Marken lighthouse header

Vakantiepark vlakbij Marken

De wereldberoemde paalwoningen van Marken

Nergens in Nederland is de strijd tegen het water zo zichtbaar als op Marken in de provincie Noord-Holland. De paalwoningen, woningen op hoogte zodat bij overstromingen het water onder de huizen door stroomde, hebben dit voormalige eiland beroemd gemaakt. Marken staat voor een Nederlandse levensles van ‘nooit meer’. Combineer je bezoek aan dit idyllische eilandje in het Markermeer met een verblijf op één van de EuroParcs vakantieparken in Noord-Holland en geniet van een comfortabel en luxe verblijf op een unieke Noord-Hollandse locatie.

Terug in de tijd

Hoewel het misschien minder toeristisch is, is het vissersdorpje Marken minstens zo bijzonder als Volendam. De typisch groen geschilderde Marker huizen roepen een gevoel van romantiek en nostalgie op naar de tijd van toen. In Marken zijn een aantal leuke dingen te doen waarbij je compleet ondergedompeld wordt in de Oer-Hollandse cultuur. Bezoek het karakteristieke Kijkhuisje Sijtje Boes, het bekende souvenirwinkeltje waar in de jaren 20 typisch Hollandse souvenirs te koop waren, en natuurlijk alle andere bijzondere winkeltjes.

Marken houses

Rijke historie

Een leuke manier om Marken te ontdekken is door een wandeling te maken door de verschillende buurten, door de smalle steegjes en over de ophaalbruggen, door de haven en langs de viskraampjes. Marken is goed te combineren met een bezoek aan Volendam door de boot die je in drie kwartier naar de overkant vaart. Wil je meer weten over de geschiedenis en cultuur van Marken? Ga dan naar het Marker Museum, waar je onder andere oude kunst en klederdracht vind, of naar het klompenmuseum Wooden Shoe Factory om te leren hoe klompen gemaakt worden.

Marken lake boat