Vakantieparken vlakbij Rotterdam

Beleef Rotterdam vanuit een luxueus vakantiepark als uitvalsbasis

De handpalm boven de ogen, de blik gericht op de horizon. Rotterdam ligt in Zuid-Holland en staat voor inspiratie, voor zij die het ruime sop kiezen, voor zij die aanmeren, voor zij die in één van de grootste havens ter wereld hun zakelijk geluk hebben gevonden. Rotterdam staat voor vernieuwing ook, in architectuur, in cultuur en in business. Maar Rotterdam staat ook voor geschiedenis, vertrouwde normen en waarden en dat typische dialect dat allemaal samenkomt als voetbalclubs Feijenoord, Sparta of Excelsior hun thuiswedstrijden spelen. Bruisend Rotterdam kun je beleven in de rust, vanaf een vakantiepark in de omgeving als uitvalsbasis. Een vakantiepark als EuroParcs Resort Poort van Zeeland bij Hellevoetsluis bijvoorbeeld of EuroParcs Resort De Biesbosch bij Dordrecht .

Vanaf onze vakantieparken met een half uur in Rotterdam

Zowel van EuroParcs Resort Poort van Zeeland als EuroParcs Resort De Biesbosch ben je zo in Rotterdam. De reistijd met de auto vanaf een vakantiepark Rotterdam, zoals EuroParcs Resort Poort van Zeeland of EuroParcs Resort De Biesbosch, naar het Rotterdamse centrum is met een half uur. Wil je de Rotterdamse haven zien, dan is de rijafstand vanaf beide vakantieparken nog korter. Laat je kortom inspireren door de Nederlandse ondernemerskracht op FutureLand, het informatiecentrum van de Tweede Maasvlakte. Of verken de wereldhaven met de boot Spido. Proef verder bruisend Rotterdam in de Markthal, het Maritiem Museum en de Koopgoot. 

map-nederland
Vakantieparken Noord-Holland
Geniet van de IJsselmeerkust, weide en Amsterdam
Bekijk
Vakantieparken Zuid-Holland
Water, natuur, zee, stad en strand? Kies Zuid-Holland!
Bekijk
Vakantieparken Limburg
Een bourgondische beleving in deze heuvelachtige omgeving!
Bekijk
Vakantieparken Overijssel
Beleef een oer-Hollands feest in het landschap en rivier de Reest
Bekijk
Vakantieparken Gelderland
Ga op avontuur en trek de Veluwe of de Achterhoek in!
Bekijk
Vakantieparken Flevoland
Ga mee naar hotspot vakantiepark Resort Zuiderzee
Bekijk
Brabant
Kom en verken de betoverend natuurrijke omgeving!
Bekijk
Utrecht
Centraal gelegen vakantieparken in Nederland
Bekijk

Natuurbeleving in de stad Rotterdam

Of kies ook in de stad voor natuurbeleving. Diergaarde Blijdorp Rotterdam ligt op slechts twintig minuten rijden van EuroParcs Resort De Biesbosch en valt op met zijn Aziëhuis, vlinderkas Amazonica (waar je ook piranha’s treft), Congo-biotoop (met de grootste binnenplaats voor okapi’s ter wereld) en Oceanium 2.0 (waar in een serie aquaria Het Grote Barièrrerif wordt nagebootst). Je kunt vanaf de vakantieparken Rotterdam een bezoek aan Blijdorp wellicht combineren met het aandoen van het Natuurhistorisch Museum. De vaste collectie vogels, zoogdieren, vissen, insecten, schelpen en planten toont de aardse biodiversiteit in al zijn verscheidenheid. 

Ook tref je hier tal van fossielen van Nederlandse bodem. En de expositie ‘Pure Veerkracht’ laat zien dat de stad ook natuur is. Dit museum heeft ook een wauw-effect op kinderen, onder meer door het aanwezige skelet van een potvis en het geraamte van een olifant. Het museum geniet verder internationaal een goede naam door het beroemde dode-dieren-met-een-verhaal zoals de Dominomus, de Tweede Kamermuis en de CERN-marter.

Verder is het Plaswijckpark in Rotterdam een aanrader voor het gezin. Hier kun je met de kinderen wandelen en spelen, maar er is ook een ‘dierenwijck’ met wallaby’s, apen, een vari, nandoe en alpaca. Meer fun voor het hele gezin tref je in klim- en klauterparadijs Forest Rotterdam en Glowgolf & Escape Room Capelle aan den IJssel. Nog dichter bij EuroParcs Resort De Biesbosch gelegen zijn GoKart, met een spectaculaire indoorbaan en Skischool Drechtsteden met een kunstskibaan.

Rotterdam en haar Architectonische parels

Wie verblijft op een Rotterdam vakantiepark, waaronder EuroParcs Resort De Biesbosch en EuroParcs Resort Poort van Zeeland, weet zich van een rijafstand van nooit meer dan 25 minuten verzekerd naar de havenstad. Het fijnmazige autosnelwegnetwerk, de A20, de A13, de A4, de A15 en de A16, staan daar garant voor. Wie rijdt door Rotterdam ziet al de nodige architectonische parels zoals het Museum voor Architectuur, Design en Digitale cultuur in Het Nieuwe Instituut en de Kunsthal waar altijd een interessante expositie te zien is. Andere aanraders qua musea zijn het Nederlands Fotomuseum, het Wereldmuseum Rotterdam (met 130 jaar geschiedenis van Rotterdam en haar inwoners), Museum Rotterdam (met vooral veel aandacht voor de Tweede Wereldoorlog) en TENT en Witte de With Center for Contemporary Art. TENT ris gericht op hedendaagse kunstontwikkelingen en wat op dat gebied Rotterdam bindt met de rest van de wereld. Het gebouw wordt gedeeld met Witte de With Center for Contemporary Art, één van de belangrijkste instituten voor hedendaagse kunst in Nederland.

Rotterdam wordt begin 2021 verrijkt met het Depot Boijmans Van Beuningen in het Museumpark. Het is het eerste depot ter wereld dat toegang biedt tot een complete collectie, zónder tussenkomst van een conservator. Daardoor kun je met of zonder gids in het depot op eigen houtje 70.000 kunstobjecten bekijken. Het pand is verder ook een plaatje: het is veertig meter hoog en spiegelend. Dit ontwerp van de Rotterdamse architect Winy Maas geeft op de daktuin ook een panoramabeeld op de stad en de haven.

Vanaf het vakantieparken shoppen & uitgaan in Rotterdam

Rotterdam heeft een naam hoog te houden in de dansscene, maar het uitgaansaanbod tegenwoordig is veel breder. Je vindt alle stromingen vertegenwoordigd in zaken als Perron, Annabel, Toffler en Now&Wow. De Witte de Withstraat staat verder bekend om zijn vele cafés, kroegen en proeflokalen. De bekendste eetgelegenheden zitten aan de West-Kruiskade. Daarnaast kent de stad enkele spraakmakende evenementen zoals het Internationaal Film Festival, de ART Rotterdam week en het North Sea Jazz Festival. 

Wat betreft het shoppen: wie leuke kleding wil kopen kan het beste gaan naar de Meent, de Van Oldebarneveltstraat en de Pannenkoekstraat. Wie wil gaan winkelen zonder echt doel doet er goed aan Het Oude Noorden en de Nieuwe Binnenweg te bezoeken: dit zijn verrassende zones waar je vondsten doet waar je niet eens naar op zoek was.

Jachthaven Resort De Biesbosch

Resort De Biesbosch

Dordrecht, Zuid-Holland, NL
  • Ideaal voor watersporters
  • Gloednieuwe vakantiehuizen aan het Hollandse natuurgebied Biesbosch
  • Zalig om te genieten van de natuur samen met je kids 
Resort Poort van Zeeland

Resort Poort van Zeeland

Hellevoetsluis, Zuid-Holland, NL

Het resort Poort Van Zeeland richt zich voornamelijk op kinderen maar ook op volwassenen.

Ontdek hier de grootste in- en outdoor speeltuin van maar liefst 2000 m² . De Adventuredome is perfect voor het organiseren van kinderfeestjes, familiefeesten, groepsuitjes of schoolreizen. 

Het is ongeveer 2 uur en 6 minuten rijden als je vertrekt vanuit Brussel

Vind jouw favoriete accommodatie bij Europarcs

Veilig betalen met: