Vakantieparken Limburg

Bekijk de vakantieparken in Limburg

Geniet op onze vakantieparken in Limburg

Kies voor de beste vakantie parken Limburg als uitvalsbases. Direct genieten van een mooie omgeving en tegelijkertijd weten dat de stedelijke voorzieningen niet ver weg zijn. Dat wil iedere vakantieganger. Maar wat is nu de meest ideale locatie in Limburg voor jou?

Maak kennis met vakantiepark Limburg in Susteren. Op het smalste deel van Limburg ligt EuroParcs Resort Limburg ook erg centraal. Vooral als je snel de grens met Duitsland of België wilt oversteken. Aan de andere kant ligt in Limburg vakantiepark Resort Brunssummerheide. Wie vooral de stad wil bezoeken voelt zich op EuroParcs Resort Brunssummerheide op zijn plek. Gelegen in zuidoosten van Limburg en vlakbij bekende Zuid-Limburgse steden als Maastricht, Sittard, Geleen en Kerkrade. Bovendien ben je ook zo in Roermond, favoriet bij winkelliefhebbers door de aantrekkelijk geprijsde A-artikelen in het Outlet Center. Ook Aken met zijn beroemde Dom is slechts op een half uur rijafstand van dit vakantiepark in Limburg gesitueerd.

map-nederland
Vakantieparken Noord-Holland
Geniet van de IJsselmeerkust, weide en Amsterdam
Bekijk
Vakantieparken Zuid-Holland
Water, natuur, zee, stad en strand? Kies Zuid-Holland!
Bekijk
Vakantieparken Limburg
Een bourgondische beleving in deze heuvelachtige omgeving!
Bekijk
Vakantieparken Overijssel
Beleef een oer-Hollands feest in het landschap en rivier de Reest
Bekijk
Vakantieparken Gelderland
Ga op avontuur en trek de Veluwe of de Achterhoek in!
Bekijk
Vakantieparken Flevoland
Ga mee naar hotspot vakantiepark Resort Zuiderzee
Bekijk
Brabant
Kom en verken de betoverend natuurrijke omgeving!
Bekijk
Utrecht
Centraal gelegen vakantieparken in Nederland
Bekijk

Regio Limburg

Kijken vanuit hoogte over het glooiende Limburgse landschap. Het Geuldal, de Cauberg, de grotten bij de Sint Pietersberg en Maastricht: de regio Limburg biedt panoramablikken die niet-Nederlands zijn en toch ook weer wel, want een vakantie in de zuidelijkste provincie van Nederland is juist door de heuvels al vanaf het midden van de vorige eeuw geliefd bij Nederlanders. Zuid-Limburg inspireert door zijn heuvels, bossen, beken en heide, maar ook het bekende De Peel in het noorden is een natuurparel. Zoals onze vakantieparken vlakbij Maastricht in Zuid-Limburg gelegen zijn, zijn ook steden als Venlo en Weert in het noorden van de provincie een sfeervol centrum om te bezoeken. Of bezoek attractiepark Toverland in Sevenum dat ook in Noord-Limburg gelegen is. 

Vanaf EuroParcs Resort Limburg ben je op alle plekken in de provincie in relatief korte tijd, zo noemen we het ook wel ons vakantiepark bij Roermond , want dit vakantiepark in Susteren ligt midden in de provincie Limburg. Sterker nog, het is gesitueerd op het smalste deel van Limburg zodat je in slechts tien minuten rijden bij onze ooster- en zuiderburen bent. Dat maakt EuroParcs Resort Limburg tot onderscheidend niet alleen ten opzichte van andere vakantieparken in Limburg, maar ook ten aanzien van vakantieparken in Duitsland en vakantieparken in België. Hoewel je ons vakantiepark in België absoluut niet onderschatten mag, want niet alleen de omgeving in Mol van Resort De Kempen biedt minstens zoveel op en rondom onze Vlaamse trots.

Het vakantiepark in Brunssum is onderscheidend voor wie een vakantie wil vieren in Zuid-Limburg, maar niet in de drukte wil zitten zoals bij andere vakantieparken in Zuid-Limburg. De ligging van EuroParcs Resort Brunssummerheide is uniek ten opzichte van bijvoorbeeld vakantieparken in Valkenburg of vakantieparken in Maastricht. Het is er fraai, boven op de hoogste heuvel van Brunssum met uitzicht op de Brunssummerheide met zijn heide, vennen en bijzondere amfibieën, zoals de vuursalamander, geelbuikvuurpad en vroedmeesterpad dan wel de Alpenwatersalamander, Vinpootsalamander en poelkikker. 

Wie een zekerheid op het zien van dieren wil, moet naar Gaia Zoo. Deze dierentuin is niet voor niets al vier gekozen door het publiek tot ‘Mooiste Dierentuin van de Benelux’. Er leven ongeveer honderd verschillende diersoorten, onderverdeeld in vier thema’s: savanne, taiga, regenwoud en Limburg. Je vindt er kortom diersoorten van dichtbij en van veraf. Die van veraf zijn uiteraard voor de meeste bezoekers het meest interessant. Gaia Zoo biedt onderdak aan aansprekende dieren, zoals gorilla’s, leeuwen, jachtluipaarden en de ernstig in het wild bedreigde neushoorns. Je ziet er ook dieren waarvan je wellicht nog nooit gehoord hebt zoals het penseelzwijn, de bongo, het dwergnijlpaard en het zeldzame Przewalskipaard. 

Maar de mooiste natuurparel van Limburg is de Maas die door deze provincie van zuid tot noord meandert en haar voor een belangrijk deel haar karakter geeft. Vanaf Maastricht kun je een ontspannende boottocht over deze brede rivier maken naar bijvoorbeeld een van onze vakantieparken in Brabant . Resort De Kraaijenbergse Plassen heeft namelijk vanuit Linden ook een openvaarverbinding met de Maas. 

Heuvellandschap in Limburg

EuroParcs Resort Brunssummerheide ligt in het Zuid-Limburgse heuvellandschap, EuroParcs Resort Limburg ligt er vlakbij. Dat houdt in dat je te allen tijde, wanneer je een vakantie boekt op de Limburgse vakantieparken van EuroParcs, kunt genieten van fietstochten over de Vaalserberg, Keutenberg, Bemelerberg, Fromberg en uiteraard de Cauberg. Heuvels kortom die iconisch zijn geworden door de Amstel Gold Race. Oftewel: als jij wilt meedoen aan de toertocht van deze iconische wielerrace, dan ben jij van alle vakantieparken rondom De Amstel Gold Race ook vanaf ons vakantiepark in Brunssum op het goede adres om tussentijds te verblijven. 

De Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij, die de stoomtreinen bestiert die rijden tussen Kerkrade en Schin op Geul enerzijds en Simpelveld en het Duitse Vetschau anderzijds, is een andere prettige manier om als gezin het fraaie Limburgse heuvellandschap te aanschouwen. Ben jij een stoomtreinfan? Dan raden wij je aan om ook even onze vakantieparken in Gelderland te bekijken, bijvoorbeeld met een vakantie of weekend weg, want daar kun je heel leuk rondreizen met de Veluwsche Stoomtrein!

Brunssummerheide vakantiepark

De Brunssummerheide is om meerdere redenen een inspiratiebron. Je stapt namelijk van de ene zo in de andere wereld. Vanaf EuroParcs Resort Brunssummerheide kijk je in de mooie maanden over de bloeiende heide en de glinsterende vennen, maar aansluitend zie je ook de Schinveldse bossen en even verderop liggen zandgebieden met ook spectaculaire zandverstuivingen. 

Limburgse mijnhistorie

Weer enkele honderden meters verder beland je in een geheel andere omgeving: aan de rand van het gebied ligt namelijk de laatste steenberg van Nederland en in Brunssum herinnert verder de staatsmijn Hendrik aan het mijnverleden van de streek. Met 1058 meter bevindt zich hier tevens de diepste mijnschacht van Nederland. Dit deel van de Limburgse historie kun je onder meer in Valkenburg aan de Geul bezoeken, het Nederlands Mijnmuseum staat in Heerlen.

Grot biken en meer in Limburg

Sowieso is Zuid-Limburg niet alleen het land van hoogtepunten, maar ook van belevingen in de dieptes. Want naast de mijnen zijn er ook een tal van grotten. De bekendste zijn in Valkenburg en bij de Sint-Pietersberg, maar er zijn er veel meer. Daar kun je tegenwoordig spannende avonturen of andere vormen van ontspanning beleven. Denk aan grot biken, op spooktocht gaan, laser gamen en heuse kerstmarkten in het halfdonker. 

Meer (ont)spanning en avontuur vanaf de vakantieparken in Limburg

Limburg heeft een groot aanbod van ontspanningsmogelijkheden in de omgeving van EuroParcs Resort Limburg als in de omgeving van EuroParcs Resort Brunssummerheide op maximaal een half uur rijafstand ligt. Denk hierbij aan de klimwanden van Ivy Climbing in Sittard, Avonturenpark Valdeludo in Echt, het Blotevoetenpark in Brunssum, Snow World in Landgraaf met zijn kunstskibanen en klimmen en klauteren voor jong en ouder in het Klimbos in Brunssum. Of vermaak je in het Recreatiebos Steinerbos in Stein en het Subtropisch Zwemparadijs Mosaqa in Gulpen met onder meer familieglijbanen, junglebad, golfslagbad, piratenspeelschip, wildwaterbaan, stroomversnelling en vijf buitenbaden. Is het slecht weer, dan heb je ook nog andere opties zoals Bioscoop Royal Echt en Bowling Stardust in Sittard.

En dan zijn er nog de beroemde Thermen van Valkenburg, deze baden zijn een weldaad voor lichaam en geest!

Alleen attractiepark Toverland in Sevenum met onder meer een draaiende achtbaan en een wildwaterbaan ligt vanaf EuroParcs Resort Brunssummerheide op wat grotere afstand. Wie dit attractiepark wil combineren met een verblijf bij EuroParcs kan beter boeken op EuroParcs Resort Limburg. 

Limburgse historie, cultuur en vlaai

Zuid-Limburg kent niet alleen veel natuur, maar ook veel steden zoals Maastricht, Sittard, Heerlen, Kerkrade en Roermond. De centra van deze steden stralen in alles de gemoedelijke en Bourgondische Limburgse sfeer uit. Het Vrijthof in Maastricht is het meest bekend, maar ook het centrum van Aken met de beroemde Dom en het graf van Karel de Grote is een must see. Sowieso is een vakantie in Limburg meer dan alleen een vakantie in Nederland door de nabijheid van Duitsland en België. Je kunt de Bourgondische Limburgse horeca en een heerlijke vlaaienpunt naar binnenwerken combineren met een bezoek aan Duitse en Belgische restaurants. 

In Limburg zelf zijn Kasteel Hoensbroek, de kasteeltuinen van Arcen en Kasteelpark Born historische parels. In de kasteeltuinen van Arcen en Mondo Verde in Landgraaf vind je historie, natuurpracht en gezinsvermaak: je treft hier de befaamde wereldtuinen maar ook attracties, een veelzijdige dierenwereld en een zogeheten Dinofauna kun je hier zien, ‘proeven’ en ervaren.

Winkelen en uitgaan in Limburgse gezelligheid

Wie leuk wil winkelen kan naast Maastricht met name ook in Roermond en het Belgische Maasmechelen terecht waar zich grote shopping outlets bevinden. Designer Outlet Roermond, gelegen op korte afstand van Resort Limburg, is zelfs het grootste outletcentrum van de Benelux. Dit is een winkelwalhalla met winkels van topmerken als Adidas, Armani, Burberry, Gucci, Hugo Boss, Michael Kors, Nike, Ralph Lauren en Prada. Maasmechelen Village is met meer dan honderd luxe mode- en woonboetieks iets waar vooral een vrouwenhart sneller van gaat kloppen. De kortingen ten opzichte van reguliere prijzen lopen erop tot zestig procent waaronder bekende merken als wederom Armani, Björn Borg, Calvin Klein, Guess en wat al niet meer. 

Wat betreft het uitgaan is naast het Maastrichtse Vrijthof het hart van Valkenburg the place to be met kleine gezellige cafés, dancings, een casino en meer. Maar eigenlijk kun je in elke Limburgse stad, van Venlo tot Kerkrade, heerlijk stappen. 

Tenslotte, je hoeft niet weg van de resorts van EuroParcs om jezelf te vermaken. Het hoofdgebouw van EuroParcs Resort Brunssummerheide geeft, zeker op het terras, een prachtig beeld over de Brunssummerheide en het natuurbad met zandstrand en de speel- en ligweide tien meter lager. EuroParcs Resort Limburg beschikt over een zwemvijver met grote glijbanen, een binnenzwembad en diverse buitenspeelattributen. Beide vakantieparken hebben verder uitgebreide horeca, van een restaurant tot een bruin café.

Resort Limburg

Resort Limburg

Susteren, Limburg, NL

Resort Limburg is er voor jong en oud. Het is zowel grendend aan België als Duitsland. 

Genieten aan het zwemparadijs met glijbanen of vissen aan de recreatievijver. Er is hier voor ieder wat wils. Het resort is ongeveer 1 uur en 34 minuten rijden als je vertrekt vanuit Brussel.

Resort Brunssummerheide

Resort Brunssummerheide

Brunssum, Limburg, NL

EuroParcs Resort Brunssumerheide richt zich vooral op volwassenen. 

Sport, natuur en rust staan hier centraal. Aken, Luik of Maastricht is op maar liefst 20 minuten rijden van het resort. Als je vertekt vanuit Brussel is het resort ongeveer 1 uur en 32 minuten rijden. 

Resort Poort van Maastricht

Resort Poort van Maastricht

Berg en Terblijt

In het Limburgse heuvellandschap, ingeklemd tussen Maastricht en Valkenburg, ligt het rustige en gezinsvriendelijke EuroParcs Resort Poort van Maastricht. Op de schaduwrijke plekken op het park kom je pas echt tot rust, terwijl de bourgondische gezelligheid van Maastricht, Nederlandse cols en de grotten van Valkenburg op een steenworp afstand liggen. 

Glampingresort Gulperberg

Glampingresort Gulperberg

Gulpen

Het vakantiepark dat midden in het Limburgse natuurschoon ligt. Een prachtige plek: vanuit Gulpen vind je tussen de Limburgse groene heuvels Glampingresort Gulperberg. Vanaf hier heb je een uniek panoramisch uitzicht en ervaar je direct het ultieme vakantiegevoel. 

Vind jouw favoriete accommodatie bij Europarcs

Veilig betalen met: