Omgeving van Biddinghuizen

Rondom Resort Zuiderzee is veel te doen en te beleven!

Ontdek de meest toffe uitjes in de omgeving van vakantiepark EuroParcs Resort Zuiderzee

In de directe omgeving van vakantiepark Resort Zuiderzee is er voor ieder wat wils. In de bos- en waterrijke omgeving kun je mooie wandel- en fietstochten maken. Denk aan De Oostvaarderplassen of Natuurpark Lelystad. De nabij gelegen vissersdorpjes Elburg en Harderwijk zijn zeker een bezoek waard.

Dat komt ook door de oppervlakte van het vakantiepark, uitgerust met een diversiteit aan faciliteiten op het park . Het grootste of een van de grootste van zijn soort in Nederland waardoor je als gezin geniet van een verblijfsaccommodatie op een grote kavel, met veel privacy. Die ruimte op vakantiepark EuroParcs Resort Zuiderzee vertaalt zich ook naar de uitgebreide buitenspelmogelijkheden voor de kinderen. Maar het allergrootste avontuur, die ligt schuin tegenover het Flevolandse vakantiepark, want daar is Walibi Holland met al zijn achtbanen gesitueerd. Met het engste evenement van Nederland: Halloween Fright Nights , maar nu ook Halloween Spooky Days om de hoek is vakantiepark Zuiderzee het meest ideale toevluchtsoord van Nederland.

De ligging van vakantiepark Resort Zuiderzee is toch al zeer gunstig ten opzichte van de vele uitstapjes in de omgeving van het resort, omdat je binnen het kwartier op de Veluwe bent, in iets meer dan een kwartier naar Harderwijk met zijn gezellige centrum en natuurlijk het Dolfinarium rijdt en in een zelfde tijdbestek in fraaie historische Hanzesteden als Kampen en Elburg arriveert. Steden die inspireren door het verleden maar ook een rijk modern winkelbestand hebben. 

Een andere kant van het verleden is op ruim een kwartier rijden van het vakantiepark te zien in Schokland, ooit een soort van Urk maar in 1859 verlaten op bevel van de toenmalige koning wegens overstromingsgevaar. In het museum, aangrenzende panden en de haven zie je het leven, de armoede en het noodlot dat het water de Schoklanders bracht. De andere kant van de medaille, de rijkdom die de zee de Nederlanden bracht, is in de Bataviahaven van Lelystad te zien, op een klein half uurtje van het vakantiepark. Hier liggen twee replica’s van zeventiende-eeuwse schepen. 

Golfen op een groots complex Vakantiepark Zuiderzee is ook uitermate interessant voor golfliefhebbers, want op korte afstand van het vakantiepark is tenslotte de grootste golfbaan van Flevoland gelegen: Dorhout Mees. Je hebt hier de keuze uit een 9-, 18- of 36-holesbaan waarbij dat laatste parkoers onlangs nog is uitgebreid. Wil je op een ander manier actie combineren met concentratie? Ook dan ben je bij Dorhout Mees aan het juiste adres. Je kunt hier zowel boogschieten, als kogelschieten als kleiduivenschieten.

Maar het meeste vermaak is toch aan de overzijde van het Veluwemeer. In de Kijktuinen Nunspeet, op het fraaie Landgoed Oud Groevenbeek, bij de zandverstuivingen op de Hulshort, in het Noord-Veluwse museum met zijn mooie kunstwerken, in de monumentale boten in de haven van Elburg, door het prachtige stadsaanzicht van Kampen over de IJssel, wat verder weg in het historische en toch mondaine Zwolle en op dik een half uur rijden van het vakantiepark in de Apenheul nabij Apeldoorn. Voor wie toe is aan wat rust na al deze activiteiten: Wellnesscentrum De Zwaluwhoeve, op slechts een half uur rijden van het vakantiepark bij Biddinghuizen, is een weldaad voor lichaam en geest. Je kunt zich hier laven aan het comfort in de vele zwembaden en sauna’s. 

Op visite bij de Boer!

Op visite bij de Boer!

Oosterwolde

Ga voor de leukste rondleiding naar de melkveeboerderij van de familie ten Hove. De boer of de boerin vertelt je alles over het boerenleven! Elke zaterdag start de rondleiding om 13:00u. Entree € 9,- p.v. en € 4,50 p.k. Incl. koffie/thee/fris en koek! Aanmelden? Dat kan per mail, telefoon of via onderstaande link!

Walibi Holland

Walibi Holland

Biddinghuizen

Op zoek naar het leukste dagje uit voor het hele gezin? Kom dan HARDGAAN in Walibi Holland. Beleef samen een unieke rit in de nieuwste achtbaan UNTAMED. 

Dolfinarium

Dolfinarium

Harderwijk

Een dagje Dolfinarium staat voor plezier, ontdekken en magie. We doen dan ook ons uiterste best om jouw dag zo leuk mogelijk te maken. 

Apenheul

Apenheul

Apeldoorn

Een bos vol loslopende apen, dát is Apenheul. In dit prachtige, groene park op de Veluwe loopt meer dan de helft van de apen zomaar los tussen de bezoekers!

Oostvaardersplassen

Oostvaardersplassen

Lelystad

Riet, water, moeras, ruige grasvlaktes en wilde dieren. De Oostvaardersplassen zijn uniek voor Nederland, én Europa. 

Natuurpark Lelystad

Natuurpark Lelystad

Lelystad

In Natuurpark Lelystad leven bijzondere dieren in een natuurlijke omgeving. Zo kun je oog in oog komen te staan met een wisent, wild zwijn, edelhert, Przewalskipaard of zelfs een eland. Ook leven in het park ooievaars, otters, bevers, moefflons en Pater Davidsherten.  

Harderwijk

Harderwijk

Harderwijk

Voor de dichtstbijzijnde stad met winkels moet u in Harderwijk zijn. In de zomer staat het gehele plein vol met heerlijke terrasjes en in de winter staat er een schaatsbaan! Harderwijk heeft meer te bieden, zoals een boulevard aan het water. 

Batavialand

Batavialand

Lelystad

Batavialand is een scheepswerf met bijzondere ambities: er worden schepen uit de Gouden Eeuw gereconstrueerd die belangrijk zijn geweest in onze maritieme geschiedenis. Plan je bezoek voor een leuk, leerzaam en interactief dagje uit.  

Blotevoetenpad Nunspeet

Blotevoetenpad Nunspeet

In Kijktuinen Nunspeet is een ‘blotevoetenpad’ gemaakt waarbij naast het voelen van verschillende materialen aan de voeten ook aandacht is gegeven aan het spelen. Spelenderwijs kennismaken met de natuur, met bloemen en planten en allerlei andere materialen… 

Veluwerandveer

Veluwerandveer

Nunspeet

De fietspont ‘Veluwerandveer’ is een attractie voor de recreatieve fietser. Deze unieke verbinding tussen het oude en het nieuwe land maakt het mogelijk om op één dag te genieten van de bosrijke omgeving van de Veluwe en het fraaie polderlandschap. 

Tulpenroute 2022

Tulpenroute 2022

Flevoland
16-04-2022 - 07-05-2022

Geniet van de bloemenzee aan tulpen, ontdek het unieke buitengebied van Dronten, Lelystad en Zeewolde… en doe mee aan de leuke activiteiten langs de routes!

Escaperoom

Escaperoom

Harderwijk

Bij Escaperoom Harderwijk heb je de keuze tussen 2 verschillende kamers. In elke kamer kunnen in totaal 8 personen aan het spel deelnemen. Met slecht weer een aanrader om te gaan doen. Lukt het jullie binnen de 60 minuten?

Kampen

Kampen

Kampen

Net als Elburg is Kampen een Hanzestad met een mooie historie. De stad is prachtig om te bekijken en door heen te lopen. Vele restaurants en winkels zijn voorhanden. Een bezoekje aan de haven kan zeker niet ontbreken. 

Kok Experience

Kok Experience

Harderwijk

Bij Kok Experience Harderwijk is er voor het hele familie veel te beleven: indoor speelparadijs, lasergamen, bioscoop en een restaurant. De formule om met een dagje slecht weer toch wat leuks te doen! 

Utrecht

Utrecht

Utrecht

Met de prachtige binnenstad en de mooie dom is deze stad niet alleen maar een winkel walhalla. Vanuit Nunspeet makkelijk te bereiken met de trein. Met de auto kunt u er uiteraard ook prima komen of ga slim naar Utrecht met de Park & Ride

Veluwse bron

Veluwse bron

Emst

Iets verder van ons resort gelegen, maar de Veluwse Bron biedt een wellness beleving die niet gemist mag worden. Net zo fijn om even een dagje te relaxen. Ook hier hebben ze verschillende badkleding dagen.

Zwaluwhoeve

Zwaluwhoeve

Hierden

Op zo’n 20 autominuten verwijderd ligt het welnessresort de Zwaluwhoeve. Perfect om een dag heerlijk te ontspannen in de vele zwembaden en/of sauna’s. Ze hebben verschillende badkleding dagen.

Zwolle

Zwolle

Zwolle

Zwolle is een veelzijdige, gezellige stad met een divers winkelaanbod. Zowel bekende winkels als een groot aantal exclusieve winkels en boetiekjes.

Elburg

Elburg

Elburg

Elburg staat op de lijst van 10 Nederlandse dorpen en kleine steden waar je geweest moet zijn, en niet voor niks! Bezoek deze gezellige plaats en laat je verassen!

Bataviastad

Bataviastad

Lelystad

Om met korting leuke kleren te winkelen moet je bij de Batavia Stad Fashion Outlet zijn. Veel merken met heel veel korting.

Randmeren

Randmeren

Veluwemeer

15 unieke eilanden en natuurhavens in de Randmeren liggen voor de deur. Ontdek wat je op het water allemaal kunt doen!

Halloween Fright Night

Halloween Fright Night

Walibi Holland

Dare to get real? Ga de uitdaging aan tijdens het engste event van Nederland: Walibi Holland Halloween Fright Nights. Koop nu je tickets en boek je verblijf bij EuroParcs!

Halloween Spooky Days

Halloween Spooky Days

Walibi Holland

NIEUW - Walibi Holland Halloween Spooky Days. Koop nu je tickets en boek je verblijf bij EuroParcs! En ga de uitdaging aan ...

Winter in het Dolfinarium

Winter in het Dolfinarium

Harderwijk

Je kunt genieten van alle dieren, een indoor winterspeelparadijs, een snowboardsimulator en warm je op bij het kampvuur met warme chocolademelk! 

Flevonice

Flevonice

Biddinghuizen/ Dronten

Het is ooit begonnen met het idee om elk jaar te kunnen schaatsen op natuurijs. Nu is Flevonice een bedrijf met zomer en winter activiteiten voor het hele gezin! 

Zandverhalen

Zandverhalen

Elburg

Heden en verleden komen samen in de grootste indoor expositie van zandsculpturen ter wereld. Maak een reis langs imponerende zandsculpturen, historische en actuele verhalen. De Zandverhalen worden aangevuld met eeuwenoude olijfbomen, metershoge sluisdeuren en historische items van over de hele wereld. Zandverhalen is het gehele jaar, zeven dagen per week geopend.

Veilig betalen met: