Vakantiepark vlakbij Lelystad

Lelystad biedt meer dan alleen shopfun.

Lelystad. Stad aan het water. Stad van ‘de Batavia’. Stad ook van het winkelen is ontzettend leuk om te bezoeken vanuit EuroParcs' vakantieparken Lelystad als EuroParcs Resort Zuiderzee en EuroParcs Resort Markermeer , want beide resorts zijn nabij gelegen.

Ons vakantiepark in de buurt van Lelystad

Lelystad geniet in Nederland bekendheid als ‘stad van de koopjes’. Wie vanaf een vakantiepark Lelystad naar Batavia Fashion Outlet Outlet rijdt kan A-merken kopen met kortingen die kunnen oplopen tot wel zeventig procent! In Batavia Stad kun je bovendien een stuk Nederlandse historie zien: aangemeerd ligt hier een replica van het zeventiende-eeuwse schip De Batavia. Daarnaast is een ander iconisch schip uit de zeventiende eeuw, De Zeven Provinciën, in aanbouw. De Batavia-haven is bovendien een thuishaven voor de zogeheten ‘Kamper’ bruine vloot. Dit zijn historische schepen van behoorlijke omvang waarmee je dagtrips kunt maken over het IJsselmeer en Markermeer. 

Lelystad biedt kortom ondanks de jonge geschiedenis historische beleving, maar de stad is vooral ook hip. Zo kun je, wanneer je verblijft op een Lelystad vakantiepark, prima in Lelystad winkelen. Er zijn vier grote winkelcentra: Lelycentre, het Stadshart, Pallazzo en het genoemde Batavia Stad. Daarnaast kent de stad diverse kleinere winkelcentra, zoals in de Botter, Tjalk, Waterwijk en Boswijk. 

map-nederland
Vakantieparken Noord-Holland
Geniet van de IJsselmeerkust, weide en Amsterdam
Bekijk
Vakantieparken Zuid-Holland
Water, natuur, zee, stad en strand? Kies Zuid-Holland!
Bekijk
Vakantieparken Limburg
Een bourgondische beleving in deze heuvelachtige omgeving!
Bekijk
Vakantieparken Overijssel
Beleef een oer-Hollands feest in het landschap en rivier de Reest
Bekijk
Vakantieparken Gelderland
Ga op avontuur en trek de Veluwe of de Achterhoek in!
Bekijk
Vakantieparken Flevoland
Ga mee naar hotspot vakantiepark Resort Zuiderzee
Bekijk
Brabant
Kom en verken de betoverend natuurrijke omgeving!
Bekijk
Utrecht
Centraal gelegen vakantieparken in Nederland
Bekijk

Binnen 25 minuten in het centrum van Lelystad

Lelystad ligt op ruim twintig minuten rijden vanaf zowel Europarcs Resort Zuiderzee als Europarcs Resort Markermeer. Maar na zo'n 25 minuten rijden sta je wel midden in het centrum van de stad. Met één van onze parken als uitvalsbasis is Lelystad de perfecte bestemming voor een dagje winkelen, een avondje uitgaan of zelfs voor een dag in de natuur. Denk bijvoorbeeld aan de Oostvaardersplassen die vanuit de stad praktisch gezien om de hoek liggen. 

Wat is er te doen in Lelystad en omgeving

Uitgaan kan, met een van de vakantieparken Lelystad als uitvalsbasis, in het Agoratheater of in het centrum van de stad. Denk aan discotheek Disco-Train, poppodium Corneel en poolcentrum The Wizards. De stad is verder omringd door veel natuur. De Oostvaardersplassen zijn de bekendste, maar ook het natuurpark Lelystad met onder meer wisenten, Pater-Davidsherten, elanden, ooievaars en kleinklauwotters mag er zijn. En dan is er nog het gloednieuwe Marker Wadden dat te bezoeken is door de boot vanaf Lelystad te nemen. Dit gloednieuwe natuurgebied, dat vijf eilanden omvat, is nu al een paradijs voor vissen en vogels. En het trekt nu ook al bijzondere dieren zoals de lachstern die in decennia niet in Nederland had gebroed tot 2020 waarin een broedend paar op de Marker Wadden is gespot.

In Lelystad staat ook het Aviodrome en daarmee tal van vliegtuigen op ware grootte uit vroeger tijden. Ook kent de stad een bloeiende autosport. Op het Autoraces – Midlandcircuit worden regelmatig wedstrijden georganiseerd.  

Eco villa Resort Zuiderzee

Resort Zuiderzee

Biddinghuizen, Flevoland, NL
  • Luxueuze vakantiehuizen met ruimte en privacy 
  • Op wandelafstand van de leukste uitstapjes zoals Walibi, het dolfinarium of de Haven. 
  • Uren zwemplezier in het zwemparadijs en de wellness  
Resort Markermeer

Resort Markermeer

Bovenkarspel, Noord-Holland, NL
  • Kies deze bestemming voor de echte Hollandse historie
  • Ontdek de veelzijdige en inspirerende omgeving rondom het vakantiepark
  • En geniet van de comfortabelste vakantiewoningen 

Vind jouw favoriete accommodatie bij Europarcs

Veilig betalen met: