Vakantiepark vlakbij Nijmegen

De oude statige stad Nijmegen is een must see vanuit het vakantiepark

Nijmegen is ruim tweeduizend jaar oud, daarmee de oudste stad van Nederland en dat is terug te zien in de grootste stad van Oost-Nederland. Veel historie is intact gebleven. Tel hierbij op de lommerrijke omgeving en de vele ontspanningsfaciliteiten en de populariteit van Nijmegen in Gelderland is verklaard. Vanuit een vakantiepark als EuroParcs Resort De Kraaijenbergse Plassen is de rijkdom van Nijmegen en meer dan dat te zien en te ervaren.

Ons vakantiepark in de buurt van Nijmegen

Met meer dan alleen Nijmegen wordt gedoeld op De Kraaijenbergse Plassen zelf die op een klein kwartier van Nijmegen zijn gelegen. Het resort bij Linden ligt aan dit plassenstelsel dat 400 hectare groot is, zeven grote natuur- en recreatieplassen omvat en onderdeel uitmaakt van het Land van Cuijk. Dit bijzondere gebied, vlakbij een vakantiepark Nijmegen als EuroParcs Resort De Kraaijenbergse Plassen gelegen, omvangrijke bossen, heiden en zandverstuivingen. Bekende natuurparels zijn de Sint Anthonis Staatsbossen en de Overloonse bossen. 'Recreatief Overloon' is ook in ander opzicht een toeristische hotspot met zijn mountainbike- en gewone fietsroutes, het dierenpark Zoo Parc Overloon met een witte tijger als blikvanger en een negenholes golfbaan met interessante hoogteverschillen. Ook kent 'Overloon' een openluchttheater en veel historie want hier werd in de Tweede Wereldoorlog veel gevochten. 

map-nederland
Vakantieparken Noord-Holland
Geniet van de IJsselmeerkust, weide en Amsterdam
Bekijk
Vakantieparken Zuid-Holland
Water, natuur, zee, stad en strand? Kies Zuid-Holland!
Bekijk
Vakantieparken Limburg
Een bourgondische beleving in deze heuvelachtige omgeving!
Bekijk
Vakantieparken Overijssel
Beleef een oer-Hollands feest in het landschap en rivier de Reest
Bekijk
Vakantieparken Gelderland
Ga op avontuur en trek de Veluwe of de Achterhoek in!
Bekijk
Vakantieparken Flevoland
Ga mee naar hotspot vakantiepark Resort Zuiderzee
Bekijk
Brabant
Kom en verken de betoverend natuurrijke omgeving!
Bekijk
Utrecht
Centraal gelegen vakantieparken in Nederland
Bekijk

Binnen 25 minuten in hartje Nijmegen

Houd jij van fietsen? Als je graag op de fiets zit dan is de fietsroute vanaf vakantiepark Resort De Kraaijenbergse Plassen naar de binnenstad van Nijmegen een absolute fietstrip tip! Het is zo’n 15 km fietsen, dus je kunt met de fiets binnen 50 fietsminuten in hartje Nijmegen zijn. Ga je liever met de auto dan ben je er met 25 autominuten in hartje Nijmegen. Je kunt een sightseeing tour doen met de auto, dan ben je ietwat langer onderweg, maar dan pak je gelijk wel een leuk deel van Noord-Brabant en Zuid-Gelderland mee. 

Wat is er gebeurd in Nijmegen en omgeving

Sowieso is om dit gebied door de eeuwen heen veel strijd geleverd, al sinds de tijd van de Romeinen. Nabij Nijmegen kwamen veel wegen samen wat dit tot een belangrijk knooppunt maakte. Die Romeinse geschiedenis zie je nu nog overal terug in de stad, zoals het Romeins masker aan de waal. De oudste straat van Nijmegen is de Lange Hezelstraat die Middeleeuws aandoet. Andere bezienswaardigheden zijn de Sint-Stevenskerk, het historische stadhuis uit de zestiende eeuw, de Waag, de Grote Markt, en de Sint-Nicolaaskapel gebouwd rond het jaar 1000. In het Hunnerpark, in het Valkhof met de Voetbrug en de Barbarossaruïne en in het Kronenburgerpark met de Kruittoren zie je iets anders typisch voor Nijmegen: veel groen en veel historie versmolten tot één pakkend beeld. 

Wat is er te doen in Nijmegen en omgeving

Wie houdt van natuur hoeft dus zeker niet op één van de vakantieparken Nijmegen te blijven, maar doet er goed aan ook de stad te bezoeken. In het Goffertpark en ook aan de Waalkade is het prima toeven, waarbij je aan de rivier kunt genieten van prachtige vergezichten. Sowieso vormen de uiterwaarden van de Waal en Maas met zijn slingerende dijken en vele plassen, weilanden, stuwwallen, bossen en moerassen een open invitatie voor wie van fietsen of wandelen houdt. Wie minder moeite wil doen om natuurschoon te zien moet de Hortus Nijmegen aandoen: hier vind je een grote verscheidenheid aan bloemen en planten. 

Nijmegen kent ook veel musea, zoals De Bastei (natuur- en cultuurhistorie), Het Valkhof (omvat Romeinse archeologie, oude kunst en kunstnijverheid en moderne kunst) en het Huis van de Nijmeegse geschiedenis.

Het uitgaansleven in Nijmegen, carnaval en de Nijmeegse Vierdaagse!

Wie wil uitblazen of ’s avonds meer actie wil: Nijmegen heeft een levendig nachtleven. Vooral aan de Grote Markt, het Koningsplein en in de Molenstraat vind je tal van restaurants, cafés en dancings. Sowieso kent Nijmegen een bloeiend cultureel leven in instellingen als poppodium Doornroosje, het kunstcentrum De Lindenberg en Lux dat een podium voor film, theater en debat is. Ook zijn er tal van evenementen zoals de beroemde Nijmeegse Vierdaagse en het carnaval. Voor wie bruisend Nijmegen wil meemaken, maar wel rustig wil slapen: kies voor een Nijmegen vakantiepark waar rust heerst zoals EuroParcs Resort De Kraaijenbergse Plassen .

Resort De Kraaijenbergse Plassen

Resort De Kraaijenbergse Plassen

Linden, Brabant, NL
  • Splinternieuwe vakantiewoningen aan het water
  • Tot rust komen in het natuurgebied
  • Prachtige fiets -en wandelroutes in de buurt  

Vind jouw favoriete accommodatie bij Europarcs

Veilig betalen met: