Vakantiepark vlakbij Zutphen

Zutphen torent boven alles uit

Dit is niet zonder reden de toeristische slogan van deze middeleeuwse Hanzestad nabij Europarcs Resort De Achterhoek . De historische binnenstad van Zutphen in Gelderland kent namelijk tien torens en heeft daar ook haar bijnaam Torenstad aan te danken. Een wandeling terug in de tijd, zo ervaren veel bezoekers Zutphen. De ommuring en de stadswallen van deze Hanzestad dateren uit de Middeleeuwen. Je staat al binnen twintig minuten rijden vanaf ons vakantiepark in de Achterhoek midden in het centrum van deze prachtige stad. Vakantieparken Zutphen zijn de ideale uitvalsbasis om de torenstad te ontdekken!

Ons vakantiepark in de buurt van Zutphen

In de omgeving van Resort De Achterhoek is voor ieder wat wils. In de bos- en waterrijke omgeving kun je mooie wandel- en fietstochten maken. Voor de echte fietsliefhebber is de fietstocht, van ongeveer 50 minuten, vanaf het Zutphen vakantiepark naar de stad of één van de andere nabijgelegen dorpen zeker aan te raden. De Achterhoek staat bekend als een van de mooiste natuurgebieden in het land.   

Van het coulisselandschap en de houtwallen van de Achterhoek naar de historische skyline van Zutphen: alleen al de autorit vanaf een vakantiepark Zutphen zoals EuroParcs Resort De Achterhoek naar de Torenstad is inspirerend. Door architectonische parels als de Berkelpoort of de Wijnhuispoort kom je de stad binnen. Daarna moet je zeker De Librije, een bibliotheek uit 1561, bezoeken. Deze bieb heeft 750 oude folianten die zijn vastgeketend op eeuwenoude lessenaars tegen diefstal. Buiten Zutphen vind je alleen in het Italiaanse Cesena en Britse Hereford nog een dergelijke kettingbibliotheek. De Librije bezit een waardevolle collectie boeken uit de vijftiende tot zeventiende eeuw. 

map-nederland
Vakantieparken Noord-Holland
Geniet van de IJsselmeerkust, weide en Amsterdam
Bekijk
Vakantieparken Zuid-Holland
Water, natuur, zee, stad en strand? Kies Zuid-Holland!
Bekijk
Vakantieparken Limburg
Een bourgondische beleving in deze heuvelachtige omgeving!
Bekijk
Vakantieparken Overijssel
Beleef een oer-Hollands feest in het landschap en rivier de Reest
Bekijk
Vakantieparken Gelderland
Ga op avontuur en trek de Veluwe of de Achterhoek in!
Bekijk
Vakantieparken Flevoland
Ga mee naar hotspot vakantiepark Resort Zuiderzee
Bekijk
Brabant
Kom en verken de betoverend natuurrijke omgeving!
Bekijk
Utrecht
Centraal gelegen vakantieparken in Nederland
Bekijk

Binnen 20 minuten in het centrum van Zutphen

Het historische centrum van Zutphen is vanaf vakantiepark Resort De Achterhoek zowel met de auto als, voor de échte fietsliefhebber, met de fiets te bereiken. Ga je met de auto, dan sta je al binnen twintig minuten midden in de stad. Kies je voor een fietstocht dwars door het prachtige natuurschoon dat de Achterhoek biedt, dan ben je zo'n vijftig minuten onderweg.  

Wat is er te ontdekken in Zutphen en omgeving

De Walburgiskerk, waarvan de oorsprong teruggaat tot 1050, is een echte blikvanger. Andere eyecatchers zijn de Drogenapstoren uit 1444, de Bourgonjetoren uit 1457, de zeven eeuwen oude Kruittoren, de zeventiende-eeuwse Wijnhuistoren met zijn eerste zuivere carillon ter wereld en diverse waltorens uit de dertiende eeuw. Sowieso is de binnenstad van Zutphen erg oud, zelfs als de gevels wat nieuwer ogen. De bakstenen huizen dateren uit de late Middeleeuwen, de kapconstructie is meestal nog veel ouder. Wie zo met een Zutphen vakantiepark als uitvalsbasis door de stad wandelt ontwaart ook enkele Middeleeuwse kerken: de Broederenkerk uit de vroege veertiende eeuw en de Nieuwstadskerk met een historie die teruggaat tot ongeveer 1250. Ook zie je resten van diverse kloosters en hospitalen. 

Wat is er te doen in Zutphen en omgeving

Achter die historische pracht gaat ook veel modern comfort schuil. Zo kun je lekker shoppen in de unieke boetiekjes in de Beukerstraat, de Spittaalstraat, de Laarstraat en de Lange Hofstraat. De Groenmarkt, Houtmarkt en Zaadmarkt zijn de gezelligste plekken om wat te eten of drinken. 

Wie een vakantie boekt op één van de vakantieparken Zutphen wordt alleen al door de aanblik van de stad naar de Zutphen toe gezogen. De Torenstad met zijn mooie ligging aan de IJssel zal je niet teleurstellen. Zutphen is met vierhonderd rijksmonumenten en ruim vijfhonderd gemeentelijke monumenten één van de mooiste steden van Nederland. Voor wie bruisend Zutphen wil meemaken en op een heerlijk rustige locatie wil slapen: kies voor een Zutphen vakantiepark waar rust heerst zoals EuroParcs Resort De Achterhoek .

Vijver

Resort De Achterhoek

Lochem, Gelderland, NL
  • Geniet van het rustieke en rijkelijke natuurgebied in Geldergebied
  • Vrijstaande villa’s en ruime vakantiehuizen met mystieke sfeer elementen
  • Ontdek de adellijke steden in de buurt van het vakantiepark  

Vind jouw favoriete accommodatie bij Europarcs

Veilig betalen met: