Vakantiepark vlakbij Enkhuizen

Enkhuizen biedt veel meer dan alleen venster op het verleden

Enkhuizen staat bekend om zijn sfeervolle haven met daarom heen gezellige horeca. Enkhuizen in Noord-Holland staat bekend als een plek waar je veel pret in, aan en op het water kunt beleven. Enkhuizen staat bekend als de vestigingsplek van het Zuiderzeemuseum. Maar Enkhuizen biedt nog veel meer. Het herbergt ook veel pret voor de kinderen en je kunt de familiepret verder verhogen door te verblijven in de natuur op een vakantiepark in de directe omgeving. Zoals EuroParcs Resort Markermeer, op vijf minuten rijden van Enkhuizen, en EuroParcs IJsselmeer (20 autominuten). EuroParcs Resort Poort van Amsterdam en Camping & Jachthaven Uitdam liggen weliswaar wat verder weg, maar ook vanuit deze vakantieparken is Enkhuizen absoluut een citytriptip!

Ons vakantiepark in de buurt van Enkhuizen

Wie vanaf een vakantiepark Enkhuizen naar de stad aan de voormalige Zuiderzee rijdt is veelal onder de indruk. De rijkdom, vergaard inde zeventiende eeuw, is nog steeds overal in de stad aan het IJsselmeer terug te zien. Met als kroonjuwelen de zuidelijke toegangspoort de Drommedaris met zijn beiaard van Pieter Hemony, de Zuiderkerk, Westerkerk, het stadhuis, de West-Friese Munt, de Koepoort, de watertorens Oudegouwsboom en Boerenboom, de stadsgevangenis en het Snouck van Loosenhuis. Het aangrenzende Snouck van Loosenpark uit 1897 is een van de eerste woningbouwprojecten in Nederland die op sociale leest waren gestoeld. Meer over de historie van de stad is te zien in het Flessenscheepjesmuseum, het Enkhuizer Almanakmuseum en het Heiligenbeeldenmuseum. 

map-nederland
Vakantieparken Noord-Holland
Geniet van de IJsselmeerkust, weide en Amsterdam
Bekijk
Vakantieparken Zuid-Holland
Water, natuur, zee, stad en strand? Kies Zuid-Holland!
Bekijk
Vakantieparken Limburg
Een bourgondische beleving in deze heuvelachtige omgeving!
Bekijk
Vakantieparken Overijssel
Beleef een oer-Hollands feest in het landschap en rivier de Reest
Bekijk
Vakantieparken Gelderland
Ga op avontuur en trek de Veluwe of de Achterhoek in!
Bekijk
Vakantieparken Flevoland
Ga mee naar hotspot vakantiepark Resort Zuiderzee
Bekijk
Brabant
Kom en verken de betoverend natuurrijke omgeving!
Bekijk
Utrecht
Centraal gelegen vakantieparken in Nederland
Bekijk

Binnen 5 minuten in het centrum van Enkhuizen

Vanaf Europarcs Resort Markermeer is het slechts vijf minuten rijden naar het centrum van Enkhuizen, een stad waar het hele gezin zich kan vermaken. De stad is geschikt voor een ontspannen dagje weg. Je kunt in Enkhuizen terecht voor cultuur, winkelen, waterpret en horeca. Een vakantiepark Enkhuizen is de perfecte uitvalsbasis om deze prachtige omgeving te ontdekken. Ook vanuit EuroParcs Resort Poort van Amsterdam en Camping & Jachthaven Uitdam is Enkhuizen leuk om te bezoeken. Dit kan zowel met de auto als met de boot. Heb je een boottrip op het Markermeer op de planning staan voor tijdens jouw vakantie? Leg dan ook even in Enkhuizen aan! Met de auto ben je met zo'n 45 minuten in hartje Enkhuizen. 

De rijke geschiedenis van Enkhuizen

Enkhuizen werd vermogend dankzij de handel over water en dat is terug te zien in het Zuiderzeemuseum waarin een groot aantal replica’s van boten uit vervlogen tijden is te zien. Daarnaast beschikt de stad bij het binnenzwembad over een groot recreatiepark met zandstranden en zwemmogelijkheden. Enkhuizen vormt verder een driemanschap met Hoorn en Medemblik in een historische route: met de stoomtrein van Hoorn naar Medemblik, dan van Medemblik naar Enkhuizen per boot en vervolgens met de gewone trein weer terug van Enkhuizen naar Hoorn. Ook vaart er in de mooie maanden een historisch schip, de Bep Glasius, tussen Enkhuizen en Stavoren. 

Wat is er te doen in Enkhuizen en omgeving

Wie verblijft op een Enkhuizen vakantiepark zit ook nabij een populair attractiepark: Sprookjeswonderland. Met een Sprookjesbos, dwergen, reuzen, Sneeuwwitje maar ook allerlei attracties die vooral voor kinderen tot twaalf jaar een lach op het gezicht brengen. 

Enkhuizen kent verder drie jachthavens en is een vast rustpunt voor Nederlandse historische schepen, de zogeheten bruine vloot. Alleen al die aanschouwen is een goede reden om vakantie te vieren op een van de vakantieparken Enkhuizen. De stad is ook het start- en eindpunt van diverse botenwedstrijden zoals de Enkhuizer Klipperrace, de Race om de Noord, de Bolkoppenrace en het open NK Lemsteraken. Dat grote water, dat staat in en nabij Enkhuizen altijd centraal. Die beleving vind je ook op een vakantiepark als EuroParcs Resort Markermeer , want je verblijft direct aan het Markermeer op dit resort. Met als toegift elke dag weer een fenomenaal uitzicht over het wateroppervlak. 

Resort Markermeer

Resort Markermeer

Bovenkarspel, Noord-Holland, NL
  • Kies deze bestemming voor de echte Hollandse historie
  • Ontdek de veelzijdige en inspirerende omgeving rondom het vakantiepark
  • En geniet van de comfortabelste vakantiewoningen 
Resort Poort van Amsterdam

Resort Poort van Amsterdam

Uitdam, Noord-Holland, NL
  • Vakantiepark op slechts een kwartiertje rijafstand van Amsterdam
  • Geniet van de prachtige omgeving aan het water met de fiets of scooter
  • En laat je kids ravotten in de leukste indoor speeltuin .
Camping & Jachthaven Uitdam

Camping & Jachthaven Uitdam

Uitdam, Noord-Holland, NL
  • Gezellige camping gelegen aan het Markermeer
  • Perfect als uitvalbasis voor uitstapjes en ontspanning
  • Wakker worden aan het kabbelende water  
EuroParcs IJsselmeer

EuroParcs IJsselmeer

Medemblik

Een vakantiepark direct aan het water, met een zandstrand en vlakbij het IJsselmeer. Op het park is elke watervilla aan het water gelegen. Hoe heerlijk is dat? Natuurlijk kun je ook genieten van het binnenzwembad en het parkrestaurant met terras aan het water. Daarnaast is het mogelijk om een een bootje te huren, zodat je de omgeving te water kunt ontdekken. Kortom, waar wacht je op? Boek nu!

Vind jouw favoriete accommodatie bij Europarcs

Veilig betalen met: