Vakantiepark vlakbij Deventer

Deventer wijst je op de welvaart in de vroege Nederlandse geschiedenis

Beleef Deventer, één van de oudste steden van Nederland! Waar de oudste bieb van het land gevestigd is. Waar het op en aan de Brink altijd gezellig is. Waar je vanaf de IJsselkade een prachtig uitzicht hebt over de meanderende IJssel en het achterland. Deventer ligt in de provincie Overijssel en is een stad van rijkdom en een stad van arbeiders ineen, maar misschien dat juist die combinatie deze Overijsselse stad zijn voorspoed heeft gegeven.

Ons vakantiepark in de buurt van Deventer

In Deventer staat het oudste stenen huis van Nederland, tevens met het Worpplantsoen één van de oudste wandelparken van het land en zoals gezegd met de Atheneumbibliotheek ook de oudste wetenschappelijke bieb van Nederland. Veelzijdig Deventer kun je zien, voelen en proeven vanaf een landelijke omgeving. Bijvoorbeeld vanaf EuroParcs Resort De Achterhoek in Lochem of EuroParcs Resort De Wije Werelt in Otterlo. Van beide locaties is het iets meer dan een half uur rijden naar Deventer.  

map-nederland
Vakantieparken Noord-Holland
Geniet van de IJsselmeerkust, weide en Amsterdam
Bekijk
Vakantieparken Zuid-Holland
Water, natuur, zee, stad en strand? Kies Zuid-Holland!
Bekijk
Vakantieparken Limburg
Een bourgondische beleving in deze heuvelachtige omgeving!
Bekijk
Vakantieparken Overijssel
Beleef een oer-Hollands feest in het landschap en rivier de Reest
Bekijk
Vakantieparken Gelderland
Ga op avontuur en trek de Veluwe of de Achterhoek in!
Bekijk
Vakantieparken Flevoland
Ga mee naar hotspot vakantiepark Resort Zuiderzee
Bekijk
Brabant
Kom en verken de betoverend natuurrijke omgeving!
Bekijk
Utrecht
Centraal gelegen vakantieparken in Nederland
Bekijk

Binnen iets meer dan een half uur in het prachtige Deventer

De historische binnenstad van Deventer vind je op iets meer dan een half uur rijden vanaf zowel Resort De Wije Werelt in Otterlo als vanaf Resort De Achterhoek in Lochem, maar de rit betaalt zich gegarandeerd terug tijdens je bezoek aan Deventer. In deze Hanzestad valt voor jong en oud genoeg te beleven. Na een dagje winkelen of cultuursnuiven kun je zo aanschuiven op één van de gezellige terrassen aan de Brink, het centrale (markt)plein van Deventer. 

Genoeg te doen in Deventer!

Van het Worpplantsoen wordt in 1699 melding gemaakt, maar de historie gaat terug tot zeker 1578. Anno nu is het een plek waar veel picknicks en barbecues plaatsvinden en waar vanuit de muziekkoepel in het park regelmatig optredens zijn. Deventer kent nog vier stadsparken wat opvallend is voor een plaats met ‘maar’ tachtigduizend inwoners. Het geeft de diversiteit van de stad aan: stedelijk en toch groen. Wie op een vakantiepark Deventer verblijft en vooral de natuur om de stad heen wil bekijken: je wordt ook in dit opzicht verrast. Deventer kent enkele grotere natuurgebieden zoals het uiterwaardengebied Ossenwaarden, het voormalige militaire oefenterrein Wechelerveld, de Douwelerkolk dat een uitvloeisel is van een voormalig landgoed en de Keizerswaarden bij het landgoed Rande. Je kunt vanaf een van de vakantieparken Deventer ook enkele kleinere natuurgebieden aandoen, zoals de Jan Luykenkolk, het Wezenlandpark, het Godebaldpark en Park Braband. 

Wanneer je richting Deventer gaat vanaf een Deventer vakantiepark loont het niettemin echt om ook de stad in te gaan. De Proosdij in de Sandrasteeg is een woning uit 1130 en daarmee het oudste stenen huis van Nederland. De Latijnse School, met een historie tot de negentiende eeuw, vervulde lange tijd een spilfunctie in religieus Nederland. Het stadhuis en de Lebuïnuskerk zijn andere stadsparels net als de Bolwerksmolen en de watertoren, die beide uit de negentiende eeuw stammen. En dan is er nog De Waag en het Museum De Waag dat in hetzelfde pand zit.

Deventer kent sowieso enkele interessante musea, zoals het Speelgoedmuseum, het Kunstenlab en het Etty Hillesum Centrum over de Joodse gemeenschap die tot de oorlog een prominente plek in de stad innam. De beroemde eeuwenoude wetenschappelijke bibliotheek zit aan het Klooster.  

Uitgaan en winkelen in Deventer

Uitgaan en winkelen doe je vooral rond de Brink. De Walstraat, de Lange Bisschopstraat, de Korte Bisschopstraat, de Kleine Overstraat, de Kleine Overstraat, de Smedenstraat en de Nieuwstraat brengen bij vooral haar een twinkeling in de ogen. Ook het winkelcomplex De Boreel is een feest voor de winkelliefhebber. Voor de broodnodige brandstof tijdens het shoppen kan de Deventer koek dienen, een lokale lekkernij. Dit is zo’n icoon dat Deventer ook wel de koekstad wordt genoemd. De stad heeft verder als ongeveer laatste in Nederland nog een voetbalstadion in een woonwijk. Een wedstrijd van The Go Ahead Eagles bezoeken wordt door veel voetballiefhebbers omschreven als een bijzondere ervaring door de beleving van de supporters en de ligging van het stadion.  

Vijver

Resort De Achterhoek

Lochem, Gelderland, NL
  • Geniet van het rustieke en rijkelijke natuurgebied in Geldergebied
  • Vrijstaande villa’s en ruime vakantiehuizen met mystieke sfeer elementen
  • Ontdek de adellijke steden in de buurt van het vakantiepark  
Resort De Wije Werelt

Resort De Wije Werelt

Otterlo, Gelderland, NL
  • Heerlijk genieten in luxueuze vakantiewoningen
  • In een groene omgeving naast het Nationaal Park De Hoge Veluwe
  • Uitstekende keuze om te vertoeven met kinderen dankzij de tal van spel- en animatiemogelijkheden

Vind jouw favoriete accommodatie bij Europarcs

Veilig betalen met: