Omgeving van Enkhuizen

Rondom Droompark Enkhuizer Strand is veel te doen en te beleven!

De leukste uitjes in de omgeving van Droompark Enkhuizer Strand

In de directe omgeving van Droompark Enkhuizer Strand is er voor ieder wat wils. In de bos- en waterrijke omgeving kun je mooie wandel- en fietstochten maken. Daarnaast is Enkhuizen een van de mooiste VOC-steden van Nederland. Eigenlijk is Enkhuizen één groot historisch museum!

Het pittoreske stadje Enkhuizen in de provincie Noord-Holland trekt jaarlijks duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland. Het stadje heeft prachtige watersportfaciliteiten en fantastische historische gebouwen en monumenten.

Je kunt Enkhuizen perfect te voet of met de fiets verkennen. Het Zuiderzeemuseum is het belangrijkste museum van de stad. Dit is dé plek om meer te weten te komen over de geschiedenis van Enkhuizen en de voormalige Zuiderzee. Hier tonen ambachtslieden hun werk en krijg je een indruk van het leven aan de zee. Het Flessenscheepjesmuseum, Visserijmuseum en het Enkhuizer Almanakmuseum zijn ook zeker een bezoekje waard. Ook kun je wandelen langs de zestiende-eeuwse vestingwallen.

Maar ook in de omgeving van Enkhuizen is genoeg te ontdekken en te beleven. Laat de auto staan en ontdek de historische driehoek Hoorn-Medemblik-Enkhuizen met de historische stoomtram. Enkhuizen ligt aan het IJsselmeer dat aan de noordkant door de Afsluitdijk wordt afgescheiden van de Noordzee. De 32 kilometer lange dijk is een indrukwekkend symbool van de strijd tegen het water. Aan de andere kant van de Afsluitdijk, in de provincie Friesland, vind je de schoonheid van de Waddenzee, je kunt er zelfs gaan wadlopen! U kunt hier ook heerlijke fietstochten maken over de vele dijkjes en door het vlakke land. Ook Lelystad ligt in de buurt, waar je leuk kunt shoppen in bijvoorbeeld Bataviastad.

Aan de noordelijke rand van Enkhuizen ligt het themapark Sprookjeswonderland- Dit is, dankzij onder meer de historische draaimolen, de Vogeltjestrein en het sprookjesbos, een populaire bestemming voor gezinnen met jonge kinderen. Oudere kinderen zullen zich zeker vermaken met alle watersportmogelijkheden die Enkhuizen en omgeving te bieden hebben, zoals zeilen, waterskiën, kanoën en surfen.

Supcentre

Supcentre

Enkhuizen

Fun op het water! Volg Sup lessen, ontdek Sup Yoga, Paddlefit, huur een Supboard en indien gewenst een wetsuit of ga mee op Sup tocht! Tip: ontdek de Sunrise Sup Tocht!

Paardenracen

Paardenracen

Enkhuizen

Een authentiek evenement in de omgeving van verschillende resorts is Harddraverij in Enkhuizen en vindt elk jaar plaats in september. 

Blotevoetenpad

Blotevoetenpad

Bovenkarspel

Het blotevoetenpad is een wandelpad met vele uitdagingen. Ontdek het zelf op het blotevoetenpad van Gouwe Voeten te vinden in de omgeving van Resort Markermeer.

Klimpark

Klimpark

Bovenkarspel

Hou jij van spanning, actief bezig zijn en natuur? Dan kan je bij Klimpark Streekbos in Bovenkarspel je lol op. Voor jong en oud, beginnende en gevorderde klimmers. Een natuurbeleving op en top.

Volkssterrenwacht

Volkssterrenwacht

Streekbos

Vereniging Orion is gevestigd in een prachtig natuurgebied "Streekbos" Het Streekbos Paviljoen ligt aan een meer met een groot strand. Het zeker de moeite waard om hier eens een wandeling te maken.

Streekbos

Streekbos

Bovenkarspel

In de kop van Noord Holland, tussen Hoorn en Enkhuizen ligt het prachtige natuurgebeid Streekbos Bovenkarspel. U bent van harte welkom in ons gezellige restaurant IJgenweis, gelegen in het Streekbos Paviljoen.

Zuiderzeemuseum

Zuiderzeemuseum

Enkhuizen

Een openluchtmuseum. Onder het genot van een boottochtje kunt u hier niet alleen zien hoe de Hollanders leefden 100 jaar geleden, maar u kunt het zelfs ruiken, proeven en voelen. Het typische Oudhollandse gevoel wordt hier tot leven gebracht.

Kermis

Kermis

Hoorn

In de binnenstad van Hoorn vindt één keer per jaar een tiendaagse kermis plaats - met veel attracties!

Veilig betalen met: