Vakantiepark vlakbij Cuijk

Cuijk is niet alleen een verkeersknooppunt, maar een echte must see

Cuijk was al in de tijd van de Romeinen een wegenknooppunt. En niet alleen over de weg, want de Romeinen bouwden er een brug over de Maas. Die rivier heeft, tezamen met de functie als wegenknooppunt Cuijk, groot gemaakt. Vanaf een vakantiepark in de directe omgeving, zoals EuroParcs Resort De Kraaijenbergse Plassen, kun je genieten van Cuijk en de veelzijdige regio onder de verzamelnaam Het Land van Cuijk.

Ons vakantiepark in de buurt van Cuijk

Blikvanger van Cuijk is de Sint-Martinuskerk, al komt het Klooster Sint-Agatha ook dichtbij de spreekwoordelijke eerste plaats. De geschiedenis van dit klooster gaat terug tot zeker 1315 en is anno nu het oudste klooster van Nederland dat nog de authentieke functie heeft. Dat wil zeggen dat er nog altijd monniken wonen. Je kunt het klooster vanuit EuroParcs Resort De Kraaijenbergse Plassen gemakkelijk een bezoek brengen.

map-nederland
Vakantieparken Noord-Holland
Geniet van de IJsselmeerkust, weide en Amsterdam
Bekijk
Vakantieparken Zuid-Holland
Water, natuur, zee, stad en strand? Kies Zuid-Holland!
Bekijk
Vakantieparken Limburg
Een bourgondische beleving in deze heuvelachtige omgeving!
Bekijk
Vakantieparken Overijssel
Beleef een oer-Hollands feest in het landschap en rivier de Reest
Bekijk
Vakantieparken Gelderland
Ga op avontuur en trek de Veluwe of de Achterhoek in!
Bekijk
Vakantieparken Flevoland
Ga mee naar hotspot vakantiepark Resort Zuiderzee
Bekijk
Brabant
Kom en verken de betoverend natuurrijke omgeving!
Bekijk
Utrecht
Centraal gelegen vakantieparken in Nederland
Bekijk

Museum Ceuclum
Wie verblijft op een vakantiepark Cuijk en meer over de streek wil weten moet verder zeker Museum Ceuclum bezoeken. Deze is gevestigd op een bijzondere locatie, in de kerktoren van de Sint-Martinus. Je vindt hier permanente tentoonstellingen over de vroege geschiedenis van Cuijk met voorwerpen uit de Bronstijd, de Romeinse tijd en de latere tijd. Er worden onder meer voorwerpen geëtaleerd uit grafheuvels van voor het jaar nul en het Romeinse castellum dat het begin van Cuijk markeerde. Overigens kun je via wenteltrappen en houten ladders de toren ook tot in de top beklimmen. 

Compact gezellig centrum
Cuijk heeft, in de schaduw uiteraard van het nabijgelegen Nijmegen, altijd een regiofunctie gehad. Wie op een vakantiepark Cuijk als EuroParcs Resort De Kraaijenbergse Plassen op tien minuten rijden verblijft, kan zich dan ook vermaken met shopfun in dit stadje. De Kerkstraat, Korte Molenstraat, Maasstraat, Waaistraat, Maasboulevard, Fraterstraat en winkelcentrum Maasbrug zijn the places to be. Het centrum is bovendien compact met tal van restaurants, cafés en bars waardoor je het shoppen overdag makkelijk kunt combineren met het uitgaan ’s avonds. 

Land van Cuijk
De regiofunctie van Cuijk komt tot uiting in de benaming Land van Cuijk dat voor veel staat. Om ten eerste bij de geschiedenis te blijven: veel daarvan is terug te zien in Grave wat sowieso een gezellig stadshart met veel horeca heeft. Meer specifiek is kasteel Tongelaar een aanrader. Dit is een kasteel waarvan de geschiedenis teruggaat tot de negende eeuw. De poorttoren dateert nog altijd uit de vroege vijftiende eeuw. 

Het Land van Cuijk is echter meer: het is een aantrekkelijk fiets- en wandelgebied door het pittoreske landschap van landelijk groen, rustieke dorpen en vooral ook veel bos. Andere landschapsparels , zoals het befaamde Maasheggenlandschap en de Maasdijken, zijn vlakbij de grote rivier te vinden. Forten, kastelen en vestingen kleuren de regio verder in, waarbij de historie vaak verder teruggaat dan elders in Nederland. En dan zijn er nog de Kraaijenbergse Plassen: zeven grote natuur- en recreatieplassen van in totaal vierhonderd hectare groot. 

Dit tezamen met de Maas maakt dat Het Land van Cuijk ook staat voor waterbeleving in de breedste zin van het woord: van zwemmen in de waterplas tot het varen met de boot vanaf de Maas tot diep in het recreatiegebied. 

Andere bekende natuurparels in Het Land van Cuijk zijn de Sint Anthonis Staatsbossen en de Overloonse bossen. ‘Recreatief Overloon’ is ook in ander opzicht een toeristische hotspot met zijn mountainbike- en gewone fietsroutes, het dierenpark Zoo Parc Overloon met een witte tijger als blikvanger en een negenholes golfbaan met interessante hoogteverschillen. Ook kent ‘Overloon’ een openluchttheater en veel historie want hier werd in de Tweede Wereldoorlog veel gevochten.

Resort De Kraaijenbergse Plassen

Resort De Kraaijenbergse Plassen

Linden, Brabant, NL
  • Splinternieuwe vakantiewoningen aan het water
  • Tot rust komen in het natuurgebied
  • Prachtige fiets -en wandelroutes in de buurt  

Vind jouw favoriete accommodatie bij Europarcs

Veilig betalen met: