Begijnhof Turnhout Belgie

Turnhout

Typisch Turnhout

Welkom in Turnhout, de stad die zichzelf heeft benoemd tot de hoofdstad van de Kempen én de stad die bekend is vanwege de speelkaarten. Wandel door de gezellige binnenstad met de Grote Markt en de wereldberoemde Begijnhof of geniet van de prachtige omgeving in de Kempen.

Van de Begijnhof tot speelkaarten

De bekendste bezienswaardigheden in Turnhout zijn ongetwijfeld het beroemde Begijnhof die op de werelderfgoedlijst staat van UNESCO en het Kasteel van de Hertogen van Brabant dat tegenwoordig dienst doet als gerechtshof. De zalen van het kasteel kun je alleen bekijken onder begeleiding van een gids. Daarnaast mag je in de speelkaartenstad een bezoek aan het Nationaal Museum van de Speelkaart natuurlijk niet overslaan. Een stadswandeling door de binnenstad neemt je mee langs fotogenieke plekjes zoals de Grote Markt met de Sint-Pieterskerk. En wie van winkelen houdt kan terecht in de Gasthuisstraat, de bekendste winkelstraat van Turnhout.

Kasteel van de Hertogen van Brabant Turnhout Belgie speelkaarten

Omgeving van Turnhout

Zoals gezegd heeft Turnhout zichzelf tot hoofdstad van de Vlaamse Kempen benoemd. Hier kun je genieten van alles wat de natuur te bieden heeft. Je kunt er eindeloos fietsen of wandelen langs kabbelende beekjes en over het Turnhoutse Vennengebied. Dit is een van de belangrijkste heidegebieden van Vlaanderen waar je bijzondere weidevogels kunt zien zoals de wulp en de grutto. Ook de Kalmthoutse Heide is een prachtig natuurgebied waar duinen, vennen en bossen elkaar afwisselen. Vergeet vooral niet om een verrekijker mee te nemen!

Kalmthoutse Heide Vlaanderen België