Vakantieparken vlakbij Elburg

In Elburg worden de botters nog gebouwd

Elburg staat voor trots op onze prestaties op het water. Elburg staat voor trots op onze vestingwerken. Elburg staat voor trots op onze religie. Wie Elburg bezoekt vanaf een nabij gelegen vakantiepark als EuroParcs Resort Zuiderzee of EuroParcs Resort Veluwemeer proeft een wonderlijke mix van een dorpse sfeer, bij tijd en wijle stedelijke uitstraling en vooral veel gezelligheid. Met als bonus dat je kunt zien hoe historische boten er worden gebouwd. Header foto credit Laurens Hoddenbagh.

Binnen 10 minuten in hartje Elburg

Vanaf ons vakantiepark in Flevoland Resort Zuiderzee ben je met de auto binnen 10 minuten in hartje Elburg. Hoewel je met de auto iets om moet rijden ben je met de fiets praktisch net zo snel. Met 14 minuten ben je vanaf het resort in het centrum van Elburg. Geniet van een heerlijke fietsroute door de natuur en over het water naar en vervolgens van de oude vesting stad! Vanuit ons vakantiepark in Gelderland Resort Veluwemeer is de fietsroute langs het Veluwemeer ook aan te raden. Dan ben je 35 minuten onderweg en is ook hartstikke leuk! Met de auto ben je met 20 minuten in Elburg.  

map-nederland
Vakantieparken Noord-Holland
Geniet van de IJsselmeerkust, weide en Amsterdam
Bekijk
Vakantieparken Zuid-Holland
Water, natuur, zee, stad en strand? Kies Zuid-Holland!
Bekijk
Vakantieparken Limburg
Een bourgondische beleving in deze heuvelachtige omgeving!
Bekijk
Vakantieparken Overijssel
Beleef een oer-Hollands feest in het landschap en rivier de Reest
Bekijk
Vakantieparken Gelderland
Ga op avontuur en trek de Veluwe of de Achterhoek in!
Bekijk
Vakantieparken Flevoland
Ga mee naar hotspot vakantiepark Resort Zuiderzee
Bekijk
Brabant
Kom en verken de betoverend natuurrijke omgeving!
Bekijk
Utrecht
Centraal gelegen vakantieparken in Nederland
Bekijk

Ontdek de religieuze regio van Elburg vanuit onze vakantieparken

Om eerst op die religie in te haken: de regio heeft op dit moment de mond vol van ‘Zandverhalen’, één van ’s werelds grootste overdekte zandprojecten. In een pand aan de Havenkade in Elburg (J. P. Broekhovenstraat 9-11) word je verrast door talloze Bijbelse zandsculpturen, duizend jaar oude olijfbomen, beeldhouwwerken, botters en tientallen sluisdeuren die de overgang van de ene naar de andere expositieruimte vormen. De botters uit vervlogen tijden, de beeldhouwwerken en de sluisdeuren zijn mooi, maar het oog wordt toch vooral getrokken door de werkelijk fenomenale zandkunstwerken. Daarvoor is maar liefst vierduizend kubieke meter zand gebruikt met als resultaat metershoge afbeeldingen van het paleis van de farao met daaronder de uittocht van het Joodse volk, een fraaie kerk en nog veel meer. Doel van de tentoonstelling is het verhaal van ‘bijbels en botter’ te vertellen.

Aanschouw de historische boten vanuit de oude haven van Elburg

Wie vanaf een vakantiepark Elburg, zoals het op zo'n tien minuten rijafstand gelegen EuroParcs Resort Zuiderzee en Resort Veluwemeer, de vestingstad bezoekt, ziet nog veel meer moois. Ten eerste de oude Visserijhaven dat de vaste standplaats voor de bottervloot is en waar regelmatig andere schepen van de bruine vloot afmeren. Sterker nog, sinds 2008 wordt er in de werf op de kop van de haven weer historische boten gemaakt! Bestaande botters en andere historische schepen worden er onderhouden en gerestaureerd. Ook tref je nabij de haven de oudste nog werkende touwbaan van het land. 

Op de fiets naar Elburg

Wie bijvoorbeeld met de fiets (14 minuten vanaf Resort Zuiderzee en 35 minuten vanaf Resort Veluwemeer) van een Elburg vakantiepark naar de voormalige Zuiderzeestad gaat, raakt geïnspireerd door de vele mooie panden, zoals het huis dat aan de vestingmuren is gebouwd, de voormalige synagoge uit 1855 (nu een museum dat herinnert aan de Joodse gemeenschap), het Munthuis, het Arent Thoe Boecophuis uit de veertiende eeuw (dat nu onderdak biedt aan het Nationaal Orgelmuseum), de stellingmolen De Tijd en het voormalige Agnietenklooster waar nu het Museum Elburg zijn domicilie heeft. Kortom, voor wie op een van de vakantieparken Elburg verblijft is een bezoek aan het oude vestingstadje eigenlijk een must.

Eco villa Resort Zuiderzee

Resort Zuiderzee

Biddinghuizen, Flevoland, NL
  • Luxueuze vakantiehuizen met ruimte en privacy 
  • Op wandelafstand van de leukste uitstapjes zoals Walibi, het dolfinarium of de Haven. 
  • Uren zwemplezier in het zwemparadijs en de wellness  
Resort Veluwemeer

Resort Veluwemeer

Nunspeet, Gelderland, NL
  • Zalig vakantiegevoel in aan het glinsterende water en Oer-Hollandse landschap
  • Met de fiets de prachtige omgeving verkennen
  • Of leren zeilen aan het zandstrand en de jachthaven  

Vind jouw favoriete accommodatie bij Europarcs

Veilig betalen met: