Vakantieparken Overijssel

Bekijk het vakantiepark in Overijssel

Genieten op ons vakantiepark in Overijssel

Beleef het oer-Hollandse landschap vanaf een van de mooiste vakantieparken in Overijssel! Loofbos, naaldbos, een fraaie waterplas met zandstrand, oer-Hollands rietlandschap met een onaangetaste veenrivier genaamd De Reest: ons vakantiepark in Overijssel heeft het allemaal. De omgeving is divers en doet tegelijkertijd oer-Nederlands aan met de hunebedden van Havelte als belangrijkste symbool ervan. Een omgeving die inspireert én de geest tot rust komt.

Zoek jij een vakantiepark die bij deze unieke vakantiesfeer aansluit? Ontdek aan de Noordkant van Overijssel vakantiepark EuroParcs Resort Reestervallei . Resort Reestervallei heeft het allemaal. Familiaire, knusse voorzieningen en vooral ook een romantische sfeer. Dit is het vakantiepark die jullie als gezin, familie of partners dichter bij elkaar brengt.

map-nederland
Vakantieparken Noord-Holland
Geniet van de IJsselmeerkust, weide en Amsterdam
Bekijk
Vakantieparken Zuid-Holland
Water, natuur, zee, stad en strand? Kies Zuid-Holland!
Bekijk
Vakantieparken Limburg
Een bourgondische beleving in deze heuvelachtige omgeving!
Bekijk
Vakantieparken Overijssel
Beleef een oer-Hollands feest in het landschap en rivier de Reest
Bekijk
Vakantieparken Gelderland
Ga op avontuur en trek de Veluwe of de Achterhoek in!
Bekijk
Vakantieparken Flevoland
Ga mee naar hotspot vakantiepark Resort Zuiderzee
Bekijk
Brabant
Kom en verken de betoverend natuurrijke omgeving!
Bekijk
Utrecht
Centraal gelegen vakantieparken in Nederland
Bekijk

Regio Overijssel

Regio-overschrijdend. Overijssel geniet als regio de status interessant doordat het met het Hanzeverbond niet alleen een bijzondere eigen geschiedenis en cultuur heeft, maar je hier ook invloeden vindt uit Gelderland, Drenthe, Friesland, Flevoland en Duitsland. Het landschap is zeer divers: bossen, beken, rivieren, gras- en rietland en heide worden afgewisseld met pittoreske dorpen en historische steden. Welke eenvoudig te bezoeken en te beleven zijn vanuit onze vakantieparken bij Zwolle , Enschede, vakantieparken bij Kampen , vakantieparken bij Deventer , Almelo en Oldenzaal. De lengte van de provincie maakt dat je het gebied niet alleen van een vakantiepark Overijssel als het in IJhorst gelegen EuroParcs Resort Reestervallei kunt verkennen. Het westen van Overijssel ligt tegen het vakantiepark in Flevoland aan: vanuit EuroParcs Resort Zuiderzee in Biddinghuizen ben je in iets meer dan tien minuten in Overijssel. Ook vanuit onze vakantieparken in Gelderland , althans in het noorden en westen van deze provincie, ben je zo in Overijssel. Zo ligt EuroParcs Resort Veluwemeer bij Nunspeet op nog geen twintig minuten rijden van de provinciegrens. Het geeft de centrale ligging van Overijssel als geheel en de vakantieparken Overijssel meer in detail weer: EuroParcs Resort Reestervallei bij IJhorst is dan ook een prima uitvalsbasis om ook buiten Overijssel een dagtocht te ondernemen. Denk aan het Dolfinarium in Harderwijk, attractiepark en tevens achtbanenspecialist Walibi Holland, golfbaan en (kleiduif)schietbaan Dorhout Mees, de Apenheul en Nationaal Park De Hoge Veluwe. Hoogtepunten om vanuit een vakantiepark in Overijssel te bezoeken binnen de Overijsselse provinciegrenzen zijn attractiepark Hellendoorn, de Sallandse Heuvelrug, Giethoorn, nationaal park Weerribben-Wieden en het aanzicht rivieren Overijsselse Vecht en de IJssel.

Ten noorden van de Overijssel ligt natuurlijk de prachtige provincie Drenthe, ontdek daarom de vakantieparken bij Emmen . Voor een dagje Wildlands bijvoorbeeld!

De natuur in Overijssel

Overijssel beschikt over een zeer veelzijdige natuur, bijvoorbeeld wie op een vakantiepark bij de Veluwe wil recreëren: ten zuiden van Zwolle rijd je zo Nederlandse grootste bosgebied in. Wie verblijft op Overijssel vakantieparken heeft echter de keuze uit meer mooie natuurparels, zoals nationaal park Weerribben-Wieden in het noordwesten van de provincie. Weerribben-Wieden is het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest-Europa. Je vindt hier veel zeldzame dieren en planten. Denk aan de grote vuurvlinder, zeearenden, otters en tal van weidevogels. Dit laatste komt door het vele grasland dat wordt afgewisseld met een hooilandschap, moerasbos en trilveen. Het resultaat is een spectaculair aanzicht en vooral ook een beeld van Nederland zoals dat duizend jaar geleden nog was. De weidevogels die in Weerribben-Wieden leven zijn onder meer de grutto en kievit. Het natuurgebied nabij Emmeloord is echter een thuis voor veel meer vogels, zoals de fuut, bruine en blauwe kiekendief, ransuil, slobeend, snor, wulp, watersnip, kokmeeuw, zwarte stern en roerdomp. 

Wie over-Oer-Hollandse beelden praat, praat ook over de Nederlandse rivieren. Overijssel biedt in dat opzicht enkele van Neerlands mooiste plaatjes. De blik over De IJssel naar de kade van Kampen heeft vele schilders geïnspireerd. Datzelfde geldt voor wie op een andere plek in Overijssel een vakantiepark bij de IJssel heeft geboekt: de rivier is ook bij de kade van Deventer ronduit schilderachtig te noemen. 

Een andere natuurlijke blikvanger in Overijssel is de Overijsselse Vecht. De rivier en zijn uiterwaarden leveren mooie plaatjes op, onder meer bij Zwolle waar de rivier in het Zwarte Water stroomt. 

De Sallandse Heuvelrug is een andere must see, zeker als de heide in bloei staat. De paarse bloemen steken bij mooi weer prachtig af tegen de blauwe lucht en de bosrand. Verder is het sowieso bijzonder om in het verder platte landschap plots een heuvel van enkele tientallen meters te beklimmen. Neem op een Overijssel vakantiepark als EuroParcs Resort Reestervallei dan ook de fiets mee of beter nog, huur ze op het vakantiepark om reisgedoe te voorkomen en combineer de sportieve uitdaging met fraaie vergezichten. 

Wie een zekerheid op het zien van dieren wil hebben, kan een dagtocht naar Weerribben-Wieden combineren met een bezoek aan de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest, want dit ligt vlakbij elkaar. De Orchideeën Hoeve staat niet alleen voor talloze tropische bloemen, maar herbergt ook veel dieren zoals schildpadden, apen, stokstaartjes, meervallen, gekko’s en andere hagedissen en zelfs een tijger. 

Overijssel en Wildlands Aventure Zoo

Wie nog meer dieren wil zien kan naar Wildlands Adventure Zoo in Emmen dat op slechts veertig minuten rijafstand van EuroParcs Resort Reestervallei ligt. Deze dierentuin is opgedeeld in drie zones: jungle, savanne en woestijn en de poolgebieden. Tevens beschikt de Emmense zoo over een overdekte speeltuin van bijna vijfduizend vierkante meter. Daar is tevens een groots zeeaquarium gebouwd met groene zeeschildpadden, zijn er tevens kleinere aquaria met onder meer piranha’s en tref je een buizenstelsel met naakte molratten. In Wildlands Adventure Zoo vind je verder onder meer leeuwen, gnoes, impala’s, kamelen, wallaby’s, neushoorns, zebra’s in het savanne- en woestijngedeelte. Daarnaast leven olifanten, diverse soorten apen, krokodillen, pythons, zo’n dertig vogelsoorten, vleerhonden en dwergotters in het junglegebied. 

De tropische kas, Rimpula, is met achttienduizend vierkante meter de grootste tropische dierentuinkas ter wereld. Groter dus dan Burgers’ Zoo in Arnhem dat op dit gebied een naam heeft hoog te houden! Tenslotte huisvest het themagebied poolgebieden in Emmen onder andere ijsberen, andere soorten beren, zeeleeuwen, zeehonden, sneeuwuilen, stinkdieren en wasberen. 

Overijsselse Naaldbossen en De Reest

Overigens biedt de directe omgeving van EuroParcs Resort Reestervallei ook veel natuurbeleving. Dit vakantiepark ligt op de grens van de naaldbossen die zuidelijk en oostelijk Nederland inkleuren en de loofbossen die meer kenmerkend zijn voor het westen en noorden van Nederland. De Reest, één van de laatste onaangetaste veenbeken in Nederland, ligt ook vlakbij het vakantiepark dat hieraan zijn naam ontleent. De omgeving van dit water biedt weer een hele andere aanblik: riet, moeras en grasland. Je kunt het verkennen op het Blotevoetenpad, met een gewonde wandeling of meer speels met een vossenjacht.

Cultuur en historie van Overijssel

De vakantieparken in Overijssel lenen zich ook als startpunt voor andere uitjes met een ander karakter. Zo is EuroParcs Resort Reestervallei gunstig gelegen ten opzichte andere vakantieparken in Giethoorn. Je bent er binnen een half uur met de auto, waarna je je heerlijk met het gezin kunt laten meevoeren in gondel in het Venetië van het Noorden en kunt genieten van de restaurants en winkels aldaar. Ook kun je de vele mooie boerderijen langs het water bekijken die deze streek inkleuren. Meer historie is te zien in Museum Staphorst dat naast alle historische attributen opvalt door de rijkdom in kleuren in architectuur en aankleding die Staphorst zo bijzonder maakt. Staphorst ligt slechts op enkele minuten rijden van EuroParcs Resort Reestervallei. 

Ten noorden van dit vakantiepark, op slechts dertien kilometer ervan, ligt nog veel oudere geschiedenis: de hunebedden van Havelte. Dit zijn graven die vijfduizend jaar geleden zijn aangelegd en vormen de eerste tastbare historie van het huidige Nederland. Het maakt EuroParcs Resort Reestervallei tot hét vakantiepark bij de hunebedden.  

Wie cultuur, historie wil combineren kan gaan naar het gezellige Meppel op tien minuten rijden van EuroParcs Resort Reestervallei. Iets verder weg, op een half uur rijafstand, is Zwolle gesitueerd. Bekend om zijn Peperbus, historische centrum uitstekende restaurants en uitgebreide winkelmogelijkheden. Zoals Deventer en Kampen ook een Middeleeuws centrum hebben met veel shopfun. Verder is het vanuit het vakantiepark een half uur rijden naar Twente en daarmee de steden Enschede, Borne, Almelo, Hengelo en Oldenzaal. Binnen veertig minuten ben je over de grens en kun je een dagje de Duitse cultuur proeven. 

Ook in Overijssel: Attractiepark Slagharen

Ben jij op zoek naar een vakantiepark bij Slagharen? Wie ontspanning wil combineren met actie in Overijssel is in dat opzicht ook bij EuroParcs Resort Reestervallei aan het goede adres: de afstand tot attractiepark Slagharen is vanaf EuroParcs Resort Reestervallei slechts zeventien kilometer. Overnacht bij EuroParcs en beleef overdag op het attractiepark Het Wilde Westen, Mexico, carnaval en nog veel meer in één dag! Of laat de ogen van jouw jongere kids glinsteren in Plopsa Indoor Coevorden waar ze worden vermaakt door Mega Mindy, Kabouter Plop, Piet Piraat, Bumba en K3 Disco. Een andere tip qua daguitje is Exloo Kabouterland waar ze worden verwelkomd door kabouters, trollen en allerlei dieren. Bovendien kunnen ze zich hier vermaken in diverse speeltuinen, zowel indoor als outdoor. 

Resort Reestervallei

Resort Reestervallei

IJhorst, Overijssel, NL
  • Ideale uitvalbasis voor jong en oud
  • Verken het Drenthe in het noorden of natuurgebied de Veluwe in het Zuiden
  • En geniet van uren zwemplezier in de speelvijver De Zwarte Dennen 

Vind jouw favoriete accommodatie bij Europarcs

Veilig betalen met: