Batavia replica ship Lelystad

Vakantieparken vlakbij Lelystad

Lelystad

Lelystad staat vooral bekend om Batavia Stad. Daar waar het schip De Batavia aangemeerd ligt, maar waar je ook kunt shoppen in Batavia Fashion Outlet. Natuur is ook niet ver weg, want de Oostvaardersplassen en Natuurpark Lelystad liggen om de hoek.

Het jonge Lelystad

Lelystad is nog jong en kent weinig historie. Toch is de stad de moeite waard. Je kunt fijn winkelen in een van de winkelcentra zoals Lelycentre of Palazzo. Uitgaan doe je bij discotheek Disco-Train of poppodium Corneel. Een kijkje bij Luchtvaartmuseum Aviodrome is ook een aanrader. Hier kun je tal van vliegtuigen uit vroeger tijden bewonderen. Op het Autoraces- Midlandcircuit worden regelmatig wedstrijden georganiseerd.

Batavia Stad

De imposante replica van het zeventiende-eeuwse koopvaardijschip De Batavia ligt aangemeerd in Batavia Stad in Lelystad. Op de werf kun je je eigen spijker slaan bij de smid, zelf een touw draaien of even voelen hoe zwaar de zeilen vroeger waren. Maar het allerleukst is om een kijkje te nemen op het schip en in het ruim en je voor te stellen hoe scheepsvaarders hier soms maandenlang leefden tijdens hun tocht naar Oost-Indië. Vlak naast de werf ligt Batavia Fashion Outlet waar je A-merken in kunt slaan tegen flinke kortingen.

Batavia replica ship Lelystad

Omgeving Lelystad

Lelystad wordt omringd door natuur. Het bekendst zijn de Oostvaardersplassen met de wilde Konikspaarden, maar ook het natuurpark Lelystad is een bezoek waard. Dit is het leefgebied van onder andere wisenten, Pater-Davidsherten, elanden, ooievaars en kleinklauwotters. De gloednieuwe Marker Wadden kun je bezoeken door vanuit Lelystad de boot te nemen. Het natuurgebied omvat vijf eilanden dat een paradijs is voor vissen en vogels.

horses-konikspaarden-oostvaardersplassen

Vakantieparken in de omgeving van Lelystad

Water
Water
Familie
Familie

1 nacht vanaf

41,10
Inclusief belastingen en toeslagen o.b.v. 2 pers.

EuroParcs Zuiderzee

Biddinghuizen (NL)
  • Binnenzwembad, indoor speelhal en meer! 
  • Restaurant, bar, beachclub en snackbar
  • Vakantiewoningen, glampingtenten en kamperen
Water
Water

1 nacht vanaf

303,-
Inclusief belastingen en toeslagen o.b.v. 2 pers.

EuroParcs Markermeer

Bovenkarspel (NL)
  • Direct gelegen aan het Markermeer
  • Beter uitzicht is niet te vinden
  • Veel vakantiewoningen aan het water
Water
Water
Familie
Familie

1 nacht vanaf

164,60
Inclusief belastingen en toeslagen o.b.v. 2 pers.

EuroParcs Veluwemeer

Nunspeet (NL)
  • Met eigen zandstrand en watersportcentrum
  • Gezellige kidsclub in de vakanties