EuroParcs Ossiacher See - zomer - meer

Vakantieparken in Karinthië

Betoverend Karinthië

In het zuiden van Oostenrijk, direct aan de Sloveense en Italiaanse grenzen, vind je de diverse deelstaat Karinthië. Karinthië betovert je met zijn prachtige landschappen waarin bergen en meren elkaar afwisselen. Bergliefhebbers vermaken zich zowel in de winter als de zomer op de hoge bergtoppen terwijl de waterliefhebbers tijdens hete dagen verkoeling zoeken bij de meren. Naast ongerepte natuur vindt je in Karinthië cultuur in de vele dorpen en kleine steden. Het hele jaar door is er voor ieder wat wils!

Bergen en meren

In Karinthië zul je je niet snel vervelen: het landschap leent zich perfect voor talloze sportieve, maar ook ontspannende activiteiten. In de zomermaanden heerst hier een mediterraan klimaat die je uitnodigt tot een verfrissende duik in bijvoorbeeld de Wörthersee. In de bergen en heuvels liggen vele wandel- en fietspaden met alle moeilijkheidsgraden, die je allemaal zullen belonen met een adembenemende uitzichten. In de winter kun je in Karinthië uitstekend skiën, langlaufen, schaatsen en rodelen. Na je sportieve dag ontspan je in de de nabijgelegen thermale baden en wellnesscentra, ook op de EuroParcs vakantieparken.

Karinthische dorpen en steden

Klagenfurt is de hoofdstad van Karinthië en ligt op een prachtige locatie tussen de Wörthersee en de Karawanken. Het is daarmee ook het belangrijkste centrum van de regio en staat voornamelijk bekend als universiteitsstad en recreatiestad. Slenter over de oude straatjes van het historische centrum, bezoek gezellige bars en boetiekjes en bekijk de kerken, kastelen en poorten van de stad. De bruisende stad Villach is ook zeker een bezoek met zijn traditionele cultuur en ongerepte natuur. Bewonder de kleurrijke Oostenrijke architectuur en proef lokale lekkernijen. De geschiedenis van Karinthië beleef je in een van de vele burchten en kastelen, zoals Burg Hochosterwitz. Bij Burg Landskron kun je naast historie ook adelaars en apen bewonderen!

EuroParcs Pressegger See Buitenzwembad Gezin EuroParcs Pressegger See Familie Gezin Mountainbike Accommodaties Vakantiewoningen Bergen