Vakantiepark vlakbij Emmen

Emmen is meer dan alleen 'Wildlands'.

Emmen staat bekend om Wildlands Adventure Zoo Emmen, maar deze stad in Drenthe biedt meer dan alleen dat. Emmen herbergt ook het grootste openluchtmuseum van Nederland, diverse musea en maar liefst tien hunebedden. Daarnaast staat de omgeving van Emmen bekend om zijn mooie landschap en daarnaast rustgevende en inspiratievolle karakter. Wat dat betreft sluit een bezoek aan Emmen naadloos aan bij een overnachting op EuroParcs Resort Reestervallei , want ook dit vakantiepark biedt met een mix van loof- en naaldbossen, ‘verborgen’ waterlopen, riet en moeras, en een rijk dierenbestand ook volop natuurschoon. 

Ons vakantiepark in de buurt van Emmen

Wie vanaf een vakantiepark Emmen als EuroParcs Resort Reestervallei vertrekt en een half uur later in Emmen aankomt, moet in ieder geval Wildlands Adventure Zoo Emmen aandoen. Bezoekers betreden via een onderdoorgang onder het Atlas Theater de ‘Wildslands’. Ze komen uit op het Kompasplein en hebben dan vier opties. Ze kunnen onder meer naar Animazia: een 4700 vierkante meter grote overdekte speeltuin dat ook enkele dierverblijven en een kindertheater herbergt. Een andere optie is Jungola, een jungle-themagebied met de Rimbula: een tropische dierentuinkas van 18.000 vierkante meter. Dat is de grootste van zijn soort in de hele wereld. In de Rimbula tref je olifanten, talloze vlinders, lori’s, ringstaartmaki’s, slingerapen, dwergotters en gibbons. De kas biedt echter meer dan alleen tropische planten. Rimbula is vormgegeven naar het (fictieve) verhaal van vogelaar Jungle Jim die in zijn queeste naar een mysterieuze vogel is neergestort in de jungle. Zijn geïmproviseerde bouwsels alsmede tempelruïnes zie je in Rimbula terug. 

Je kunt ook kiezen voor Serenga, een savanna-themagebied met leeuwen, nijlpaarden, giraffes, zebra’s, neushoorns en bavianen. Er is hier aandacht voor de natuurbescherming, waarbij het (fictieve) verhaal van Momma Dunia als voorbeeld dient. Zij stichtte in Serenga een natuurreservaat dat tegenwoordig wordt beheerd door haar nazaten. Serenga kent een open inrichting met relatief weinig bomen en water. En dan is er tenslotte ook nog Nortica, een pool-themagebied met onder meer ijsberen, pelsrobben, zeeleeuwen en pinguïns. Nortica is opgezet als havengebied en om onderzoek te doen en is ingericht met veel water, rotsen en naaldbomen. Er wordt onder meer ook een zeeleeuwenshow gegeven. 

map-nederland
Vakantieparken Noord-Holland
Geniet van de IJsselmeerkust, weide en Amsterdam
Bekijk
Vakantieparken Zuid-Holland
Water, natuur, zee, stad en strand? Kies Zuid-Holland!
Bekijk
Vakantieparken Limburg
Een bourgondische beleving in deze heuvelachtige omgeving!
Bekijk
Vakantieparken Overijssel
Beleef een oer-Hollands feest in het landschap en rivier de Reest
Bekijk
Vakantieparken Gelderland
Ga op avontuur en trek de Veluwe of de Achterhoek in!
Bekijk
Vakantieparken Flevoland
Ga mee naar hotspot vakantiepark Resort Zuiderzee
Bekijk
Brabant
Kom en verken de betoverend natuurrijke omgeving!
Bekijk
Utrecht
Centraal gelegen vakantieparken in Nederland
Bekijk

Binnen 40 minuten in het centrum van Emmen

Wie vanaf een vakantiepark Emmen als EuroParcs Resort Reestervallei vertrekt staat binnen 40 minuten rijden midden in het centrum van Emmen. De stad wordt ook wel de 'open groene stad' gemoed doordat de nieuwbouwwijken relatief ver van de bestaande kern gebouwd zijn. Hierder heeft de stad de landschappelijk waardevolle gebieden weten te behouden. De autorit is het meer dan waard want in Emmen beleeft een ieder een dag vol plezier. 

Musea in Emmen en omgeving

Openluchtmuseum Veenpark

Maar er is meer te zien wie na lekker ontbeten te hebben wegrijdt van een Emmen vakantiepark. Het openluchtmuseum Veenpark is met 160 hectare het grootste van zijn soort in Nederland en toont de veenontginning van de regio in de afgelopen 150 jaar. Je ziet er een oud veendorp, ’t Aole, waarin de beginperiode van de vervening rond 1870 is uitgebeeld. Dat men destijds nog in plaggenhutten leefde schokt menig bezoeker. In het dorp Bargermond is de situatie tussen 1920 en 1966 uitgebeeld: dit dorp kent een kerk, kroeg, school, molen, bakkerij en smederij. Je ziet hier de geschiedenis van de turfontginning tot diep in de twintigste eeuw.

Los hiervan is een permanente tentoonstelling van de vervening langs de Hondsrug, kun je de boekweiteelt van voor de grootschalige veenontginning bekijken alsmede de schaapskudde met heideschapen. Een andere blikvanger is het veenriviertje de Runde waarin enkele eilandjes zijn aangelegd met daarop een speeltuin. Met een smalspoortreintje kunnen de diverse hotspots van het themapark worden bezocht. 

Musea in Emmen

Het loont ook om vanaf vakantieparken Emmen eens enkele musea in de stad te bezoeken, zoals het Centrum Beeldende Kunst in De Fabriek, museumboerderij De Nabershof (een Saksische boerderij uit 1681), het AGA Museum (een technisch museum met attributen van en documentatie over de Zweedse multinational AGA, het FC Emmen Museum en het oorlogsmuseum Ergens in Nederland 1939-1945. Tenslotte is het aangenaam toeven in het Rensenpark waar je een cultureel kwartier treft met galeries, ateliers en het Museum of Contemporary Tibetan Art (museum gewijd aan de Tibetaanse kunst). 

Resort Reestervallei

Resort Reestervallei

IJhorst, Overijssel, NL
  • Ideale uitvalbasis voor jong en oud
  • Verken het Drenthe in het noorden of natuurgebied de Veluwe in het Zuiden
  • En geniet van uren zwemplezier in de speelvijver De Zwarte Dennen 

Vind jouw favoriete accommodatie bij Europarcs

Veilig betalen met: