Stock Schaatsen Kinderen Dijk Bomen Huis Sneeuw

Schaatsen bij EuroParcs

Locatie

Datum

2

De beste plekken voor natuurijs schaatsen

Tijdens de winter in Nederland kunnen de temperaturen nog weleens tot onder het vriespunt zakken. Op deze koude dagen steekt de schaatskoorts dan ook altijd weer de kop op. Heb jij het ook al te pakken? Haal dan je schaatsen maar alvast uit het rek!

Mocht de vrieskou echt goed doorzetten, dan vraag je je af wat de beste plekken zijn om te schaatsen. Veel van onze vakantieparken liggen vlakbij plassen, watertjes of rivieren die grote kanshebbers zijn voor schaatsen op natuurijs. We kunnen over het ijs natuurlijk niks beloven, maar wel alvast de beste plekken met je delen.

USP icon
Schaatsen vlakbij het vakantiepark
USP icon
Op de mooiste plekken aan het water
USP icon
Luxe vakantiewoningen
USP icon
Voor de hele familie

Schaatsen in Nederland en Oostenrijk

Als je van schaatsen houdt en op zoek bent naar de beste plekken voor een onvergetelijk schaatsavontuur, dan zijn Nederland en Oostenrijk de juiste plekken voor jou. Hier vind je niet alleen culturele diversiteit, maar ook adembenemende natuurlandschappen die in de winter veranderen in perfecte schaatsbanen.

Schaatsen in Nederland

In Nederland zijn er veel meren, plassen en rivieren die in de winter veranderen in prachtige schaatsbanen. Onze vakantieparken liggen vaak in de buurt van deze natuurijsbanen en bieden daarom ideale omstandigheden voor een echte schaatservaring op natuurijs. De schilderachtige omgeving en de frisse lucht maken schaatsen tot een onvergetelijke winterervaring.

De mooiste ijsbanen van Nederland

Als het weer nog niet koud genoeg is, is er een indrukwekkende selectie eersteklas ijsbanen in de buurt van onze vakantieparken. Deze bieden niet alleen perfect onderhouden ijsbanen, maar ook een gezellige sfeer om te schaatsen met familie en vrienden.

Een van de mooiste ijsbanen van Nederland is geopend van half december tot half januari op het marktplein in Gouda. Als je in de winter op een vakantiepark in Zuid-Holland verblijft, neem dan je schaatsen mee en geniet van de magie van de winter.

Je vindt het ook in het centrum van Amsterdam op het Rembrandtplein. Elk jaar van half november tot half januari is er een echt winterwonderland met een prachtige ijsbaan. Maak een paar rondjes en geniet van het charmante stadsbeeld van Amsterdam. Je bereikt de stad vanaf bijna alle vakantieparken in Noord-Holland in slechts een paar minuten met de auto.

Als je in de winter op vakantie bent op een vakantiepark in Limburg, ligt er midden in Maastricht op het beroemde Vrijthof een grote ijsbaan op je te wachten. Hier kun je schaatsen in een historische omgeving. Maastricht is vanuit alle vakantieparken in Limburg in een mum van tijd te bereiken.

In de winter wordt het marktplein in het centrum van Eindhoven omgetoverd tot een waar winterparadijs met een prachtige ijsbaan. Verblijf op een vakantiepark in Brabant, proef de winterse sfeer en ga schaatsen.

Koninklijk schaatsen kun je in Apeldoorn rond Paleis het Loo. Het kasteel is van begin december tot begin januari in winterse sferen gehuld en biedt jong en oud volop mogelijkheden om de prachtige ijsbaan te beleven. Onze vakantieparken in Gelderland zijn de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan het kasteel.

trip-ice-village-amsterdam-europarcs-poort-van-amsterdam

Schaatsen in Oostenrijk

In Oostenrijk bieden de prachtige Alpen een unieke achtergrond voor schaatsen. Talrijke natuurijsbanen op grotere hoogten maken het niet alleen mogelijk om een rondje op het ijs te schaatsen, maar ook om de ongerepte schoonheid van de Alpennatuur te ervaren.

Naast de natuurijsbanen bieden Oostenrijkse steden ook unieke mogelijkheden om te schaatsen. Schaatsers kunnen hun rondjes draaien op de grote ijsbaan in Steindorf am Ossiacher See of in het stadhuis van Villach.

De ijsbaan voor het stadhuis van Villach in het centrum is ook een aanrader, vooral 's avonds als de sfeervolle verlichting op het ijs een magische sfeer creëert. Je kunt er ook schaatsen huren voor een redelijke prijs.

Overigens: alle ijsbanen zijn vanuit onze vakantieparken in Karinthië in een mum van tijd te bereiken. Je kunt dus gemakkelijk gaan schaatsen tijdens je wintervakantie.

Winterspecial Austria

Veelgestelde vragen

Een overzicht van alles locaties in Nederland waar je op natuurijs kan schaatsen vind je hier. Let op: lees je goed in of dit ijs dik genoeg is!

Ontdek hier waar je vandaag veilig een rondje kan schaatsen in Nederland.

Wil je niet afhankelijk zijn van de vorst, maar toch lekker schaatsen? Ontdek dan de kunstijsbanen in Nederland waar je in de winter terecht kan voor een portie ijskoude schaatspret.