Vakantieparken vlakbij Arnhem

Ontdek vanaf vakantiepark Arnhem: de stad van vertier, cultuur en historie

Wie Arnhem zegt, zegt Burgers’ Zoo. Wie Arnhem zegt, zegt het Openluchtmuseum. Minder bekend is dat Arnhem ook een bruisend uitgaansleven heeft, waarvan jij de lusten en niet de lasten ervaart wanneer je vakantiepark bij Arnhem boekt voor je vakantie. Daarnaast staat Arnhem in de provincie Gelderland voor veel cultuur in de vorm van musea en historische gebouwen en veel geschiedenis, vooral rondom de Tweede Wereldoorlog. EuroParcs Resort De Wije Werelt in Otterlo is zo’n ideale uitvalsbasis: gelegen op enkele honderden meters van nationaal park De Hoge Veluwe en op slechts twintig minuten rijden van Arnhem.

De hoofdstad van Gelderland kent aan de Varkensstraat en aan de Korenmarkt diverse vormen van horeca en uitgaansgelegenheden, zoals grand cafés, discotheken, clubs en grote terrassen. Wie lekker wil eten met een drankje toe is ook op het Jonas Daniël Meijerplaats, het Audrey Hepburnplein, het Willemsplein, Stationsplein, Velperplein en het Jansplein aan het goede adres. Daarnaast wordt de Rijnkade in de zomermaanden ook opgesierd met terrassen. Restaurants van naam zijn er ook, zoals Diner 66, De Frites Atelier aan de Vijzelstraat, Stan & Co aan het Willemsplein, ’t Amusement en Slaatje-Bla van televisiekok Estée Strooker en café-restaurant Jans aan de Velperbuitensingel. Die is van de familie Van Hooff die samenwerkt met de eigenaren van sterrenrestaurant O Mundo in Wageningen. Daarnaast is er nog Luxor Live en uiteraard het Gelredome voor de grotere concerten en Willemeen en de Jacobiberg voor de kleinere optredens. 

map-nederland
Vakantieparken Noord-Holland
Geniet van de IJsselmeerkust, weide en Amsterdam
Bekijk
Vakantieparken Zuid-Holland
Water, natuur, zee, stad en strand? Kies Zuid-Holland!
Bekijk
Vakantieparken Limburg
Een bourgondische beleving in deze heuvelachtige omgeving!
Bekijk
Vakantieparken Overijssel
Beleef een oer-Hollands feest in het landschap en rivier de Reest
Bekijk
Vakantieparken Gelderland
Ga op avontuur en trek de Veluwe of de Achterhoek in!
Bekijk
Vakantieparken Flevoland
Ga mee naar hotspot vakantiepark Resort Zuiderzee
Bekijk
Brabant
Kom en verken de betoverend natuurrijke omgeving!
Bekijk
Utrecht
Centraal gelegen vakantieparken in Nederland
Bekijk

Ons vakantiepark in de buurt van Arnhem

Kwaliteit te over dat je kunt combineren met een dito overnachting op een vakantiepark Arnhem zoals EuroParcs Resort De Wije Werelt of een ander Gelders vakantiepark met luxueus aangeklede vakantiewoningen. De combinatie is ook anderszins ideaal aangezien EuroParcs Resort De Wije Werelt middenin de bekendste natuur van de regio Arnhem ligt: nationaal park De Hoge Veluwe. Dat betekent, voor wie op zoek is naar een vakantiewoning in de natuur, vakantiehuisje rondom De Hoge Veluwe of een vakantiepark in De Veluwezoom zoekt, op EuroParcs Resort De Wije Werelt meestal wel vindt waar hij of zoek naar is. Omdat dit resort over een verwarmd buitenzwembad en natuurhuizen van Veluws hout beschikt. Omdat het een ideale uitvalsbasis is voor een wandeling of de beklimming van de negentig meter hoge Posbank bij Arnhem. Omdat het de ideale ‘natuurvitamines’ geeft als je nachtelijk Arnhem hebt verkend. 

Met 20 minuten ben je in Arnhem

Vanaf ons vakantiepark in Otterlo kun je via een prachtige fietsroute van ongeveer 50 minuten, welke onder meer langs Het Nationale Park De Hoge Veluwe loopt, zo de binnenstad van Arnhem in fietsen. Je kunt natuurlijk ook de auto pakken en dan ben je maar liefst met 20 minuten in het centrum van de stad. Parkeren is geen probleem en voor een leuk dagje uit, winkelen of cultuur snuiven altijd een goed idee!

Wat is er nog meer te doen in Arnhem en omgeving

Wie een vakantiepark bij Burgers’ Zoo zoekt of anders gezegd de ‘natuurvitamines’ wil combineren met de zekerheid om dieren te zien: kies ook dan voor een vakantiepark nabij Arnhem zoals EuroParcs Resort De Wije Werelt. Je wandelt in Burgers’ Zoo door een klassieke dierentuin, maar je kunt ook op safari, lopen door de jungle, mangroves, woestijn en een onderwaterwereld en onderwijl de meest kleurrijke vogels, de grootste roofdieren en de snelste vissen zien. 

Historische bezienswaardigheden in Arnhem

Een Arnhem vakantiepark heeft echter ook een andere functie, die om de vele indrukken van de stad te verwerken. Denk aan het symbool van de stad, de vijf eeuwen oude Sint Eusebiuskerk, de Sabelspoort, Huis Sonsbeek en de vele beschermde stadsgezichten, zoals de wijken Geitenkamp, Sonsbeekkwartier-Noord, Sonsbeekpark, Mussenberg en Van Verschuerwijk. De stad kent honderden rijksmonumenten en gemeentelijke monumenten en ook veel musea, zoals het Erfgoedcentrum Rozet (met cultuurhistorische kunst uit de regio en de rest van Gelderland), Museum Bronbeek (met onder meer met de geschiedenis van de militairen in Nederlands-Indië) en First National Rolls Royce & Bentley museum met tal van oldtimers van deze twee exclusieve merken.

Maar de gasten op de vakantieparken Arnhem hebben vaak ook een ander doel. Arnhem was tijdens de Tweede Wereldoorlog het middelpunt van één van de belangrijkste veldslagen: Market Garden. Het informatiecentrum Airborne at the Bridge, het Airborne Museum, het Arnhems Oorlogsmuseum 40-45 grijpen terug naar die tijd, het Museum Vliegbasis Deelen doet dat deels. En dan is er nog het Openluchtmuseum, het best bezochte museum buiten Amsterdam, dat de gehele Nederlandse geschiedenis belicht. Want ook voor wie een vakantiepark Openluchtmuseum bezoekt, heeft in de regio Arnhem genoeg keuze. 

Resort De Wije Werelt

Resort De Wije Werelt

Otterlo, Gelderland, NL
  • Heerlijk genieten in luxueuze vakantiewoningen
  • In een groene omgeving naast het Nationaal Park De Hoge Veluwe
  • Uitstekende keuze om te vertoeven met kinderen dankzij de tal van spel- en animatiemogelijkheden

Vind jouw favoriete accommodatie bij Europarcs

Veilig betalen met: