Breda

Vakantieparken in de omgeving van Breda

Gastvrij Breda

In het gezellige Breda proef je van de Brabantse gastvrijheid. Struin door de mooie, historische binnenstad met gezellige winkels, bars, restaurants en uitgaansgelegenheden die Breda de titel ‘Beste Uitgaansstad’ hebben opgeleverd.

De binnenstad van Breda

Behalve winkelen kun je in Breda ook goed cultuur snuiven. Zo stap je terug in de tijd in het Kasteel van Breda dat stamt uit 1353 en in de zestiende eeuw werd verbouwd tot een renaissancepaleis. Tegenwoordig is het militair terrein en kun je het alleen bezoeken met een gids. Nog zo’n sprookjeskasteel is Kasteel Bouvigne met z’n prachtige tuinen en een boomgaard. Een andere bezienswaardigheid is het Municipal Museum Breda waar je alles te weten komt over de geschiedenis en kunst van Breda. Midden op de Grote Markt staat dé kerk, oftewel de Onze Lieve Vrouwekerk Breda die je kunt beklimmen. En houd je van kunst, dan is een wandeling langs de Blind Walls Gallery een aanrader. Deze route voert langs zo’n 80 kleurrijke muurschilderingen en graffiti in het centrum en op unieke plekken daarbuiten.

Breda Noord-BrabantOnze Lieve Vrouwe Kerk Breda Noord-Brabant the Netherlands

In de omgeving

Zowel in als rond Breda vind je veel groen. Heerlijk om lopend of op de fiets te verkennen. Zoals natuurgebied het Markdal ten zuiden van Breda bijvoorbeeld waar het riviertje de Mark doorheen stroomt. Door dit schilderachtige landschap kun je goed wandelen en fietsen over een van de uitgezette paden. Het Markdal ligt pal tegen het Mastbos aan, waar je tussen eeuwenoude bomen een boswachterspad kunt lopen. Onbekendere wandelroutes vind je in de Baronie van Breda. Op zo’n half uurtje rijden van Breda ligt de betoverende sprookjeswereld die de Efteling heet.

mastbos breda noord-brabant the netherlandsMastbos Breda Noord-Brabant the Netherlands

Vakantieparken in de omgeving van Breda

Water
Water
Natuur
Natuur

1 nacht vanaf

25,40
Inclusief belastingen en toeslagen o.b.v. 2 pers.
  • Direct aan de oevers van het IJsselmeer en omringd door natuur
  • Beach Houses, glamping, kampeerplaatsen en chalets t/m 6 pers.
  • Watersportcentrum op het park en binnenzwembad op loopafstand
Water
Water
Bergen
Bergen

2 nachten vanaf

545,90
Inclusief belastingen en toeslagen o.b.v. 2 pers.
  • Direct aan de Ossiacher See
  • Diverse wateractiviteiten
  • Mountainbike routes