Antwerpen Grote Markt België

Vakantieparken in de omgeving van de stad Antwerpen

Bruisend Antwerpen

De stad Antwerpen in België ademt geschiedenis en barst van de gezellige boetiekjes, geplaveide straten en goede restaurants. In deze bruisende stad schieten hotspots als koffiehuisjes, bars en concept stores als paddenstoelen uit de grond. Genoeg redenen dus om Antwerpen te bezoeken!

Cultuur en musea in Antwerpen

Antwerpen is verdeeld in verschillende wijken zoals de Joodse Wijk en het Diamantkwartier waar je het Diamantmuseum (DIVA) vindt. Bezienswaardigheden als het Centraal Station en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal mag je zeker niet missen. De laatste staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Daarnaast is het Havengebouw een bezoek waard, al was het alleen maar om het fraaie staaltje architectuur. Andere musea die je op je lijstje kunt zetten zijn Museum aan de Stroom, het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten en het ModeMuseum met wisselende tentoonstellingen. Shoppen doe je in winkelstraat De Meir, terwijl je op het stadsstrand van Sint-Anneke kunt neerploffen op warme zomerdagen. Vergeet ook niet om ondergronds te duiken in het gangenstelsel De Ruien waar je de geheimen van middeleeuws Antwerpen ontdekt. Leuk voor de kinderen: dieren kijken in ZOO Antwerpen of naar het grootste Belgische chocolademuseum Chocolate Nation gaan.

antwerpen haven gebouwStad Antwerpen België Centraal Station

Omgeving Antwerpen

Net over de grens met Nederland ligt de Kalmthoutse Heide. De plek is zowel bij Nederlanders als Belgen een geliefd wandelgebied. In het natuurgebied zijn diverse wandelingen uitgezet. Stap je op de fiets dan kun je peddelen over de 32 km lange fietsroute dwars door het park. Ook vlak bij ligt het Verdronken Land van Saeftinghe. Op deze plek werd een aantal Zeeuwse dorpjes onder water gezet in de strijd tegen de Spanjaarden. Een deel van het gebied bleef ook na die tijd verdronken land. Tegenwoordig is het natuurgebied het leefgebied van fascineren planten en dieren zoals vogels, zeehonden, vossen en reeën.

Het Verdronken Land van Saeftinghe Zeeland Nederland

Vakantieparken in de omgeving van de stad Antwerpen

Familie
Familie

1 nacht vanaf

216,-
Inclusief belastingen en toeslagen o.b.v. 2 pers.

EuroParcs De Biesbosch

Dordrecht (NL)
  • Op rij-afstand van Nationaal Park De Biesbosch en het gezellige Dordrecht
  • Chalets, cottages en bungalows t/m 32 pers.
  • Zwembad, jachthaven & bootverhuur
Familie
Familie

1 nacht vanaf

39,50
Inclusief belastingen en toeslagen o.b.v. 2 pers.
  • Gelegen in het Vlaamse Mol
  • Bezoek natuurgebied Buitengoor en Meergoor
  • Met zwemvijver en binnenzwembad
Familie
Familie

1 nacht vanaf

197,-
Inclusief belastingen en toeslagen o.b.v. 2 pers.

EuroParcs Kaatsheuvel

Kaatsheuvel (NL)
  • De Efteling ligt om de hoek
  • Met binnen- en buitenzwembad
  • Het hele jaar door kinderanimatie!