Terug
10 oktober 2024

Share

4 tips voor je wintervakantie in Zuid-Limburg

Kerstmarkt moeder kinderen

In de winter is Limburg dé plek om in kerstsfeer te komen. Dan kun je hier met het hele gezin genieten van heerlijke winterconcerten, sprookjesachtige kerstmarkten en Magisch Maastricht. Onze 4 tips voor een wintervakantie in Zuid-Limburg.

Onze 4 tips voor een winter in Zuid-Limburg

1. Winter op EuroParcs Poort van Maastricht

2. Winterwandeling door de Limburgse heuvels

3. Winterconcerten van André Rieu

4. Bezoek magische kerstmarkten

Winter op EuroParcs Poort van Maastricht

Een wintervakantie in Zuid-Limburg betekent veel plezier voor het hele gezin. Een bijzonder populair vakantiepark in Zuid-Limburg is EuroParcs Poort van Maastricht. Hier vind je niet alleen gezinsvriendelijke accommodaties die perfect zijn afgestemd op kinderen en ouders, maar ben je vanaf het vakantiepark ook snel in hartje Maastricht.

Er zijn ook genoeg leuke winteractiviteiten in de buurt van het vakantiepark. Bezoek met je gezin het overdekte wintersportcentrum SnowWorld Landgraaf, waar je kunt skiën of snowboarden, of geniet van een snelle rodelrit. Daarna nodigt je knusse accommodatie op het vakantiepark je uit voor een ontspannen avond met warme chocolademelk - de perfecte afsluiting van een winterse dag.

Kerst familie kerstboom

Winterwandelingen door de Limburgse heuvels

Een wintervakantie in Zuid-Limburg is een waar paradijs voor natuurliefhebbers. De glooiende heuvels en dichte bossen bieden talloze wandelroutes die in de winter een bijzondere magie uitstralen. Pak je wandelschoenen en ontdek de besneeuwde landschappen, die je een gevoel van absolute rust zullen geven. Van ontspannen wandelingen tot meer uitdagende tochten - de natuur van Zuid-Limburg heeft voor elk wat wils.

Je kunt bijzonder mooie wandelingen maken direct vanaf EuroParcs Gulperberg, dat een fantastisch uitzicht op het landschap biedt. Een ander vakantiepark voor winterwandelingen in de natuur is EuroParcs Maasduinen, want het vakantiepark ligt op een steenworp afstand van het gelijknamige Nationaal Park Maasduinen!

Kerststad kerstmarkt Valkenburg

Winterconcerten van André Rieu

Een ander hoogtepunt van je wintervakantie in Zuid-Limburg zijn de beroemde winterconcerten van André Rieu. De wereldberoemde vioolvirtuoos en orkestleider creëert met zijn feestelijke muziek magische momenten die je niet mag missen.

Hij staat in december meerdere keren op het podium van het MECC in Maastricht en brengt mensen van alle leeftijden samen met zijn klassieke muziek. Vanuit EuroParcs Poort van Maastricht ben je er zo bij om dit muzikale spektakel van dichtbij mee te maken. Een onvergetelijke ervaring die je wintervakantie perfect afsluit!

Viool

Bezoek magische kerstmarkten

Niets brengt je sneller in de kerststemming dan de betoverende kerstmarkten in Zuid-Limburg. De 'Magisch Maastricht' kerstmarkt is een absolute aanrader. Een zee van lichtjes, feestelijke muziek en culinaire hoogstandjes wachten hier op je. Slenter door de feestelijk versierde straten, laat je inspireren door de handgemaakte cadeaus en geniet van een kop glühwein of warme chocolademelk. De sfeer zal je gegarandeerd betoveren.

Een andere insidertip is een bezoek aan de ondergrondse kerstmarkt in Valkenburg. Tijdens de wintermaanden zijn de oude grotten onder de ruïne van Kasteel Valkenburg magisch versierd, met prachtige verlichting, gezellige kraampjes en schattige miniatuurdorpjes. Tip: koop van tevoren een kaartje voor de kerstmarkt!

Vrijthof Maastricht Kerst

Op zoek naar meer inspiratie