Vakantiepark vlakbij Zwolle

Zwolle inspireert overdag en bruist ‘s avonds

Zwolle heeft een regiofunctie die Overijssel overstijgt. Ook uit Drenthe, Flevoland en Noord-Gelderland trekken dagjesmensen en mensen die van uitgaan houden naar Zwolle. Dat maakt dat deze stad ook voor vakantievierders die wat verder weg verblijven interessant is. Omdat ze de rust op hun verblijfslocatie vinden, zoals op EuroParcs Resort Reestervallei , EuroParcs Resort Veluwemeer of EuroParcs Resort Zuiderzee en tegelijkertijd de actie en inspiratie in Zwolle. Van elk van de genoemde vakantieparken is Zwolle op maximaal een half uur rijafstand gelegen.

Ons vakantiepark in de buurt van Zwolle

Die tijdsinvestering vanaf een vakantiepark Zwolle betaalt zich dubbel en dwars uit, want Zwolle heeft door zijn grotere omvang onder meer een veel groter winkelbestand dan steden als Harderwijk, Kampen of Elburg. Tegelijkertijd zijn die winkels ook nog eens gelegen in het historische hart nabij de 75 meter hoge Peperbus. Het stadshart rondom de Sassenstraat, de Diezerstraat, de Oude Vismarkt, de Luttekestraat, de Melkmarkt, het Grote Kerkplein, het Rodetorenplein en natuurlijk de Grote Markt weerspiegelt de rijkdom van de Hanzestad in vroeger tijden. Vooral de vijftiende eeuw was een glorietijd voor Zwolle. De grote omvang van de stadspoort (de Sassenpoort) stond voor de rijkdom van de Hanzestad in die periode. Het verleden is nog beter zichtbaar gemaakt doordat delen van de stadsmuren, wallen en grachten in oude glorie zijn hersteld. 

map-nederland
Vakantieparken Noord-Holland
Geniet van de IJsselmeerkust, weide en Amsterdam
Bekijk
Vakantieparken Zuid-Holland
Water, natuur, zee, stad en strand? Kies Zuid-Holland!
Bekijk
Vakantieparken Limburg
Een bourgondische beleving in deze heuvelachtige omgeving!
Bekijk
Vakantieparken Overijssel
Beleef een oer-Hollands feest in het landschap en rivier de Reest
Bekijk
Vakantieparken Gelderland
Ga op avontuur en trek de Veluwe of de Achterhoek in!
Bekijk
Vakantieparken Flevoland
Ga mee naar hotspot vakantiepark Resort Zuiderzee
Bekijk
Brabant
Kom en verken de betoverend natuurrijke omgeving!
Bekijk
Utrecht
Centraal gelegen vakantieparken in Nederland
Bekijk

Binnen 30 minuten in hartje Zwolle

Verblijf jij op Europarcs Resort Reestervallei, Europarcs Resort Veluwemeer of Europarcs Resort Zuiderzee? Dan heb je geluk! Van elk van de genoemde vakantieparken is Zwolle op maximaal een half uur rijafstand gelegen. De reistijd is het meer dan waard, want in Zwolle kan de fanatieke shopper zijn/haar hart ophalen. Ook kun je in deze Hanzestad genieten van gezellige terrasjes en restaurants. Kortom voor ieder wat wils! Een vakantiepark Zwolle de ideale uitvalsbasis vanuit waar je Zwolle en omgeving kunt ontdekken.

Wat is er te doen in Zwolle en omgeving

Wie het rijke verleden van Zwolle meer in detail wil zien, moet vanaf een van de vakantieparken Zwolle Museum De Fundatie bezoeken. Hier is de stadshistorie en die van de regio vanaf de Middeleeuwen in vele attributen te zien. Een deel van de collectie is overigens te zien in het naburige Kasteel Het Nijenhuis in Heino, alleen dat kasteel maakt het de moeite waard daarheen te rijden.  

Een andere must see met een Zwolle vakantiepark als uitvalsbasis is Waanders in de Broeren. Dit wordt gezien als de mooiste boekhandel van Nederland, omdat het gevestigd is in de monumentale Broerenkerk. Je kunt hier het nuttige met het aangename verenigen door een boek over de Zwolse geschiedenis aan te schaffen.  

Uitgaan in Zwolle

Zwolle kent verder op elk moment van de dag beleving en de diverse vormen van horeca zijn daar ook op toegespitst. Denk aan Lunchroom Blocks in de Diezerstraat, cafe In Den Hoofdwacht aan de Grote Markt, feestcafé De Stoof aan de Oude Vismarkt, La Cucaracha aan de Sassenstraat en natuurlijk het beste restaurant van Nederland: De Librije, bekroond met vele Michelinsterren, aan het Spinhuisplein. Dit restaurant behoort tot de vijftig beste restaurants in de wereld. Een andere uitgaanstip is theater De Spiegel, het Straatfestival, carnaval en een wedstrijd bezoeken van voetbalclub PEC Zwolle.

Resort Reestervallei

Resort Reestervallei

IJhorst, Overijssel, NL
  • Ideale uitvalbasis voor jong en oud
  • Verken het Drenthe in het noorden of natuurgebied de Veluwe in het Zuiden
  • En geniet van uren zwemplezier in de speelvijver De Zwarte Dennen 
Resort Veluwemeer

Resort Veluwemeer

Nunspeet, Gelderland, NL
  • Zalig vakantiegevoel in aan het glinsterende water en Oer-Hollandse landschap
  • Met de fiets de prachtige omgeving verkennen
  • Of leren zeilen aan het zandstrand en de jachthaven  
Eco villa Resort Zuiderzee

Resort Zuiderzee

Biddinghuizen, Flevoland, NL
  • Luxueuze vakantiehuizen met ruimte en privacy 
  • Op wandelafstand van de leukste uitstapjes zoals Walibi, het dolfinarium of de Haven. 
  • Uren zwemplezier in het zwemparadijs en de wellness  

Vind jouw favoriete accommodatie bij Europarcs

Veilig betalen met: