Emmen Drenthe Atlas Theater

Vakantiepark vlakbij Emmen

Emmen

In het mooie Drenthe ligt de stad Emmen. Een stad die je al snel associeert met Wildlands Adventure Zoo Emmen. Maar wist je dat Emmen ook het grootste openluchtmuseum van Nederland heeft, diverse musea en maar liefst tien hunebedden?

Open groene stad Emmen

De stad dankt haar bijnaam 'open groene stad' aan het feit dat de nieuwbouwwijken ruim opgezet zijn en voorzien van veel groen. Bezoek een van de musea die Emmen telt. Zoals het Centrum Beeldende Kunst in De Fabriek, museumboerderij De Nabershof, het AGA Museum, het FC Emmen Museum en het oorlogsmuseum Ergens in Nederland 1939-1945. Het Rensenpark wordt omgetoverd tot een creatief park met ateliers en het Museum of Contemporary Tibetan Art.

Wildlands Adventure Zoo Emmen

Wie Emmen zegt, zegt Wildlands Adventure Zoo Emmen. Maak een wereldreis in één dag. Ontdek lopend of met de boot de groene jungle en speur naar ringstaartmaki's, olifanten en slingerapen. Maak een trucksafari over de savanna van Serenga waar je zomaar leeuwen, nijlpaarden of zebra's kunt spotten. Of ga op een heuse poolexpeditie waar je plots oog in oog kunt staan met pelsrobben, ijsberen en pinguïns. Bij Wildlands kan dat allemaal!

Wildlands Adventure Zoo Emmen Drenthe Rhino Camera

Omgeving Emmen

Het landschap rond Emmen bestaat uit een mix van loof- en naaldbossen, riet en moeras. Een prachtige plek om lopend of op de fiets te verkennen. Een aanrader is het openluchtmuseum Veenpark iets buiten Emmen, waar je leert over de veenontginning in de afgelopen 150 jaar. Zo zie je er een oud veendorp, ’t Aole, waar je ziet hoe men rond 1870 leefde in plaggenhutten, terwijl in het dorp Bargermond de situatie tussen 1920 en 1966 wordt uitgebeeld. In het veenriviertje de Runde zijn eilandjes aangelegd met een speeltuin. Er rijdt een smalspoortreintje tussen de hotspots op het themapark.

Openluchtmuseum Veenpark Emmen

Vakantieparken in de omgeving van Emmen

Water
Water
Natuur
Natuur

1 nacht vanaf

25,40
Inclusief belastingen en toeslagen o.b.v. 2 pers.
  • Direct aan de oevers van het IJsselmeer en omringd door natuur
  • Beach Houses, glamping, kampeerplaatsen en chalets t/m 6 pers.
  • Watersportcentrum op het park en binnenzwembad op loopafstand
Water
Water
Bergen
Bergen

2 nachten vanaf

545,90
Inclusief belastingen en toeslagen o.b.v. 2 pers.
  • Direct aan de Ossiacher See
  • Diverse wateractiviteiten
  • Mountainbike routes