Floriade expo 2022

Floriade Expo 2022

Floriade Expo 2022

Van 14 april t/m 9 oktober 2022 staat Almere in het teken van de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022. Het thema van dit jaar is ‘Growing Green Cities’. Tijdens de Floriade komen organisaties uit binnen- en buitenland met tal van vernieuwende oplossingen om onze steden en dorpen nóg groener en duurzamer te maken. Wij zijn trots dat ook EuroParcs zich dit jaar mag presenteren op de Floriade! 

EuroParcs en het Nieuwe Re-Creëren

De thema’s van de Floriade sluiten goed aan bij de duurzaamheidsdoelstellingen van EuroParcs. Zoals ons concept ‘Re-Creëren’, oftewel het nieuwe recreëren. Kortgezegd betekent dat vakantie vieren in een moderne en innovatieve woning waarbij we een bijdrage leveren aan het milieu zonder in te leveren op comfort. Recreëren en vakantie vieren op een duurzame(re) manier dus.

20220414-EuroParcs - Floriade-60

Beleef het zelf

Beleef zelf het Nieuwe Re-Creëren en de synergie tussen twee unieke vakantiewoningen en het natuurrijke landschap. Met tientallen duurzame toepassingen, domotica en prachtige wildbeplanting. Je route start over de slingerpaden uit gebroken perzikpitten. Dankzij de oriëntatie van de woningen en de niveauverschillen in het terrein, ontdek je mooie zichtlijnen, beschutting, bescherming en het spel tussen schaduw en zon.

Lokaal en circulair

Alle materialen zijn lokaal en circulair. Soms zijn ze onzichtbaar, zoals de verborgen wielen onder Just Nature of het gebruik van gerecyclede isolatie uit oud papier met cellulose. Soms ook heel tastbaar, zoals de keramische tegels met fijnstofglazuur op het Rebel House. Alles wat je hier ziet, van bebouwing tot begroeiing, is volledig reversibel en wordt na afloop van de Floriade Expo 2022 verplaatst naar de parken van EuroParcs.

Totaalconcept en -ontwerp door Koen Savelkoul, Ontheroad Creatives.

20220414-EuroParcs - Floriade-109

Growing Green Cities

Ook het thema Growing Green Cities past bij EuroParcs. Momenteel heeft EuroParcs 64 parken verspreid over Europa en Bonaire in een prachtige en natuurrijke omgeving. Zo zijn we actief in Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Luxemburg. De parken zijn verdeeld in vijf thema’s: Natuur, Familie, Water, Bergen en Stad. Daarnaast kun je kiezen uit diverse woningtypes als glampingtenten, villa’s, bungalows, tiny houses en boomhutten. Bij EuroParcs is dus voor ieder wat wils!

Acties voor onze gasten én eigenaren

Door middel van acties willen wij het Re-Creëren tijdens de Floriade onder de aandacht brengen. Zo willen we de eigenaren en samenwerkende partners uitnodigen. In ons huis op de Floriade kun je het nieuwe recreëren zelf ervaren. Je kunt actief met ons meedenken tijdens sessies: hoe willen we het nieuwe recreëren voor de toekomst vorm gaan geven? Heb jij daar ideeën over of ben je geïnteresseerd in het kopen van een duurzame woning bij EuroParcs? Kom dan langs op de Floriade en ga met ons in gesprek.

Koop hier je Floriade tickets!

Aeres-University green-facade-3-scaled 20220414-EuroParcs - Floriade-18