Amsterdam header

Vakantiepark vlakbij Amsterdam

Eindeloos genieten in Amsterdam

Waar in Nederland is er in een stad nog meer te beleven dan in Amsterdam? De Nederlandse hoofdstad is toch wel dé hotspot als het gaat om kunst en cultuur, monumentale panden, musea, shoppen en evenementen. Maar ook heeft de stad veel natuur, parken en rustigere buurten waar je even aan de drukte kunt ontsnappen. Dat geldt ook voor de EuroParcs vakantieparken in de buurt van Amsterdam. Tijdens je verblijf geniet je van alle rust en comfort en zoek je zo de drukte van de bruisende hoofdstad op!

Kunst en cultuur

Ben je gek op musea? Dan ben je in Amsterdam echt in een museumwalhalla terecht gekomen. Topmusea als het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum, het Stedelijk Museum en het Anne Frank Huis kun je hier allemaal bezoeken. Maar ook bijvoorbeeld Het Scheepvaartmuseum en NEMO Science Museum voor als je met de kinderen bent. Om de interessante verhalen en de rijke geschiedenis van de stad te leren kennen, is het aan te raden om een stadtour met een gids te ondernemen. Een andere unieke en toch bekende manier om Amsterdam te ontdekken, is natuurlijk op de grachten met een rondvaartboot.

Amsterdam Rijksmuseum

Winkels en parken

Voor de shopliefhebbers is winkelen in Amsterdam een onmisbare ervaring en voor degenen die wat te besteden hebben, is de P.C. Hooftstraat waar je gaat shoppen. Tussendoor pauzeer je even bij één van de vele café of bar voor een uitgebreide lunch of een lekker drankje. In Amsterdam geniet je dan ook wel van een breed scala aan keukens! Het bruisende nachtleven is ook wel een ervaring om nooit te vergeten. Maak de mooiste herinneringen op een greep van unieke feestlocaties als Westergas, het Thuishaven Festivalterrein, De Johan Cruijff Arena en Vondelpark 3. Ben je gezellig met het gezin in Amsterdam, dan is een dagje naar de dierentuin Artis een aanrader. Als je even wilt bijkomen van alle indrukken, trek je je terug in onder ander het Vondelpark, Het Amsterdamse Bos of de botanische tuin Hortus Botanicus Amsterdam. Of zoek de rust buiten Amsterdam en spot zeldzame vogels en planten in het prachtige natuurgebied Het Ilperveld.

Amsterdam Vondelpark