Omgeving van Schoorl

Langs de kust is veel te doen en te beleven!

Ontdek de omgeving van EuroParcs Koningshof

Liefhebbers van de natuur opgelet
Natuurliefhebbers zitten hier op de goede plek. Je vindt hier het breedste en meest gevarieerde natuurgebied langs de kust van Nederland: de Schoorlse Duinen. EuroParcs Koningshof ligt in een pittoresk dorpje in Noord-Holland, in Schoorl, en ligt aan de rand van Nationaal Park de Schoorlse Duinen. Kom volop uitwaaien, klimmen, wandelen of fietsen. Er is meer dan 60 kilometer aan wandelpaden aangelegd, die je naar de hoogste duinen, de oudste bossen en de stuivende duinen leiden. Kies voor de Brede Duinroute als je het meeste van de duinen en van het dorp wilt zien.

Tips voor de cultuurfan
Een dagje cultuursnuiven? Bezoek Bergen, een waar kunstenaarsdorpje met vele musea en kunstgalerieën. Maar ook kaasstad Alkmaar en historische stad Hoorn, beide op korte afstand van EuroParcs Koningshof, zijn een bezoek waard. Struin door de winkelstraten, bezoek het kaasmuseum of museum Stoomtram Hoorn-Medemblik of neem plaats op een terrasje. 

Liever actief
Liever een activiteit ondernemen? Wat dacht je van een uitdagende mountainbike parcours? Het 'Mountainbike Parcours Schoorl' is 15 km lang en 5 km breed en bezorgt je een te gek avontuur. De route leid je door dichte naaldbossen, over steile duinen en uitgestrekte heidevelden. Elk gezelschap kan dit avontuur aangaan, want het parcours is geschikt voor elk niveau. 

Alkmaar

Alkmaar

Alkmaar

Alkmaar is vooral Hollands kaasstad. Van de eerste vrijdag in april t/m de eerste vrijdag in september wordt op vrijdagmorgen van 10.00 tot 12.30 uur een traditionele kaasmarkt gehouden.

Kaasmarkt

Kaasmarkt

Alkmaar

Jaarlijks tussen maart en september is er elke vrijdag een kaasmarkt op het Waagplein te Alkmaar met een bijzonder schouwspel van sjouwende kaasdragers.

Hoorn

Hoorn

Hoorn

Deze stad is gelegen in West-Friesland aan het Markermeer via het Hoornse Hop. Hier is het ‘’Westfries Museum’’, de ‘’Waag’’ en niet te vergeten de ‘’Hoofdtoren’’ in de haven. In de zomer kun je hier ook naar de bekende kaasmarkt op de Roode Steen.

Kust

Kust

Schoorl

Ontdek de kust bij Schoorl! Het Noordzeestrand bij Schoorl aan Zee is uitsluitend per fiets te bereiken. Bergen aan Zee of Egmond aan Zee, zijn ook nabij gelegen. Tip: houd rekening met de bereikbaarheid. Tijdens mooie stranddagen en vooral in het weekend worden de stranden goed bezocht.

Bergen aan Zee

Bergen aan Zee

Bergen

In het nostalgische kuststadje Bergen lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Wandel langs boetiekjes en kunstgalerieën van dit kunstenaarsdorpje. Het licht en de idyllische omgeving heeft altijd al een grote aantrekkingskracht gehad op schrijvers en kunstenaars. In de zomermaanden worden op het plein rond de Ruïnekerk kunstmarkten georganiseerd. Bewonder Bergense kunst in Museum Kranenburgh of beleef een idyllische filmavond in filmtheater Cinebergen midden in het bos. 

Mountainbike Parcours Schoorl

Mountainbike Parcours Schoorl

Schoorl

Stap op de pedalen voor een uitdagend parcours op de mountainbike. Mountainbike Parcours Schoorl is een 15 km lange en 5 km brede mountainbikeroute. Je crost door dichte naaldbossen en trotseert steile klimmetjes. Het parcours is geschikt voor elk niveau. 

Forten in de Beemster

Forten in de Beemster

Westbeemster

De Beemster was een binnenmeer totdat het in 1612 werd drooggelegd. In de Beemsterpolder liggen vijf forten die deel uitmaakten van een verdedigingsring: de Stelling van Amsterdam. De Stelling staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Alleen Fort aan de Nekkerweg en Fort Spijkerboor zijn toegankelijk voor publiek.  

Schoorlse Duinen

Schoorlse Duinen

Schoorl

Niet bang voor een beetje klimmen en dalen? Beklim dan de Schoorlse Duinen, Nederlands hoogste duingebied in de kop van Noord-Holland én volop ruimte om uit te waaien. Een eeuw geleden was het hier één grote zandbak, nu broeden er tientallen vogelsoorten, groeien er de mooiste paddenstoelen en speelt het zonlicht met duizenden boomblaadjes. Meer dan 60 kilometer wandelpad brengt je naar de hoogste duinen, de oudste bossen of de stuivende duinen.

Paal 29

Paal 29

Schoorl aan Zee

Strandpaviljoen Paal 29. Het paviljoen ligt voor de breedste en hoogste duinen van Nederland. Schoorl aan Zee is alleen lopend en per fiets bereikbaar. Dat maakt Schoorl aan Zee zo uniek langs de Nederlandse kust. Schoorl aan Zee is een van de meest gewaardeerde stranden van Nederland. Bijna elke dag komen er zeehonden langs gezwommen en als je geluk hebt kun je ze ook zien. Het strand is uitgestrekt en er is plek genoeg! Door onze speciale ligging zijn de openingstijden afhankelijk van het weer. Elke dag kun je bij terecht bij Paal 29 vanaf 10.00 uur tot …. (weersafhankelijk). 

Veilig betalen met: