Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

We hebben de meest gestelde vragen en antwoorden voor je op een rij gezet. Bel ons gerust indien jouw vraag er niet tussen staat: 088 070 8090.

Aankomst- en vertrekdagen
Bij EuroParcs kun je in de schoolvakanties weekenden, midweken en weken boeken.

Weekend - van vrijdag tot maandag
Midweek - van maandag tot vrijdag
Week - van maandag tot maandag, vrijdag tot vrijdag

Tijdens de feestdagen (Pasen, Hemelvaart, Pinksteren, Kerst en Oud op Nieuw) zijn er andere aankomst- en vertrekdagen.

Buiten de schoolvakanties kun je aankomen en vertrekken op alle werkdagen. 

Leeftijd
Bij EuroParcs is de minimale leeftijd om een boeking te maken 18 jaar. 

Aankomst- en vertrektijden
Op alle vakantieparken van EuroParcs gelden standaard aankomst- en vertrektijden. Voor vakantiehuizen en groepsaccommodaties geldt dat je op de aankomstdag vanaf 15.00 uur in de accommodatie mag, op vertrekdag dien je de accommodatie voor 10.00 uur te verlaten.

Mindervalide woning
Op vakantiepark Resort Brunssummerheide biedt EuroParcs een aangepast vakantiehuis aan voor mindervaliden. Dit vakantiehuis is van alle gemakken voorzien en beschikt over een aangepaste badkamer op de begane grond met o.a. een douchebrancard. Op de eerste verdieping zijn nog 2 badkamers gesitueerd. Dit vakantiehuis biedt plaats aan 10 personen. Hulphonden zijn in deze woning toegestaan.

Op bijna alle andere vakantieparken zijn bepaalde vakantiehuizen gedeeltelijk aangepast voor mindervaliden. Deze huizen zijn rolstoeltoegankelijk en hebben brede deuren en een lage instap bij de douche. Enkele huizen zijn voorzien van een douchezitje en beugels bij het toilet. Op de begane grond zijn twee hoog-laagbedden. Bijzonderheden: er is geen traplift aanwezig, de eerste verdieping is alleen te bereiken met de trap.

Voor meer informatie over mindervalidewoningen kunt je contact opnemen via 088-070 8090.

Betalen
Tijdens het online boeken kun je meteen afrekenen met o.a. iDeal. 

  • Bij een boeking meer dan 6 weken voor aankomst betaal je direct 30% van het factuurbedrag en 6 weken voor aankomst het resterende bedrag. 
  • Indien je binnen 6 weken voor aankomst boekt, dien je het volledige bedrag direct online te betalen. 
  • Wanneer er geen betaling plaatsvindt ontvangt u van ons een herinnering en kan uw reservering bij het uitblijven van betaling komen te vervallen.
    Uiteraard zijn ook dan onze annuleringsvoorwaarden van toepassing https://www.europarcs.nl/algemene-voorwaarden

Reserveringsdatum wijzigen
Wil je de datum van je boeking wijzigen? Bijvoorbeeld omdat het niet goed uitkomt, of omdat je liever in een andere periode op vakantie gaat? Wij kijken graag met je mee wat de mogelijkheden zijn. Als je de datum van je boeking wilt wijzigen, rekenen we hier € 50,- wijzigingskosten voor. Je betaalt altijd minimaal het originele bedrag van de oorspronkelijke reservering. Is de prijs van de nieuwe periode die je wilt boeken hoger dan het oorspronkelijke bedrag? Dan betaal je het verschil in prijs bij. 

Borg
Een ongelukje zit soms in een klein hoekje, dit zal de meeste mensen niet vreemd voorkomen. Het is daarom dat EuroParcs vooraf een borg kan vragen aan alle gasten die een vakantiewoning huren. Bij een eventueel ongelukje kan de schade gemakkelijker worden afgehandeld. De borg kan minimaal € 100,- per woning bedragen. Europarcs is ten aller tijden gemachtigd om extra borg te vragen bij aankomst. Na vertrek worden de vakantiewoningen c.q. groepsverblijven gecontroleerd. Wanneer er na uitcheck gebreken worden geconstateerd, zal dit worden ingehouden op de borg. Is alles in orde of is er een restant bedrag, dan zal dit binnen 3 weken teruggestort worden op het rekeningnummer van de boeker van de reservering. Bij geconstateerde schade ontvang je natuurlijk een factuur die je bij de verdere afwikkeling ten behoeve van jouw verzekering kunt gebruiken.

Voorkeur
Heb je een voorkeur voor een bepaalde accommodatie, bijvoorbeeld vanwege speciale voorzieningen of vanwege de specifieke ligging, dan kun je dit aangegeven tijdens het reserveren. Wij komen je zoveel als mogelijk tegemoet aan jouw wensen. Wil je jouw voorkeur gegarandeerd hebben, dan betaal je voorkeurskosten. 

Huisdieren
Op alle vakantieparken zijn huisdieren (aangelijnd) toegestaan, in veel van onze vakantiehuizen. Er zijn echter ook huisdiervrije vakantiehuizen, waarin geen huisdieren zijn toegestaan. Geef daarom direct bij reserveren aan of je een huisdier meeneemt. Er mogen maximaal 2 huisdieren mee per reservering. Voor jouw huisdier geldt een toeslag van € 6,00 per huisdier per nacht. 

Wat te doen bij vertrek
Op dag van vertrek kun je de sleutel / sleutelpasje van de accommodatie bij de receptie inleveren of in de daarvoor bestemde brievenbus deponeren. Indien je borg hebt betaald, moet je tijdens de openingstijden van de receptie uitchecken, zodat de accommodatie gecontroleerd kan worden (borg wordt per bank overgemaakt).
Bij vertrek verzoeken we je de navolgende zaken (voor zover van toepassing) in acht nemen:
• laat de accommodatie (bezem) schoon en opgeruimd achter;
• deponeer al het huisvuil in de daartoe bestemde parkcontainers (milieupark);
• laat de vaat schoon en in de kastjes achter;
• zorg dat de koelkast en de vaatwasser schoon en leeg is;
• verzamel het gehuurde linnengoed in een kussensloop in de hal;
• lever de ontvangen sleutel(s) van je accommodatie in bij de receptie.
Eventueel door het parkbeheer te maken kosten voor deze werkzaamheden worden aan de huurder(s) in rekening gebracht.

Kamperen
Kampeerders kunnen op dag van aankomst de kampeerplaats vanaf 14.00uur betrekken, op de dag van vertrek dien je de plaats voor 11.00uur te verlaten.

WiFi
Je kunt (draadloos) internetten op al onze vakantieparken. Onze parken liggen echter wel midden in de natuur, waardoor het bereik in de accommodaties soms niet optimaal is. Om deze reden wordt er op enkele parken draadloos internet in het hoofdgebouw/horeca aangeboden. Heb je problemen met inloggen of vragen dan kun je altijd contact opnemen met de receptie. 

Andere vragen
Heb je nog vragen? Neem dan contact op via 088 070 8090.

Zakelijk verblijven
Op zoek naar een of meerdere accommodaties voor een grote groep, voor bijvoorbeeld een bedrijfsuitje, personeelsfeest, familieweekend, festival bezoek, studieweekend of zeilkamp? EuroParcs biedt diverse mogelijkheden! Lees meer op https://www.stayxl.nl/ 

Corona maatregelen
Ga voor de meest actuele informatie betreffende het coronavirus naar: www.europarcs.be/corona .

Veilig betalen met: