Batavia replica ship Lelystad

Vakantiepark in de omgeving van Beverwijk

Shopping walhalla Beverwijk

Bij Beverwijk denk je al snel aan de Bazaar oftewel de Zwarte Markt. Het is namelijk één van de grootste overdekte marken van Europa. De Beverwijkse Bazaar is elk weekend geopend en trekt gemiddeld veertigduizend bezoekers. Vanaf een van onze vakantieparken rijd je zo naar Beverwijk. Bovendien ligt Beverwijk op nog geen tien minuten rijden van Wijk aan Zee en IJmuiden.

Centrum Beverwijk

Veel historie is in Beverwijk is helaas verdwenen, maar het centrum heeft toch nog wat oudere panden. Blikvangers zijn vooral de kerk De Wijker Toren en ’t Slot van Koninghsberchen.  

De Bazaar

Bezoekers komen van heinde en ver om de Beverwijkse Bazaar te bezoeken. De Zwarte Markt telt meer dan driehonderd kramen, zevenhonderd winkels en zo'n zeventig eettentjes. Je vindt er zeven grote hallen zoals de Grand Bazaar, de Oosterse Markt en de Goudsouk. Elke hal heeft z'n eigen sfeer. Je kunt er terecht voor Turkse en Oosterse tot Nederlandse spullen. Van kleding en sieraden tot meubilair en make-up. De Bazaar staat vooral bekend om de kwaliteit van de leren jassen.

bazaar-soukh-unsplash

In de omgeving

Vanaf Beverwijk sta je zo op het strand van IJmuiden en Wijk aan Zee. Ook het afwisselende duinlandschap van het Noordhollands Duinreservaat ligt om de hoek. Het glooiende landschap van Nationaal Park Zuid-Kennemerland verken je het beste op de fiets of lopend. Bovendien kun je hier zomaar oog in oog staan met een Schotse Hooglander.

nationaal park zuid-kennemerland bloemendaal netherlands