Terug
29 november 2023

Top 10 vakantiebestemmingen

EuroParcs Ossiacher See Oostenrijk Karinthie Strand Meer Water Boot Palmbomen Bergen Zon

Op zoek naar populaire vakantiebestemmingen?

Voor bijzondere, leuke, de mooiste of de beste vakantiebestemmingen hoef je niet urenlang in het vliegtuig te zitten. Van besneeuwde bergtoppen en tropische badplaatsen tot kletterende watervallen en platteland zo ver als het oog reikt. Met een vakantie op onze EuroParcs vakantieparken ontdek je de mooiste vakantiebestemmingen, waar je normaal niet zo snel zou komen. In deze blog delen wij de top 10 mooiste EuroParcs vakantiebestemmingen: onontdekte parels die dichterbij zijn dan je zou verwachten!

Twee mooiste vakantiebestemmingen

1. Het altijd zonnige Karinthië

In het zuiden van Oostenrijk ligt Karinthië. Eén van de zonnigste en mooiste vakantiebestemmingen van Europa, in zowel de winter als de zomer. Onder Nederlandse vakantiegangers is deze bijzondere vakantiebestemming nog erg onbekend. Bij ons staan de vakantieparken in Karinthië in de top 10 mooiste EuroParcs vakantiebestemmingen. Je vindt hier namelijk een perfecte mix tussen prachtige natuur, rijke cultuur en avontuurlijke outdoor activiteiten. In de winter verandert Nassfeld in een wintersportparadijs met brede pistes en knusse alpinedorpen. ’s Zomers voeren de hike- en mountainbikeroutes je door uitgestrekte valleien en langs helderblauwe meren. Is een actieve vakantie minder je ding? Geen zorgen, op vakantiepark EuroParcs Hermagor · Nassfeld en vakantiepark EuroParcs Pressegger See ben je ook voor een ontspannen vakantie in de bergen aan het juiste adres. Zit je liever iets dichter bij de culturele steden, maar nog wel middenin de natuur? Bekijk dan eens onze vakantiepark EuroParcs Wörthersee en vakantiepark EuroParcs Ossiacher See.

EuroParcs Hermagor Nassfeld Oostenrijk Karinthie Kinderen Zwembad Spetteren Bergen

2. De veelzijdigheid van Noordrijn-Westfalen

Zo groot als deze Duitse deelstaat is, zo groot is de diversiteit aan vakantiemogelijkheden in het gebied. Of je nu het liefst de ongerepte natuur in trekt, op zoek bent naar kunt en cultuur of gewoon een levensgenieter bent, bij onze vakantieparken in Noordrijn-Westfalen vind je allemaal mooie vakantiebestemmingen. Neem bijvoorbeeld Düsseldorf, waar fashionista’s zich helemaal op hun plek voelen. Of Keulen met haar beroemde Dom en culturele erfgoed. Maar ben je ook al bekend met het natuurlijk schoon in Noordrijn-Westfalen? Het Sauerland is een prachtig heuvelachtig gebied waar bossen, meren en Middeleeuwse plaatsjes elkaar afwisselen. Een nog onontdekte parel in het Sauerland is de Biggesee regio, eveneens een mooie vakantiebestemming. Rondom het meer de Biggesee vind je eindeloos veel paden om te fietsen, wandelen en mountainbiken. Op vakantiepark EuroParcs Biggesee verblijf je aan de mooiste baai van dit enorme meer. Omdat dit vakantiepark terrasvormig is, heb je overal op het park een prachtig uitzicht over de flonkerende Biggesee.

EuroParcs Biggesee Noordrijn-Westfalen Duitsland Meer Drone Bomen Groen Bergen Haven Boten

Twee bijzondere vakantiebestemmingen om te overnachten

3. Boswandelingen op de Veluwe

De Veluwe is toch wel hét kloppende hart van de Nederlandse flora en fauna en dat maakt het één van onze meest bijzondere vakantiebestemmingen. Met haar dichte bossen, uitgestrekte heidevelden en prachtige edelherten zijn onze vakantieparken op de Veluwe zeker een plekje waardig in de top 10 mooiste EuroParcs vakantiebestemmingen. Zeker omdat je hier tal van mogelijkheden hebt voor bijzonder overnachten. Unieke Tiny Houses, boomhutten of een Waterlodge bijvoorbeeld. Maar ook cultuurliefhebbers, opgelet! De Veluwe is misschien wel de perfecte vakantiebestemming voor jou. Bewonder exclusieve werken van Van Gogh in het Kröller-Müller Museum, neem een kijkje in de levensstijl van de Nederlandse monarchie in Paleis Het Loo en proef lokale lekkernijen in de historische Hanzesteden. Op vakantiepark EuroParcs De Zanding, vakantiepark EuroParcs Beekbergen, vakantiepark EuroParcs De Hooge Veluwe of vakantiepark EuroParcs Marina Strandbad overnacht je middenin de Veluwse bossen en vlakbij Nationaal Park De Hoge Veluwe.

EuroParcs De Zanding Veluwe Otterlo Tiny House Bomen Terras Lampjes Natuur Bos

4. Watersportparadijs het Veluwemeer

In het midden van Nederland ligt de voormalige Zuiderzee, het Veluwemeer. Het Veluwemeer is één van onze andere bijzondere vakantiebestemmingen. Dit enorme zoetwatermeer reikt van Harderwijk tot Elburg en is op veel plekken gemiddeld niet dieper dan een meter. Onze vakantieparken aan het Veluwemeer zijn ideaal voor zowel de beginnende als de ervaren watersporters onder ons. In de zomer is het hier heerlijk vertoeven met diverse zandstrandjes, gezellige beachclubs en leuke plaatsen in de omgeving. Aan het einde van de winter is het Veluwemeer zelfs de vakantiebestemming van een groep flamingo’s! Toen het Veluwemeer nog de Zuiderzee was, waren Harderwijk, Elburg en Hattem booming handelscenta. Als je door deze Hanzesteden wandelt, komt de Hanzetijd echt weer tot leven. Op vakantiepark EuroParcs Veluwemeer en vakantiepark EuroParcs Bad Hoophuizen vier je vakantie direct aan water én vlakbij de bossen. Aan de overkant van het meer vind je ook nog ons vakantiepark EuroParcs Zuiderzee, met luxe glamping direct aan het water!

EuroParcs Zuiderzee Water Veluwemeer Glamping Familie Terras Tent Strand

Ontvang de beste reisinspiratie en aanbiedingen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang de laatste aanbiedingen, de leukste reisinspiratie en beste aanbevelingen voor onze vakantieparken.

Twee beste vakantiebestemmingen voor de familie

5. Magische bossen en kastelen in Luxemburg

Het kleine, maar majestueuze Luxemburg wordt als vakantiebestemming vaak overgeslagen. Maar waarom eigenlijk? Het is één van de beste vakantiebestemmingen om met je familie naartoe te gaan. Hoe groot je familie of gezin ook is. Wanneer je Luxemburg zegt, zeggen wij ‘size doesn’t matter’. Het landschap van dit groothertogdom kenmerkt zich met groen bebosde hellingen, diepe dalen, stromende beekjes en indrukwekkende kastelen. En het fijne van zo’n klein land is dat je in iets meer dan een uur van het ene naar het andere uiterste puntje van het land gaat. De afstanden zijn kort, maar de indrukken zijn groot. Perfect voor een familievakantie. Wat je tijdens je vakantie op onze vakantieparken in Luxemburg zeker niet mag missen, is het betoverende Müllerthal. Dit adembenemende, bosrijke gebied herken je aan haar typische rotsformaties, slingerende paden en kronkelende riviertjes. Ontwaak in je luxe chalet en begin de dag met vers afgebakken broodjes op je veranda met uitzicht op de Our rivier op vakantiepark EuroParcs Kohnenhof. Vanuit het vakantiepark steek je de brug over en volg je een wandelroute dwars door ongerepte natuur.

EuroParcs Kohnenhof Clervaux Luxemburg Gezin Familie Kinderen Bossen Groen Lopen

6. Adembenemende natuur in Belgisch Limburg

Voor een retraite in de natuur hoef je niet in Nederland te blijven. Inmiddels weten we hoe mooi Limburg in Nederland is, maar ben je weleens op onze vakantieparken in Belgisch Limburg geweest? Deze provincie biedt als één van onze beste vakantiebestemmingen voor de hele familie zoveel veelzijdigheid, dat er voor elke leeftijd wat leuks in petto heeft. In het zuiden ligt Haspengouw, waar je omringd wordt door boomgaarden met allerlei soorten fruitbomen. De Romeinen hebben hier hun sporen zeker achtergelaten. In het historische Tongeren ontdek je deze in onder meer het Gallo-Romeins Museum. In het noordoosten, net over de Nederlandse grens, vind je de Limburgse Kempen. Een gebied tjokvol prachtige bossen, plassen en meren. Hier ligt overigens ook Nationaal Park Hoge Kempen, het enige nationale park in België. Een wel heel unieke fietsroute is ‘Fietsen door het water’, die start in de omgeving van Bokrijk. Op vakantiepark EuroParcs Hoge Kempen kom je helemaal tot rust. Kies je voor een luxe chalet of toch liever voor kamperen onder de sterren?

EuroParcs Hoge Kempen Zutendaal Bomen Familie Kamperen Camper Camping Tafel Natuur

Twee leuke vakantiebestemmingen met kinderen

7. Heuvelachtig en bourgondisch Zuid-Limburg

Voor dat lekkere buitenlandgevoel kun je ook gewoon de auto pakken! Zeker wanneer je op vakantie met kinderen gaat. Dat Zuid-Limburg onder de leukste vakantiebestemmingen behoort, valt niet te ontkennen. Het schilderachtige landschap met haar glooiende heuvels, wijngaarden en vakwerkboerderijen doet toch een beetje denken aan Toscane. In Zuid-Limburg staat bourgondisch genieten van ambachtelijke streekproducten als bier, stroop en vlaai centraal. De bekende hoofdstad Maastricht of de grotten van Valkenburg heb je misschien al van je lijstje afgestreept, maar wat dacht je van onontdekte dorpen als Geulle, Sibbe en Elsloo? Onze EuroParcs vakanieparken in Zuid-Limburg hebben allemaal een unieke ligging. Voor een vakantiepark met panoramische vergezichten en vlakbij een subtropisch zwemparadijs zit je bij vakantiepark EuroParcs Gulperberg goed. Vakantiepark EuroParcs Brunssummerheide ligt aan het randje van het gelijknamige natuurgebied. Zoek je graag wat vertier? Op vakantiepark EuroParcs Poort van Maastricht verblijf je in je in alle luxe en comfort, met de Limburgse hoofdstad om de hoek.

EuroParcs Gulperberg Zuid Limburg Gezin Familie Kinderen Heuvels Chalet Terras Uitzicht

8. Kilometerslange zandstranden in Zeeland

Zeeland is onder Nederlanders een vaak vergeten bestemming, daarom lichten wij Zeeland graag uit, omdat het wel degelijk één van onze leuke vakantiebestemmingen is! Onze zomers worden steeds warmer en onze behoefte aan afkoeling steeds groter. Waarom urenlang met de kinderen reizen om hutjemutje aan een Spaanse costa te liggen, terwijl Zeeland een 650 kilometer kustlijn heeft? Dat dachten wij ook! Onze vakantieparken in Zeeland hebben gewoon alles. Van prachtige zandstranden tot culturele rijkdom en van charmante badplaatsen tot Michelin sterrenrestaurants. Alle Zeeuwse eilanden hebben hun eigen karakter en ieder Zeeuws dorp haar eigen verhaal. Met een bewogen geschiedenis, van de IJstijd tot de Watersnoodramp, is er in Zeeland veel cultuur te ontdekken. Jouw heerlijke uitrustvakantie in de Zeeuwse duinen begint bij vakantiepark EuroParcs Cadzand of vakantiepark EuroParcs Bad Meersee. Liever een all-inclusivebeleving met de kinderen in Zeeland? Bekijk dan eens ons vakantiepark EuroParcs Schoneveld.

EuroParcs Schoneveld Zee Drone Strand Zeeland

Alle vakantiebestemmingen

9. Water, wildernis en cultuur in Friesland

Van alle vakanties is Friesland een fantastische vakantiebestemming in ons eigen land. Nergens in Nederland is de cultuur zo authentiek gebleven als in Friesland. In eerste instantie natuurlijk vanwege de eigen taal, maar ook zeker door de standvastigheid van de trotse Friezen. Sinds kort behoren onze vakantieparken in Friesland in de top 10 mooiste EuroParcs vakantiebestemmingen. Je ontdekt hier weidse landschappen waarin groen, meren en riviertjes elkaar afwisselen. Met al dat water heb je een hele provincie waarin je kunt zeilen, kanoën of gewoon ontspannen bootje varen. Bovenal is Friesland de uitgelezen bestemming voor de natuurliefhebber. Is je batterij weer opgeladen van al het vogelspotten, wandelen en fietsen in ongerepte natuurgebieden? Zoek dan de cultuur op en ontdek de beroemde Elfsteden, waaronder Sneek, Leeuwarden en Hindeloopen. Je kunt hier natuurlijk ook gewoon blijven slapen. Ons gloednieuwe vakantiepark EuroParcs Hindeloopen is gelegen op een uniek plekje direct aan het IJsselmeer.

EuroParcs Hindeloopen Friesland Dorp Water Historisch Boten Brug Koppel

10. Wadlopen op Texel

Brede stranden, schilderachtige dorpjes en Skuumkoppe. We hebben het natuurlijk over vakantieparken op Texel! Deze vakantiebestemming behoort ongetwijfeld tot de top 10 EuroParcs vakantiebestemmingen. Op dit natuurrijke waddeneiland vind je uitgestrekte duinen, prachtige bossen, grazende schapen en misschien wel de mooiste stranden van Noord-Europa. De perfecte bestemming voor lange strandwandelingen, heerlijk zonnebaden of om eens een nieuwe watersport te proberen. Ook natuurgebied De Slufter moet je echt gezien hebben. In Ecomare kom je van alles over de Wadden te weten, en niet geheel onbelangrijk: je kunt hier zeehondjes spotten! Texel is een heerlijke bestemming om te verkennen met een e-chopper, solex of gewoon de fiets. Onderweg stop je bij een kaasboerderij om verse, Texelse kazen te proeven. Vakantiepark EuroParcs De Koog ligt op een kleine 10 minuten rijden van De Koog en het aangrenzende strand. Je verblijft hier midden in het duinlandschap, in een luxe en comfortabel chalet (met airco!).

EuroParcs De Koog Texel Drone Vuurtoren Strand Duinen Groen

Anderen bekeken ook...