Culinair genieten

Rondom Resort Veluwemeer is veel culinairs te proeven!

Culinair

Je kunt heerlijk eten in de omgeving van Resort Veluwemeer. Ontdek ook de gezellige markten en proef de beste ingrediënten, laat je verrassen!  

Eibertjesmarkt

Eibertjesmarkt

Eibertjes markt is een jaarlijks terugkerende braderie midden in de zomer. Doorgaans de vrijdag na Hemelvaartsdag. Er zijn vele kraampjes met lokale producten en ook is klederdracht een groot onderdeel. Naast de eibertjesmarkt zijn er ook 4 zomermarkten die op de dinsdagen in het hoogseizoen gehouden worden. Ook daar loopt Eibertje in klederdracht om snoepjes uit te delen!

Eibertjesroute

Eibertjesroute

Eibertje is in Nunspeet een historisch figuur. Ze kwam oorspronkelijk uit Vierhouten en liep elke week naar de markt in Nunspeet om haar eieren te verkopen. Het pad heet inmiddels het Eibertjespad en is een prachtige fietsroute van Nunspeet naar Vierhouten. Deze route is op knooppunten te fietsen en daarnaast een ideale route om in Vierhouten van de verschillende horeca gelegenheden te genieten.

JP Puur Vlees

JP Puur Vlees

Voor biologisch vlees in Nunspeet moet u bij JP Puur Vlees zijn. Deze slager levert bij ons in de horeca het beste vlees af. Naast dat het erg lekker smaakt heeft deze slager het dierenwelzijn en kwaliteit van het vlees hoog in het vaandel staan. Het is mogelijk om dit af te nemen in de slagerij, maar daarnaast is het ook mogelijk om dit online te bestellen.

Melkdrive

Melkdrive

Gelegen op de route naar Nunspeet is de Melkdrive. Dagelijks geopend van 8 tot 22.00 uur behalve op zondag. Hier is het mogelijk om je eigen melk vers te tappen. Daarnaast zijn de kalfjes (als ze net geboren zijn) te bewonderen buiten. Een heerlijk plekje om tijdens een fiets of wandel tocht even te pauzeren.
Melkdrive Nunspeet, Vreeweg 120

Molen De Duif

Molen De Duif

Molen de Duif is de enige molen die Nunspeet telt. Door een stichting wordt de molen werkend gehouden en worden er regelmatig evenementen georganiseerd. De molen heeft een winkeltje waar u diverse streek producten kunt kopen.

Weekmarkt Nunspeet

Weekmarkt Nunspeet

Bezoek de gezellige weekmarkt van Nunspeet, elke donderdag. De markt is geopend van donderdagochtend tot donderdag in de voormiddag.

Wilddagen Vierhouten

Wilddagen Vierhouten

Elk jaar in de oktober worden er in Vierhouten de Wilddagen gehouden. Een weekend vol muziek, bokbiertjes en het eten van wild. Verschillende restaurants bieden hun specialiteiten aan waardoor u kunt genieten van alles wat de Veluwe biedt!

Bekijk ook...

Veilig betalen met: