Vissen - hengel

Visvakantie in Nederland

Visvakantie in Nederland

Wat is er nu fijner dan ’s ochtends vroeg het water op te zoeken, je hengel uit te gooien en te genieten van de rust en het uitzicht? Op onze EuroParcs vakantieparken kun je genieten van je welverdiende visvakantie in Nederland!

Visvakantieparken aan het water

Nederland is een echt waterland. Dus liggen veel van onze vakantieparken aan het water of liggen ze dichtbij een meer of rivier. Zoals aan een zijtak van de IJssel, pal aan het Veluwemeer, direct aan het IJsselmeer of bij De Biesbosch. Zoek je dus een geschikte locatie voor jouw visvakantie in Nederland? Dan zit je bij EuroParcs goed!

Vissen vanaf de boot of een steiger

Sommige van onze vakantieparken beschikken over een eigen jachthaven. Op een aantal parken kun je ook een boot huren zodat je kunt vissen vanaf de boot. Daarvoor heb je geen vaarbewijs nodig. Daarnaast zijn er parken met een vissteiger waar je je hengel uit kunt gooien. Tijdens je visvakantie in Nederland kun je onder andere vissen op karpers, witvis, snoek- of snoekbaars, maar ook op brasem, paling, voorns en boerenkarpers. Afhankelijk van het gebied waar je vakantie viert. Bekijk de vakantieparken waar je kunt vissen aan het Veluwemeer of welke vakantieparken aan of bij visvijver De Biesbosch liggen.

intro - bad hoophuizen Visvakantie met vader en dochter aan het water

Landelijke Vispas en vergunning

Als je gaat vissen moet iedereen vanaf 14 jaar in het bezit zijn van een landelijke Vispas die je online of bij een hengelsportzaak kunt kopen. In sommige gevallen moet je daarnaast ook een vergunning hebben om in de omgeving van het park te mogen vissen. In de meeste gevallen kun je zo’n vergunning bij de receptie kopen. Bij de receptie kun je ook vragen naar een speciale vaarkaart. Check ook de VISplanner om te zien waar je kan en mag vissen.

Dus wil je ook je hengel uitgooien? Speciaal voor jou hebben we hieronder geschikte vakantieparken voor een visvakantie in Nederland op een rijtje gezet.

facilities-fishing-marina-europarcs-de-biesbosch snoekbaars bootverhuur biesbosch 1