Mountainbike route door Drunense Duinen

Avontuurlijke singletrack route bij Resort Kaatsheuvel

Ga als mountainbiker de uitdaging van dit singletrack parcour aan. Het parcour loopt door De Loonse en Drunense Duinen en is op steenworp afstand van ons vakantiepark Resort Kaatsheuvel .

De natuur hier wordt gekenmerkt door bossen en aaneengesloten stuifzandgebieden. Deze mountainbike route is uitgezet door Natuurmonumenten, in samenwerking met tourclubs uit omliggende gemeenten. De 23 kilometer lange route Loonse en Drunense Duinen bestaat bijna volledig uit singletracks.

De route bevat veel korte en steile klimmetjes en afdalingen. Het is een erg technisch parcours. Op de route zijn enkele afkortmogelijkheden waardoor je de zwaarste stukken kunt omzeilen. De route is eenvoudige te combineren met de 15 kilometer lange, groene route in Giersbergen. Zo ontstaat een route met een lengte van zowat 40 kilometer.

MTB-vignet
Een super toffe uitdaging dus voor iedereen die op een mountainbike een lange route kan afleggen. 7 minuten fietsen vanaf Europarcs Resort Kaatsheuvel kun je de route starten bij Café De Roestelberg. Om deze MTBroute te mogen rijden heb je een MTB-vignet nodig. Daarnaast is er een GPS-track bestand beschikbaar via MTB-routes met de startcoördinaten N 51.640346, E 5.148692.

Veilig betalen met: