Vakantieparken Utrecht

Bekijk vakantieparken Utrecht

Ontdek ons vakantiepark in Utrecht

Klein en toch groots, dat is de provincie Utrecht bij uitstek en dat stralen de vakantieparken in Utrecht ook uit. De centrale ligging in Nederland maakt dat het vakantiepark van EuroParcs in Utrecht automatisch ook strategisch gelegen is. Maar wat zijn de beste plekken, de locaties en bezienswaardigheden die jij gezien moet hebben? Dat is deels afhankelijk van jouw keuze, of jij je vakantie in een stedelijke of landelijke omgeving wil omlijsten. Kortom, ontdek meer over de categorie ‘Utrecht vakantiepark’ en vindt de ideale uitvalsbasis!

Maak even kennis met vakantiepark Utrecht in Maarn, het nieuwe resort van EuroParcs. Een voorbeeld van zo’n ideale uitvalsbasis is namelijk EuroParcs Resort De Utrechtse Heuvelrug midden in de natuur gelegen en tegelijkertijd vlakbij zowel Utrecht als Amersfoort. En, je bent verzekerd van een heerlijke vakantie in Utrecht.

map-nederland
Vakantieparken Noord-Holland
Geniet van de IJsselmeerkust, weide en Amsterdam
Bekijk
Vakantieparken Zuid-Holland
Water, natuur, zee, stad en strand? Kies Zuid-Holland!
Bekijk
Vakantieparken Limburg
Een bourgondische beleving in deze heuvelachtige omgeving!
Bekijk
Vakantieparken Overijssel
Beleef een oer-Hollands feest in het landschap en rivier de Reest
Bekijk
Vakantieparken Gelderland
Ga op avontuur en trek de Veluwe of de Achterhoek in!
Bekijk
Vakantieparken Flevoland
Ga mee naar hotspot vakantiepark Resort Zuiderzee
Bekijk
Brabant
Kom en verken de betoverend natuurrijke omgeving!
Bekijk
Utrecht
Centraal gelegen vakantieparken in Nederland
Bekijk

Vakantiepark regio Utrecht

Wie Utrecht zegt heeft het over de stad Utrecht en zijn Domtoren, maar ook De Utrechtse Heuvelrug, de Loosdrechtse Plassen, Paleis Soestdijk en het indrukwekkende Militair Ereveld de Grebbeberg. Wie Utrecht zegt benoemt impliciet ook de groene Lopikerwaard en het oer-Hollandse beeld in het Groene Hart, de Oude Krommerijn, het Vecht- en Plassengebied en het Eemland.

Wie Utrecht zegt, zegt ook meer dan Utrecht: het centrum van Rhenen, Zeist, Montfoort, Woerden, Leusden, IJsselstein en natuurlijk Amersfoort bieden het beste van sfeer, shopfun en een gemoedelijke nazit in één van de horecazaken in de pittoreske centra van deze plaatsen. Zeist heeft een rijke geschiedenis van bekende mensen en kunstenaars die er verbleven, een deel van de stad is met het Wilhelminapark beschermd stadsgezicht. Woerden en IJsselstein hebben onder meer een groots kasteel, waarbij de historie van het kasteel van IJsselstein teruggaat tot de twaalfde eeuw. Daarnaast is Veenendaal, één van de grootste steden van de provincie en meerdere malen winnaar van de titel ‘Groenste stad van Nederland’ door onder meer de uitstekende fietsfaciliteiten, interessant door het bruisende centrum en de ligging in de Gelderse vallei. 

Vakantieparken Utrecht

EuroParcs Resort De Utrechtse Heuvelrug staat voor veelzijdigheid, maar is vooral ook ideaal gelegen. Maar om deze provincie te verkennen zijn onze andere resorts dichterbij dan je denkt. Ontdek de provincie Utrecht ook eens vanuit onze vakantieparken in Zuid-Holland, vakantieparken in Gelderland, vakantieparken in Brabant, vakantiepark in Flevoland, vakantieparken in Noord-Holland of zelfs vanuit ons vakantiepark in Overijssel ben je in een mum van tijd in Utrecht. Dat is het leuke aan pittoresk Nederland.

Utrechtse Heuvelrug

De Utrechtse Heuvelrug biedt veel fraaie natuur, zoals bos, heide, grasland, waterplassen en zandverstuivingen. EuroParcs Resort De Utrechtse Heuvelrug is hierbij ten opzichte van andere vakantieparken in De Utrechtse Heuvelrug ideaal gesitueerd. In de directe omgeving van dit vakantiepark in Maarn kunnen wandelaars en fietsers de uitdaging aangaan om de Zonheuvel, de Maarnse Berg, de Sint-Helenaheuvel en de Doornse Kaap te beklimmen. Iets verder weg liggen de grootste uitdagingen van dit natuurgebied: de 52 meter hoge Grebbeberg en de 68 meter hoge Amerongse Berg. 

Je kunt ook de ‘diepte’ inkijken op De Utrechtse Heuvelrug, bijvoorbeeld bij Zanderij Maarn vlakbij EuroParcs Resort De Utrechtse Heuvelrug via de 2,8 kilometer wandelroute die onder meer rondom de waterplas en het zogeheten zwerfsteneneiland is uitgezet. De waterplas dankt zijn naam aan het werk van de Nederlandse Spoorwegen (NS) die hier tot in 2001 zand won. Het eiland ontleent zijn naam aan de bijzondere stenen uit de verre geschiedenis die hier werden gevonden. Je kunt hier niet zwemmen, maar wel in het Bosbad Henschotermeer dat vlakbij EuroParcs Resort De Utrechtse Heuvelrug ligt. 

Dit vakantiepark biedt daardoor niet alleen bos- maar ook waterbeleving. Echter, het is wel de natuur die het resort zo speciaal maakt. Vooral ’s ochtends vroeg en ’s avonds, dan kun je tijdens een wandeling zomaar een hert, das of een roofvogel spotten. En wie langere tochten wil maken, kan in De Utrechtse Heuvelrug zijn hart ophalen, want dit natuurgebied is ongeveer vijftig kilometer lang. Het reikt helemaal van het Gooimeer in het noorden tot de Nederrijn in het zuiden. 

Meer natuur in Utrecht

Wil je garantie op het zien van dieren? Combineer de inspiratievolle wandel- en fietstochten dan met een bezoek aan Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Dit dierenpark, op 25 minuten tijden van het resort, heeft sinds 2017 twee reuzenpanda’s ‘te gast’ en onlangs - 1 mei jl. is er een Reuzenpandajong geboren! Andere blikvangers in de zoo zijn de beren, omdat ze in het berenbos van twee hectare groot veel leefruimte hebben. Wie meer grote dieren wil zien doet er goed aan Dierenpark Amersfoort te bezoeken: een ‘wauw-effect’ is verzekerd bij het zien van Siberische tijgers, witte tijgers, leeuwen, andere ‘grote katten’, de Japanse tuin, olifanten, beren en wat al niet meer.

Een landelijke omgeving met competitie-element kun je ervaren op Golfclub Anderstein in Maarsbergen dat ook op korte rijafstand van EuroParcs Resort De Utrechtse Heuvelrug ligt. Voor golfliefhebbers ligt hier de uitdaging van maar liefst 27 holes, met een fraai panoramabeeld op het naburige bos. 

Maarn: schoonheid in architectuur

Ook Maarn zelf is een eyecatcher: dit is het laatste tuindorp van Nederland dat intact is gebleven. De ‘tuinwoningen’ in Maarn werden gebouwd voor de arbeiders van de NS. De huizen worden gekenmerkt door een klein woonoppervlak en opvallend grote tuinen. Hier zat een duidelijk plan achter: de werknemers van de NS konden zodoende hun eigen producten telen en daarmee hun bescheiden loon aanvullen. 

Wie op zoek is naar een vakantiepark of vakantieparken bij kastelen: in een straal van maximaal tien minuten rijden om EuroParcs Resort De Utrechtse Heuvelrug kun je de onderkomens bekijken die vroeger van een graaf, jonker of baron waren. Denk aan Kasteel Maarsbergen in het gelijknamige dorp, Kasteel Geerestein en het koetshuis van kasteel Groenewoude in Woudenberg, Huis Doorn en kasteel Moersbergen in Doorn en iets verder van Doorn Kasteel Sterkenburg. Huis Doorn wordt verder opgesierd door het mausoleum van de laatste Duitse keizer Wilhelm II die na de Eerste Wereldoorlog asiel in Nederland kreeg. 

Het dorp Woudenberg, dat ook binnen een kwartier rijafstand ligt van EuroParcs Resort De Utrechtse Heuvelrug, heeft een heel ander bepalend dorpsgezicht: de zeventien meter hoge Pyramide van Austerlitz. Het resultaat van de inzet van soldaten van Napoleon in 1804. Op de top van dit opvallende kunstwerk ‘pronkt’ een stenen obelisk uit 1894. 

Kortom, de omgeving van Resort De Utrechtse Heuvelrug heeft veel te bieden en blinkt uit in diversiteit in het aanbod uitjes voor kinderen, gezinnen, ouderen, stellen, vrienden en/of vriendinnen. Een dagje shoppen is namelijk ook niet ver weg. Dat dachten wij al. Lees daarom snel nog even verder!

Cultuur- en winkelstad Amersfoort

De provincie Utrecht biedt meer dan alleen De Utrechtse Heuvelrug. De tweede stad van de provincie, Amersfoort, is een bezoek meer dan waard met zijn Middeleeuwse centrum. De binnenstad wordt ingekleurd door grachten, de zogeheten muurhuizen bij de eeuwenoude stadsmuur en de blikvanger van Amersfoort: de Onze-Lieve-Vrouwetoren. En voor wie zoekt naar vakantieparken bij Amersfoort: EuroParcs Resort De Heuvelrug ligt op slechts iets meer dan twintig minuten rijden van deze stad. Wat dacht je van een bezoek aan de Ikea of Loods 5 waar vele vrouwenharten sneller van gaan kloppen. Amersfoort herbergt - naast natuur - de leukste winkeltjes en veel leuke eetplekken. Denk aan bekende winkelketens als Hema, Rituals en H&M. De Krommestraat is het leukste winkelstraatje van Amersfoort centrum. Maar ook bij minder mooi weer, kun je uitstekend terecht in het centrum de bioscoop is eveneens nabij.

Utrecht de stad

Amersfoort heeft een uitgebreid winkel- en horecabestand, maar Utrecht is ook in dit opzicht van alle plaatsen in de provincie Utrecht de overtreffende maat. Aan winkel- en uitgaansopties is in Utrecht eufemistisch gesteld geen gebrek. De Neude is het meest bekend als het gaat om (nachtelijk) vertier, wie wil shoppen kan dat overal in het centrum doen of aan de Woonboulevard aan de zuidzijde van Utrecht. De vierde stad van Nederland is ook cultureel en historisch ‘rijk’ te noemen. Om een paar highlights eruit te lichten: het Spoorwegmuseum, het Dick Bruna Huis, de Domtoren natuurlijk en het historische centrum met zijn unieke werven zijn bepalend in het mooie aanzien van Utrecht. In totaal telt Utrecht ruim 1400 Rijksmonumenten, dat is na Amsterdam en Maastricht het hoogste aantal van Nederland.

Resort De Utrechtse Heuvelrug

Resort De Utrechtse Heuvelrug

Maarn, Utrecht, NL
  • Geniet van de hoogteverschillen die zich perfect lenen voor een actieve wandeling- of fietstocht
  • Heerlijk tot rust komen in het Nationale Park de Utrechtse Heuvelrug
  • Of op uitstap naar de fraaie kastelen en pittoreske dorpen in de omgeving 

Vind jouw favoriete accommodatie bij Europarcs

Veilig betalen met: