Vakantieparken Brabant

Bekijk vakantieparken Noord-Brabant

Genieten geblazen op onze vakantieparken in Brabant

In het noorden van de provincie Brabant is een natuurrijke omgeving te verkennen, want zowel te land als ter water is er een hoop te ontdekken. Vanaf vakantiepark Brabant één kun je mooie boswandelingen, leuke fietstochten maken en vanaf vakantiepark nummer twee kun je vanaf het park ook nog eens met de boot een eindje gaan varen. De omgeving van Noord-Brabant omvat namelijk naast de grote meren omvanrijke bossen, heiden en zandverstuivingen.

De naam van vakantiepark Noord-Brabant in Kaatsheuvel verklapt waarschijnlijk al een hoop. Het nieuwste vakantiepark heet namelijk: EuroParcs Resort Kaatsheuvel . Het ligt in een betoverend mooi bos. Het vakantiepark is een plek waar je avonturen beleeft en waar je dromen werkelijkheid worden. De faciliteiten en accommodaties zorgen voor een magisch vakantiegevoel en de omgeving leent zich voor toffe activiteiten, zoals de Efteling natuurlijk!

Maak ook even kennis met vakantiepark Noord Brabant in Linden en ontdek de unieke en rustieke ligging van EuroParcs Resort De Kraaijenberse Plassen . Het park is gelegen in de meest zuidelijke provincie van Nederland en is vernoemd naar het gelijknamige nabij gelegen meer De Kraaijenbergse Plassen. Welke een open vaarverbinding heeft met rivier de Maas! Winkelstad Nijmegen ligt kei ook dichtbij en het Land van Cuijk is de natuurlijke parel van de regio waar dit vakantiepark van EuroParcs gevestigd is.

map-nederland
Vakantieparken Noord-Holland
Geniet van de IJsselmeerkust, weide en Amsterdam
Bekijk
Vakantieparken Zuid-Holland
Water, natuur, zee, stad en strand? Kies Zuid-Holland!
Bekijk
Vakantieparken Limburg
Een bourgondische beleving in deze heuvelachtige omgeving!
Bekijk
Vakantieparken Overijssel
Beleef een oer-Hollands feest in het landschap en rivier de Reest
Bekijk
Vakantieparken Gelderland
Ga op avontuur en trek de Veluwe of de Achterhoek in!
Bekijk
Vakantieparken Flevoland
Ga mee naar hotspot vakantiepark Resort Zuiderzee
Bekijk
Brabant
Kom en verken de betoverend natuurrijke omgeving!
Bekijk
Utrecht
Centraal gelegen vakantieparken in Nederland
Bekijk

Regio Brabant

Rijk. Dat is Brabant bij uitstek. Rijk in de variëteit van landschappen. Rijk aan stedelijke schoonheid. Rijk aan innovatiekracht. Rijk ook aan historie en cultuur. En de vakantieparken Brabant sluiten in uiterlijk en inrichting bij het rijke Brabantse landschap aan. Een vakantiepark Brabant als EuroParcs Resort Kaatsheuvel bijvoorbeeld dat aan de Loonse en Drunense Duinen ligt, bekend om zijn mooie heide, bos en spectaculaire zandverstuivingen. Waarbij je als gezin, wanneer je een vakantie boekt op dit vakantiepark Noord-Brabant , de bonus en het comfort van De Efteling hebt. Dat ligt namelijk bijna letterlijk om de hoek bij dit vakantiepark Noord Brabant. 

Het Brabantse land biedt echter meer, zoals je ook kunt zien en ervaren wanneer je op een vakantie park Brabant als EuroParcs Resort De Kraaijenbergse Plassen jouw vakantie omlijst. Het Land van Cuijk biedt zowel veel cultuur als natuur en omdat EuroParcs Resort De Kraaijenbergse Plassen midden in dat landschap, aan omvangrijke waterplassen en nabij Cuijk en Nijmegen ligt, is het onderscheidend te midden van andere vakantieparken Noord-Brabant. 

Natuur in Brabant

De provincie Noord-Brabant herbergt bovendien een grote verscheidenheid aan natuur. De Loonse en Drunense Duinen nabij EuroParcs Resort Kaatsheuvel zijn al genoemd, de omgeving van de vakantieparken Brabant wordt verder opgesierd door onder meer De Biesbosch die het noordwestelijk deel van de provincie inkleurt. Maar Brabant heeft meer ‘groot water’ waarmee het contrast met de zandverstuivingen op de droge grond zoals De Loonse en Drunense Duinen niet groter kan zijn. Wie zoekt op water en vakantiepark Brabant komt dan uit bij een vakantiepark als EuroParcs Resort De Kraaijenbergse Plassen of andere plekken die dichtbij de grote rivieren de Maas, de Waal en de Merwede liggen. Deze aansprekende waterwegen voeren namelijk allemaal door Noord-Brabant. Wie zoekt op een vakantiepark aan het water, zwemmen bij een vakantiepark of vakantieparken bij De Biesbosch heeft in het zuidelijke Noord-Brabant dus veel keuze. Zo zou je bijvoorbeeld ook kunnen verblijven op onze vakantieparken in Zuid-Holland , maar dat is natuurlijk afhankelijk van de overige vakantiewensen. Het zijn dan de details die het verschil maken. Zo heeft EuroParcs Resort De Kraaijenbergse Plassen een open vaarverbinding met de Maas. Daarnaast omvatten de Kraaijenbergse Plassen zelf ongeveer vierhonderd hectare, verdeeld oven zeven waterplassen. Het water is goed bevaarbaar en ook zeer geschikt om te zwemmen. Oók bij het vakantiepark bij Linden, want het resort ligt direct aan het water en heeft een zandstrand. De provincie Noord-Brabant heeft in totaal vier nationale parken, het grootste aantal van Nederland.

Een vakantiepark Noord-Brabant ligt meestal bij de volgende vier natuurhotspots: De Biesbosch, De Loonse en Drunense Duinen, Grenspark De Zoom-Kalmhoutse heide op de grens van Noord-Brabant en de Vlaamse provincie Antwerpen en het grotendeels afgegraven hoogveennatuurgebied De Groote Peel op de grens van Brabant en Noord-Limburg. Daarnaast vind je een vakantiepark Noord Brabant ook bij andere natuurparels zoals de Strabrechtse heide, de Kampina en de Maasheggen bij Vierlingsbeek. Dit laatste is tevens het eerste Nederlandse natuurgebied dat door de unieke in elkaar gevlochten meidoorn- en sleedoornheggen is uitgeroepen tot beschermd biosfeerreservaat door werelderfgoedorganisatie Unesco. Er leven hier tal van bijzondere dieren en vogels en de wijze van perceelafscheiding is bovendien erg oud: de Romeinse generaal Caesar schreef al over. Hij ondervond erg veel hinder van de heggen die ondoordringbaar waren en daarmee voor oponthoud voor zijn troepen zorgden. De bijzondere maasheggen zijn in de uiterwaarden van de Maas te zien, ook in de buurt van EuroParcs Resort De Kraaijenbergse Plassen. Waarmee een andere meerwaarde is benoemd van dit vakantie park Brabant is benoemd tussen andere vakantieparken aan de Maas. 

Andere pluspunten van dit vakantiepark in Noord-Brabant is de geografische ligging, nabij Gelderland en ook niet ver van Limburg. Het maakt dat EuroParcs Resort De Kraaijenbergse Plassen ook tussen vakantieparken in Gelderland en vakantieparken in Limburg een bijzondere positie inneemt.

Wie verder een zekerheid op het zien van dieren wil hebben, moet naar safaripark De Beekse Bergen in Hilvarenbeek gaan dat op een half uurtje rijden van EuroParcs Resort Kaatsheuvel ligt. 

Brabant en de Efteling

Wie kiest voor één van de vakantieparken Noord-Brabant kiest naast natuur nadrukkelijk ook voor De Efteling. Een vakantiepark Efteling of beter gezegd een vakantiepark bij de Efteling is een duidelijke pre voor een vakantievierend gezin. Dan zit je bij EuroParcs Resort Kaatsheuvel wel goed, want dit vakantiepark ligt zowat aan De Efteling. Dit oudste attractiepark van het land heeft van oudsher een magneetfunctie op Nederlanders en niet voor niets. De Efteling heeft vele aantrekkelijke kanten. 

Van de beroemde achtbaan Python, ooit de eerste stalen achtbaan op het Europese vasteland, tot andere achtbanen van meer recentere datum zoals de baron 1898, de overdekte achtbaan Vogel Rok, de houten achtbaan Joris en de Draak en De Vliegende Hollander dat een combinatie is van waterachtbaan, walk-through en een dark water ride. In de wildwaterbaan en de gloednieuwe achtbaan Max & Moritz krijg je in het Brabantse attractiepark ook een thrill.

De Efteling is verder beroemd om zijn sprookjesbos, waarin een groot aantal sprookjes zoals die van Assepoester en Sneeuwwitje en dat van de Sprookjesboom wordt verteld. Laatstgenoemde zelfs in een openluchttheater. Het Volk van Laaf, het Spookslot, de tocht in gondels in de wonderlijke wereld van Droomvlucht en het madhouse Villa Volta kleuren één van Europese grootste en bekendste attractieparken verder in. En wat te denken van het sprookjeskasteel Fata Morgana en het theater Raveleijn? De Efteling heeft sinds de opening in 1952 ruim honderd miljoen bezoekers mogen verwelkomen. 

Brabantse historie, cultuur en winkelplezier

De provincie Noord-Brabant kent vijf grote steden die van oost naar west een vrijwel aangesloten stedelijk gebied vormt: de Brabantse Stedenrij. Dit zijn achtereenvolgens Bergen op Zoom, Roosendaal, Breda, Tilburg, Den Bosch, Eindhoven, Helmond en Oss. Elk van deze steden kent een roemruchte historie, met veel monumenten die teruggrijpen naar de Brabantse Gouden Eeuw tussen 1430 en 1550. Dat resulteerde in monumentale gebouwen zoals de Sint-Jans kathedraal in Den Bosch en de Onze Lieve Vrouwekerk in Breda en schilders van naam zoals Jheronimus Bosch en Brueghel de Oude. Die oude pracht en praal vormt een prima decor op de achtergrond om in de sfeervolle centra van deze steden een hapje te eten of uit te gaan. 

Land van Cuijk en Nijmegen

EuroParcs Resort De Kraaijenbergse Plassen ligt vlakbij de Brabantse plaats Cuijk maar ook bij een andere grote plaats, Nijmegen, dat net buiten de Brabantse grenzen is gelegen. Wie zoekt op een vakantiepark bij Cuijk of een vakantiepark bij Nijmegen is daarom ook hiervoor op dit resort aan het goede adres. Dat maakt dit resort onderscheidend van alle vakantieparken in het Land van Cuijk. 

Het Land van Cuijk is in velerlei opzichten, voor wie van plan is om een verblijf te boeken op vakantieparken Brabant, een must see. Qua natuur, cultuur en historie. Het omvat naast de grote meren omvangrijke bossen, heiden en zandverstuivingen. Bekende natuurparels zijn de Sint Anthonis Staatsbossen en de Overloonse bossen. ‘Recreatief Overloon’ is ook in ander opzicht een toeristische hotspot met zijn mountainbike- en gewone fietsroutes, het dierenpark Zoo Parc Overloon met een witte tijger als blikvanger en een negenholes golfbaan met interessante hoogteverschillen. Ook kent ‘Overloon’ een openluchttheater en veel historie want hier werd in de Tweede Wereldoorlog veel gevochten.

Sowieso is om dit gebied door de eeuwen heen veel strijd geleverd, al sinds de tijd van de Romeinen. Bij Cuijk kwamen veel wegen samen wat dit tot een belangrijk knooppunt maakte. Zo belangrijk dat de Romeinen zelfs hier een grote brug over de Maas bouwden. In Museum Ceuclum in Cuijk, gevestigd in de toren van de rond 1915 gesloopte Sint-Martinuskerk, is veel over de Romeinse tijd van de regio te vinden. Ook later bleef de regio Cuijk economisch interessant wat zich vertaalde naar de bouw van kastelen en in meer algemene zin welvaart. Veel van die geschiedenis is terug te zien in Grave wat sowieso een gezellig stadshart met veel horeca heeft. Meer specifiek is kasteel Tongelaar een aanrader. Dit is een kasteel waarvan de geschiedenis teruggaat tot de negende eeuw. De poorttoren dateert nog altijd uit de vroege vijftiende eeuw. 

Resort De Kraaijenbergse Plassen

Resort De Kraaijenbergse Plassen

Linden, Brabant, NL
  • Splinternieuwe vakantiewoningen aan het water
  • Tot rust komen in het natuurgebied
  • Prachtige fiets -en wandelroutes in de buurt  
Resort Kaatsheuvel

Resort Kaatsheuvel

Kaatsheuvel, Noord-Brabant, NL

Resort kaatsheuvel is het vakantiepark voor iedereen. Ze richten zich vooral op gezinnen met kinderen. Maar ook op ouderen die graag fietsen of wandelingen maken. 

Jong en oud kunnen hier genieten van de prachtige ligging aan het bos, heide en duinen. Nog een pluspunt is dat vlakbij de omgeving het preptark de efteling is gelegen. Het is ongeveer 1 uur en 43 minuten rijden als je vertrekt vanuit Brussel. 

Vind jouw favoriete accommodatie bij Europarcs

Veilig betalen met: