EuroParcs Ruinen Vakantieparken Nederland Drenthe Molen

Vakantieparken in Drenthe

Back to basics in Drenthe

Weidse gebieden, bossen en heidevelden. In Drenthe vind je alle ruimte en ga je back to basics. Doorkruis een van de drie Nationale Parken die de oerprovincie telt. Of bezoek een van de idyllische dorpjes en neem een kijkje bij de beroemde hunebedden.

Regio Drenthe

Niet voor niets wordt Drenthe de oerprovincie genoemd. De uitgestrekte natuurgebieden smeken om een wandeling of fietstocht. Drenthe telt maar liefst drie nationale parken: Nationaal Park Drents Friese Wold, Nationaal Park Dwingelderveld en Nationaal Park Drentsche Aa met elk hun eigen charme. En ben je in Drenthe, dan moet je uiteraard een hunebed met eigen ogen zien. Hunebedden zijn de oudste monumenten van Nederland en hebben geen naam, maar een nummer. In de IJstijd zijn ze vanuit het noorden naar Drenthe gereisd. Langs de Hunebedhighway, de Route 66 van Nederland, kun je 47 van deze hunebedden vinden. De grootste ligt in Borger, maar ook in Eext en Drouwen kun je ze bewonderen. Een andere bezienswaardigheid zijn de Koloniën van Weldadigheid. De voormalige binnenlandse koloniën staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en zijn in 1818 opgezet om armoede tegen te gaan. In Drenthe vind je er een aantal, waaronder Frederiksoord en Wilhelminaoord. Ga je voor avontuur dan is een bezoek aan Wildlands Adventure Zoo in Emmen een aanrader!

Vakantie Drenthe

In Drenthe vind je mooie natuur, gezellige dorpjes en leuke steden als Assen en Emmen. Het is echt een verrassende vakantiebestemming! De EuroParcs vakantieparken in Drenthe zijn beide gelegen in de mooie omgeving van de Drentse natuur, bieden je alle comfort en gemakken voor een onbezorgde vakantie op één van onze vakantieparken in Nederland. Er zijn vakantiewoningen en Tiny houses, Glampingtenten en zelfs een boomhut!

nationaal park drents friese woldhunebed drenthe header

Inspiratie in Drenthe

We hebben de highlights al voor je op een rij gezet

Onze parken in Drenthe

1 nacht vanaf

27,42
Inclusief belastingen en toeslagen o.b.v. 2 pers.

EuroParcs Ruinen

Ruinen (NL)
  • Bij Nationaal Park Dwingelderveld
  • Boomhut met hottub, Velthorst en Hackfort
  • Overdekt zwembad en natuurspeeltuin

3 nachten vanaf

318,60255,60
Inclusief belastingen en toeslagen o.b.v. 2 pers.
  • Gelegen op het stilste plekje van Nederland
  • Gezellige, kindvriendelijke familiecamping
  • Met de leukste uitjes in de omgeving