Terug
28 maart 2024

5x Hondenstrand in Nederland

hond-labrador-strand-zand-zee-nederland

Tips voor de beste hondenstranden in Nederland

Als baasje is er niets fijner dan je hond lekker te kunnen laten uitrazen op een hondenstrand! Een dagje op een hondenstrand geeft een ultiem gevoel van vrijheid, voor zowel jou als je harige, beste vriend. Soms kan het nog best ingewikkeld zijn om uit te zoeken waar je hond nu wel of niet mag loslopen op het strand. In deze blog delen wij de beste hondenstranden vlak bij onze vakantieparken.

  1. Hondenstrand Zeeland – Cadzand Bad

  2. Zuid-Holland – Hondenstrand Katwijk & hondenstrand Noordwijk

  3. Noord-Holland - Hondenstrand Bergen & hondenstrand Egmond

Hondenstrand Zeeland – Cadzand Bad

Onze vakantieparken in Zeeland zijn prachtige bestemmingen om naartoe te gaan met de hond. Zeeland staat bekend om haar lange, brede zandstranden, uitgestrekte duinlandschappen en bruisende boulevards met strandtentjes. Verblijf je op vakantiepark EuroParcs Schoneveld, vakantiepark EuroParcs Bad Meersee of vakantiepark EuroParcs Cadzand? Dan kan je hond heerlijk ravotten op het hondenstrand van Cadzand-Bad! Het enige waar je rekening mee moet houden, is het hoogseizoen tussen 1 mei en 1 oktober. De hond mag dan alleen los tussen 18.00 en 10.00 uur. Verder zijn honden welkom bij alle strandpaviljoenen, dus kun je zorgeloos samen genieten van een kopje koffie, vers getapt pilsje en een bakje water.

Vakantiepark EuroParcs Cadzand hondenstrand hond strand water zee zand familie spelen

Zuid-Holland – Hondenstrand Katwijk & hondenstrand Noordwijk

Ook vlak bij onze vakantieparken in Zuid-Holland zijn er een aantal mooie hondenstranden voor een dagje uitwaaien met de hond. Dus vakantiegangers op vakantiepark EuroParcs Parc du Soleil en vakantiepark EuroParcs Noordwijkse Duinen opgelet! Wel zijn de hondenstranden in Zuid-Holland over het algemeen wat drukker bezocht, dus er kunnen bepaalde regelingen van kracht zijn. In Noordwijk aan Zee vind je een speciaal hondenstrand van wel 4 kilometer lang. Hier kun je de hond dus een flink lang stuk los laten lopen. Op het strand van Katwijk aan Zee geldt van 1 april tot 1 oktober de slechtweerregeling. Maar tussen beide stranden ligt nog een stuk strand waar ze het gehele jaar door los op het zand kunnen rennen!

hondenstrand-honden-strand-labrador-zand-rennen-duinen

Noord-Holland - Hondenstrand Bergen & hondenstrand Egmond

Op de brede stranden van Noord-Holland kan je trouwe viervoeter zich helemaal laten gaan! Je vindt hier ook vele leuke strandtentjes waar je lekker kunt bijkomen tussendoor. Op het strand van Bergen aan Zee vlak bij vakantiepark EuroParcs Koningshof mag je hond van oktober tot mei loslopen. Daarbuiten, dus tijdens de zomerperiode, moet je er wel rekening mee houden dat honden tussen 10:00 en 19:00 uur niet welkom op het strand zijn. Op een steenworp afstand van vakantiepark EuroParcs De Woudhoeve ligt het strand van Egmond aan Zee. Hier is dezelfde regeling van kracht als in Bergen aan Zee, maar dan mogen honden het strand niet betreden tussen 9:00 en 19:00 uur.

Vakantiepark EuroParcs De Woudhoeve hondenstrand Noord-Holland Nederland restaurant strandtent strand zand zee terras

Anderen bekeken ook...