Vakantieparken Gelderland

Bekijk alle vakantieparken in de provincie Gelderland

Onze vakantieparken in Gelderland

Ga vanuit de beste vakantieparken op avontuur in ‘groots’ Gelderland. De grootste provincie van Nederland is ook groots als het om vermaak en ontspanning gaat. De Gelderland vakantieparken bieden door de omvang van de provincie een zeer divers landschap en dito ontspanningsmogelijkheden aan. Tegelijkertijd zoek je juist daardoor ook een onderkomen dat past bij die veelzijdige beleving. Zeker wanneer je een gezin hebt houdt dat in: liever geen saai hotel maar een vakantiepark in Gelderland waar voldoende is te doen.

In de categorie 'vakantiepark Gelderland' biedt EuroParcs vier resorts. En op elk resort ervaar je in de vakantiewoning hetzelfde comfort als thuis. Vakantiepark EuroParcs Resort Veluwemeer is ideaal gelegen om het noordelijk deel van Gelderland te verkennen, het tweede vakantiepark EuroParcs Resort De Wije Werelt ligt midden in de Veluwe. En aan de andere kant ligt in Oost-Gelderland vakantiepark EuroParcs Resort De Achterhoek en is perfect gesitueerd om ook op avontuur te gaan in het zuiden van Gelderland. Nog meer genieten aan het water? Kies dan voor EuroParcs Resort Aan De Maas !

map-nederland
Vakantieparken Noord-Holland
Geniet van de IJsselmeerkust, weide en Amsterdam
Bekijk
Vakantieparken Zuid-Holland
Water, natuur, zee, stad en strand? Kies Zuid-Holland!
Bekijk
Vakantieparken Limburg
Een bourgondische beleving in deze heuvelachtige omgeving!
Bekijk
Vakantieparken Overijssel
Beleef een oer-Hollands feest in het landschap en rivier de Reest
Bekijk
Vakantieparken Gelderland
Ga op avontuur en trek de Veluwe of de Achterhoek in!
Bekijk
Vakantieparken Flevoland
Ga mee naar hotspot vakantiepark Resort Zuiderzee
Bekijk
Brabant
Kom en verken de betoverend natuurrijke omgeving!
Bekijk
Utrecht
Centraal gelegen vakantieparken in Nederland
Bekijk

Regio Gelderland

Gelderland staat bekend als ‘de provincie van de Veluwe’, maar de grootste provincie van Nederland biedt veel meer dan dat. Waterbeleving pur sang bijvoorbeeld aan het Veluwemeer dat door de kalme golfslag en geringe diepte bekend staat als niet alleen veilig zwemwater, maar ook een ideale plek om de beginselen van de zeil en surfsport eigen te maken. Ons vakantiepark bij Nunspeet ligt aan dat water én op slechts tien minuten rijden van de Veluwe, zodat je tijdens jouw vakantie het beste hebt van bos- en waterbeleving. Bovendien ligt dit resort in het noordwesten van Gelderland en daarmee vlakbij de vakantieparken in Flevoland : je hoeft daarvoor alleen met een boot het water over de steken of met de auto een klein kwartier naar Harderwijk te rijden en daar af te slaan naar de brug over het water. Ook is het vanaf EuroParcs Resort Veluwemeer nog geen twintig minuten rijden naar het noorden van Gelderland. Sterker nog, Zwolle met zijn sfeervolle en historische centrum en grote winkelbestand ligt op slechts 25 minuten rijafstand van EuroParcs Resort Veluwemeer. Laat je vooral niet tegenhouden door de grenzen van de provincie. Ontdek gerust ook even ons vakantiepark in Overijssel en haar omgeving.

Ontdek onze vakantieparken bij Apeldoorn In het midden van Gelderland. Het oosten van Gelderland, bij EuroParcs Resort De Achterhoek biedt een heel andere aanblik. Deze regio, De Achterhoek, is befaamd om zijn coulisselandschap en de vele kastelen die op korte afstand van elkaar gelegen zijn en vaak goed bewaard zijn gebleven in de tand des tijds. Vanuit dit resort ben je ook in slechts pakweg twintig minuten in Duitsland voor een leuk dagje uit. 

Vanuit EuroParcs Resort De Achterhoek en nog meer vanuit EuroParcs Resort De Wije Werelt is het zuiden van Gelderland goed te bereiken en dus eenvoudig te combineren met een leuk uitje tijdens je verblijf. Dat houdt een divers landschap met uitgestrekte bossen, maar ook grote weidegebieden en ook volop waterbeleving: onder meer de Maas meandert door dit gebied, maar ook de Nederrijn en de Waal met tussen die grote rivieren het oostelijk gedeelte van de Betuwe. Zuid-Gelderland is ook de regio van de stedelijke hotspots. Vanuit onze vakantieparken bij Arnhem en onze vakantieparken bij Nijmegen kun je eenvoudig dagje stad plannen. Ook liggen Wageningen, Tiel en Culemborg in deze streek. Door hun ligging nemen EuroParcs Resort De Achterhoek en EuroParcs Resort De Wije Werelt een voorkeurspositie, maar onderschat ook onze vakantieparken in Brabant niet. 

Dat gezegd hebbende is het echter vooral zo dat wie kiest voor EuroParcs Resort De Wije Werelt, toch vooral kiest voor de Veluwe. Dit vakantiepark ligt middenin de Veluwe dat het grootste deel van het westen en noorden van Gelderland inkleurt. 

Beleef de Veluwe in Gelderland

EuroParcs Resort De Wije Werelt neemt als vakantiepark in de Veluwe een premium positie in, want je hoeft vanaf het vakantiepark maar een paar honderd meter af te leggen om nationaal park De Hoge Veluwe te betreden. Daar kun je zomaar een hert of een roofvogel ontwaren en vooral ook genieten van de rust en stilte die steeds zeldzamer worden in Nederland. Er is een natuureducatiepad dat loopt vanaf het natuurmuseum Museonder in het centrum van het park. Daar is ook het bezoekerscentrum gevestigd. Sowieso biedt De Hoge Veluwe biedt meer dan alleen natuurschoon. Het jachthuis Sint-Hubertus geniet internationaal aanzien door de originele architectuur en inrichting van de hand van de beroemde architect Berlage. 

Het Kröller-Möller museum etaleert de grote kunstcollectie van het echtpaar Anton Kröller en Helene Müller die ze verzamelden in de eerste helft van de twintigste eeuw. In het museum vind je de op één na grootste Van Goghverzameling ter wereld: bijna negentig schilderijen en ruim 180 tekeningen. In de Van Gogh Galerij zijn in wisselende opstelling circa veertig werken van Vincent van Gogh te zien. Daarnaast zie je er topstukken van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan.

Bij het Kröller-Müller Museum staat bovendien één van de grootste beeldentuinen van Europa. Je treft er ruim 160 sculpturen van beeldbepalende kunstenaars aan, van Aristide Maillol tot Jean Dubuffet en van Marta Pan tot Pierre Huyghe.

Ga je voor de bosbeleving naar De Hoge Veluwe, een ander natuurfenomeen is direct bij het resort te zien: de zandverstuivingen op Het Mosselse Zand. Daaraan ligt ook het Bos van Oerr, een speelwalhalla voor de kinderen. Hier kunnen ze ravotten in en om de boomhut, in andere bomen klimmen en door struiken kruipen terwijl de ouderen relaxen bij de horecagelegenheid. Er zijn twee speelplaatsen, één voor de jongste jeugd tot vier jaar en één voor de jeugd tot twaalf jaar. Ook is er een speelerf waar de kids lekker kunnen springen van stap steen naar stap steen, mogen kruipen door de buizen dan wel zich vermaken in de schommels.

Voor wie wil winkelen of een avondje wil uitgaan: zowel Apeldoorn als Arnhem ligt op iets meer dan twintig minuten rijden. Dit houdt in dat je een verblijf op EuroParcs Resort De Wije Werelt ook eenvoudig kunt combineren met een bezoek aan Burgers’ Zoo of het Openluchtmuseum in Arnhem dan wel de Apenheul of Kinderpretpark De Julianatoren in Apeldoorn. Overigens beschikt dit vakantiepark zelf ook over de nodige faciliteiten en voorzieningen, zoals een verwarmd buitenzwembad. Daarnaast kun je in de bijzondere natuuraccommodaties direct aan de bosrand het bosgevoel tot in de diepste haarvaten beleven. 

De Veluwe ligt ook op pakweg vijf kilometer van EuroParcs Resort Veluwemeer. Je kunt Nederlands grootste bosgebied per auto, wandelend of fiets verkennen. En: je hoeft geen ‘gedoe’ te hebben door de fietsen van het hele gezin mee te nemen. Die kun je namelijk op elk resort van EuroParcs huren. Daarnaast biedt het resort diverse mogelijkheden om het Veluwemeer te verkennen: in een reguliere boot (vissen op snoekbaars), een surf- of zeilboot via de zeilschool of een sloep die je kunt huren. Het is daarmee onderscheidend te midden van andere vakantieparken aan het Veluwemeer.

Het Veluwemeer in Gelderland

EuroParcs Resort Veluwemeer herbergt namelijk een eigen surf- en zeilschool, naast een buitenzwembad en diverse sportattributen voor de kinderen zoals een voetbalveld met digitale panelen als doelmonden. Vanaf dit resort ben je zo in Harderwijk met zijn sfeervolle centrum en het Dolfinarium. De ligging van EuroParcs Resort Veluwemeer is ook in ander opzicht gunstig: Attractiepark Walibi Holland ligt op nog geen kwartier rijafstand en in een half uur ben je in de haven van Lelystad en daarmee op de Bataviawerf met zijn zeventiende-eeuwse replica’s van de fluitschepen. Ook ben je dan nabij Batavia Stad met zijn bekende outlet. Verder is het met het gezin heerlijk toeven in de haven van Elburg - vanuit onze vakantieparken bij Elburg ben je er zo - , de kade in Kampen of in het centrum van Zwolle. 

De Veluwe is verder niet alleen natuurgebied maar ook militair oefengebied en de historie daarvan zie je in het Nederlands Artillerie Museum. Het oorlogsverleden is ook te zien in museum Het Verscholen Dorp nabij Vierhouten: daar verbleven tijdens de Tweede Wereldoorlog tachtig tot honderd mensen. Andere bezienswaardigheden zijn de Kijktuinen Nunspeet en Landgoed Oud Groevenbeek waar je bij een monumentale villa kunt genieten van de natuurrijke omgeving en de zandverstuivingen op de Hulshort. Qua cultuur is ook het Noord-Veluwse museum in Nunspeet met werken van plaatselijke kunstenaars een aanrader. Nunspeet zelf is ook een aanrader met zijn geborgen dorpse sfeer, gemoedelijke horeca en gezellige winkels. 

Gelderland en de Achterhoek

EuroParcs Resort De Achterhoek biedt van als vakantiepark in de Achterhoek meer, omdat het gelegen is in de omgeving van Lochem is gesitueerd. Dit stadje bruist door zijn historische centrum met veel horeca, winkels en zijn schouwburg. Een andere pre is dat het vakantiepark vlakbij de rivier de Berkel is gelegen, een levensader voor De Achterhoek, waar je heel leuk kunt kanoën of kayakken. Op een zogeheten berkelzomp kun je een romantische trip maken over deze rivier en wellicht ijsvogels ontwaren. EuroParcs Resort De Achterhoek ligt ook aan de Lochemse Berg en de Kaleberg die onlangs nog beter zijn ontsloten voor wandelaars, fietsers en mountainbikers die deze heuvels willen beklimmen. Een mooie uitdaging, want beide heuvels zijn bijna vijftig meter hoog. 

De Achterhoek staat verder bekend om zijn vele kastelen en de befaamde Kastelenroute is dan ook altijd een blikvanger bij jong en ouder. Deze 34 kilometer lange fietstocht begint in Vorden, dat op korte afstand van Resort De Achterhoek is gelegen en voert de fietser langs acht kastelen: Hackfort, Den Bramel, De Wildenborch, De Wiersse, Het Onstein, De Kieftkamp, Vorden en Suideras. Een andere aanrader is het Nationaal Onderduikmuseum in Aalten. 

Vermaak in de Achterhoek zelf is er ook meer dan voldoende. Zoals het Klimbos Achterhoek in Ruurlo met vlakbij ook pannenkoekboerderij De Heikamp, belevingspark Cactus Oase en het Hof van Eckberge in Eibergen: een veelzijdige 25.000 vierkante meter grote speel- en belevingsaccommodatie met (disco)bowling, 400 vierkante meter lasergamejungle, snoezelruimte, uitdagende klimstructuren, ruim 10.000 liter zoutwateraquaria, 'natuurlijk spelen', houten speel- en klimtoestellen, beachvolleybalveld en bowls (jeu de boules). Ook is er een minizoo. Een andere tip is Erve Brooks in Gerselaar dat zowel een uitdagende binnen- als buitenspeelplaats heeft met onder meer boomstammen die je lopend moet trotseren om geen ‘natje’ te krijgen en een air-trampoline. 

Bijzonder is ook het doolhof van Ruurlo. Dit doolhof met haagbeuken in Ruurlo is 8740 vierkante meter groot, honderden eeuwen oud en haalde in 1996 zelfs het Guiness Book of Records als grootste van de wereld. 

Wie gaat voor ontspanning: Palestra Stoombroek in Braamt is een aanrader. Warm op in de Lapse sauna Kota's, ontspan in de Marokkaanse berbertent of kom tot rust tijdens een Tibetaanse klankschaalmassage. Of ontdek het stoombad met de geur van zuivere pepermuntolie.

Naast Lochem is verder Doetinchem, ‘hoofdstad van de Achterhoek’, interessant voor een dagtrip. Als vakantiepark bij Zutphen ligt EuroParcs Resort De Achterhoek slechts op pakweg twintig minuten rijden van de prachtige binnenstad en als vakantiepark bij Deventer op dertig minuten rijden van het centrum in de stad Deventer. 

Het vakantiepark heeft zelf een indoor speelparadijs, tal van buitenspelfaciliteiten, een binnenzwembad, een zwemvijver en horeca, ontdek dit en meer over EuroParcs Resort De Achterhoek

Resort Veluwemeer

Resort Veluwemeer

Nunspeet, Gelderland, NL
  • Zalig vakantiegevoel in aan het glinsterende water en Oer-Hollandse landschap
  • Met de fiets de prachtige omgeving verkennen
  • Of leren zeilen aan het zandstrand en de jachthaven  
Resort De Wije Werelt

Resort De Wije Werelt

Otterlo, Gelderland, NL
  • Heerlijk genieten in luxueuze vakantiewoningen
  • In een groene omgeving naast het Nationaal Park De Hoge Veluwe
  • Uitstekende keuze om te vertoeven met kinderen dankzij de tal van spel- en animatiemogelijkheden
Vijver

Resort De Achterhoek

Lochem, Gelderland, NL
  • Geniet van het rustieke en rijkelijke natuurgebied in Geldergebied
  • Vrijstaande villa’s en ruime vakantiehuizen met mystieke sfeer elementen
  • Ontdek de adellijke steden in de buurt van het vakantiepark  
Resort Aan de Maas

Resort Aan de Maas

Kerkdriel, Gelderland, NL

Waterbeleving schrijf je op EuroParcs Resort aan de Maas, gelegen in de Dorpswaard nabij Kerkdriel, in hoofdletters. EuroParcs Resort aan de Maas in de Bommelerwaard, ook wel Riviereneiland of kortweg Rivierenland genoemd, biedt alles wat een vakantievierend gezin zoekt. 

Vind jouw favoriete accommodatie bij Europarcs

Veilig betalen met: