Omgeving van IJhorst

Rondom Resort Reestervallei is veel te doen en te beleven!

In de omgeving van
vakantiepark EuroParcs Resort Reestervallei

In de directe omgeving van vakantiepark Resort Reestervallei is voor ieder wat wils. Op deze pagina proberen wij een compleet overzicht van wat er te doen is te geven. Loop ook even langs bij onze receptie, onze medewerkers vertellen je graag over deze veelzijdige omgeving!

Het is op het vakantiepark dan ook heerlijk toeven in de knusse horeca met terras met het buitenzwembad daar vlak voor. Ook zijn er voor de kinderen uitgebreide speelmogelijkheden, op het vakantiepark zelf maar ook daarbuiten in de omgeving zoals op het blotevoetenpad, tussen het riet, in het water of in het omliggende bos. Dat leent zich uitstekend voor een vossenjacht met als beloning de volgende dag een bezoek aan de waterplas met zandstrand De Zwarte Dennen

De natuur ligt direct om het vakantiepark heen, maar voor wie nóg meer wilt kan naar de Veluwe rijden dat op een half uur rijden ligt. Of ga naar Nationaal Park Wieribben-Wieden dat wordt gekenmerkt door oprukkende overbegroeiing en dichtgroeiend water, drijftillen, rietlanden en voedselarm grasland. Ook zijn er typerende moerasbewoners zoals vogels, vissen, zoogdieren en insecten te vinden in de gevarieerde begroeiing en de bijzondere plantenwereld. 

Ook interessant is Orchideeënhoeve Luttelgeest: een wereld voor kleurrijke orchideeën, Lori's en vlinders. Deze inspirerende omgeving ligt op dertig kilometer van vakantiepark Resort Reestervallei. Wie meer dierenbeleving wil ervaren: Ooievaarsbuitenstation De Lokkerij is aanlokkelijk en het bekende Wildlands Adventure Zoo in Emmen ligt slechts op veertig minuten afstand. 

Venetië van het Noorden Wat zeker ook inspireert is het ‘Venetië van het Noorden’ oftewel Giethoorn dat op dertig minuten van het vakantiepark ligt. Gun jezelf deze ervaring en laat je in een boot door het beroemde dorp varen! Ook interessant is het Museum Staphorst waar je de geheimen en de achtergrond leert kennen van het dorp dat trouw vasthoudt aan zijn eigen gewoontes. Wanneer je tijdens jouw verblijf op EuroParcs Resort Reestervallei cultuur wilt combineren met winkelplezier: Meppel ligt op een kwartier rijden van het vakantiepark bij IJhorst. Meppel is een kleine stad, maar het heeft relatief veel bezienswaardigheden. Dit is mede te danken aan het rijke handelsverleden van de stad dat terug te zien is aan onder meer de vele pakhuizen en andere monumenten in de binnenstad. Wie voor meer shopplezier gaat en nog meer geschiedenis en cultuur wil zien is Zwolle the place to be. Deze stad ligt op een half uur rijden van het vakantiepark. 

Wie puur meer van de Nederlandse geschiedenis wil zien zijn de hunebedden van Havelte interessant. Deze graven zijn vijfduizend jaar oud. Havelte ligt hemelsbreed op slechts dertien kilometer van het vakantiepark.

Slagharen is dichtbij Wie meer actie met de kinderen wil: op maar zeventien kilometer afstand van vakantiepark Reestervallei is het bekende attractiepark Slagharen gelegen. Hier kun je met het gezin het Wilde Westen, Mexico, carnaval in New Orleans en nog veel meer in één dag beleven. Voor de kleintjes brengt het Plopsa Indoor Coevorden met Mega Mindy, Kabouter Plop, Piet Piraat, Bumba en K3 Disco een lach op het gelaat van de kids. Verder ligt in het hart van het Drentse dorpje Exloo Kabouterland. Hier kun je een leuk dagje vol met kabouters, trollen en dieren beleven. Daarnaast zijn er diverse speeltuinen zowel binnen als buiten aanwezig. 

IJsbeelden Festival

IJsbeelden Festival

Zwolle

Welkom in de magische wereld van ijs- en sneeuwsculpturen tot wel 6 meter hoog! 

Winter Slagharen

Winter Slagharen

Slagharen

Ontdek elk weekend in december en tijdens de kerstvakantie de winter in Slagharen!

Kinderactiviteiten

Kinderactiviteiten

Reestdal

Voor kinderen valt er veel te ontdekken in en bij het Reestdal! Urenlang actief vermaak en plezier in de natuur. Leuk speuren en sporen ontdekken; een wat belevenis! Bekijk de mogelijkheden.

Fiets- en wandelroutes

Fiets- en wandelroutes

Reestervallei

De omgeving van Resort Reestervallei biedt een perfect toneel voor fietsen! Het resort ligt pal aan een fietsknooppunt en vanaf hier kunt u de omgeving verkennen. Meer informatie op Route.nl

Fiets4daagse 2020

Fiets4daagse 2020

Drenthe
07-07-2020 - 10-07-2020

De Drentse Fiets4Daagse is altijd #oergezellig! Schrijf je in en boek gelijk een accommodatie bij Resort Reestervallei voor een verblijf in de buurt!

Heuveltjes Bosbad

Heuveltjes Bosbad

Balkbrug

Het Heuveltjesbosbad is mooi gelegen in het Reestdal. Door de gunstige ligging tussen de bomen, is het bij een beetje zon al goed vertoeven op het zwembad.

Hunebedcentrum

Hunebedcentrum

Borger

Meer dan 5000 jaar geleden richtte een boerenvolk imposante grafkelders op, ook wel bekend als de hunbedden. In het Hunebedcentrum maat u een imposante reis naar de prehistorie.

Hunebedden

Hunebedden

Havelte

D53 is met een lengte van bijna 18 meter het op één na grootste hunebed in Nederland en vormt samen met D27 het topproduct van de Noord-Nederlandse neolithische hunebedden-bouwkunst. 

Kabouterland

Kabouterland

Exloo

In het hart van het Drentse dorpje Exloo ligt Kabouterland. In dit land kun je een leuk dagje vol met kabouters, trollen en dieren beleven. En er zijn zowel binnen als buiten speeltuinen.

Museum

Museum

Staphorst

Museumboerderij Staphorst toont u de veelzijdige kleurrijke cultuur van Staphorst.

NP Weerribben-Wieden

NP Weerribben-Wieden

Sint Jansklooster

Nationaal Park Weerribben-Wieden is een laagveenmoerasgebied, een kraamkamer voor bijzondere plant- en diersoorten en uitvalsbasis voor varende, fietsende en wandelende recreanten.  

De Lokkerij

De Lokkerij

De Schiphorst

Stichting Ooievaarsbuitenstation 'De Lokkerij' Reestdal. Hier komt u alles te weten over en staat u oog in oog met deze bijzondere vogel.

Orchideeënhoeve

Orchideeënhoeve

Luttelgeest

Een tropisch paradijs, een wereld voor kleurrijke orchideeën, Lori's en vlinders.

Pitch And Putt

Pitch And Putt

Ruinerwold

In het karakteristieke Drentse landschap is in 1998 de eerste Pitch en Putt 'Koekange' baan van Nederland aangelegd. In het verlengde van de herenboerderij "Lange Tieme" ligt de prachtig in het landschap passende 18-holes baan.

Plopsa Indoor

Plopsa Indoor

Coevorden

Dit indoorpretpark neemt je kids tussen 2 en 8 jaar mee op hun eerste grote avontuur. Laat je betoveren door de Bumba Show en 25 andere binnen- en buitenattracties. Ontdek de mysterieuze Anubis, dans mee met K3 en scheer met Wickie langs ruige rotsen.

Speel- en IJsboerderij

Speel- en IJsboerderij

Ruinerwold

De Drentse Koe is een speel- en ijsboerij met o.a. speeltuin, springkussen, in- en outdoor speeltuin, maïsdoolhof en natuurlijk zelfgemaakt ijs.

Speelvijver

Speelvijver

Punthorst

In en rond speelvijver Zwarte Dennen in de boswachterij Staphorst kun je heerlijk spelen. De zandstrandjes zijn geschikt voor de allerkleinsten en op de kinderspeelplaats kunnen kids zich ook buiten het water vermaken.

Staphorst is hip

Staphorst is hip

Staphorst

Staphorst is hip! In recreatie en producten. In Staphorst kun je terecht voor het Museum Staphorst, het Staphorster Stipwerk en diverse leuke wandelingen.

Wildlands

Wildlands

Emmen

Bij Wildlands kan het, een wereldexpeditie maken in één dag. In Wildlands Adventure Zoo Emmen reis je samen door de jungle, het poolgebied en de savanne.

Elliptisch fietsen

Elliptisch fietsen

Meppel

Elliptisch fietsen is een geweldige manier om de omgeving te verkennen en een leuke en effectieve manier van trainen. De ElliptiGO is geschikt voor iedereen – kinderen, volwassenen, recreanten en geblesseerden.

Attractiepark Slagharen

Attractiepark Slagharen

Slagharen

Ontdek het Wilde Westen van Nederland in Attractie-& Vakantiepark Slagharen. Beleef als cowboy of indiaan een geweldig avontuur in meer dan dertig spannende attracties en verbluffende shows! 

Idyllisch Beekdal

Idyllisch Beekdal

Startpunt Balkbrug

In het Idyllisch Beekdal geniet je van de oorspronkelijke natuur. Tijdens deze gevarieerde fietsroute is het op en top genieten van het unieke beeklandschap Het Reestdal tussen Meppel en Balkbrug. Je fietst onder meer langs meanderende veenbeek de Reest op de grens van Overijssel en Drenthe. 

Giethoorn

Giethoorn

Giethoorn

Een bezoek aan Giethoorn betekent natuurlijk ook een tocht over het water. Zelf aan het roer in een fluisterboot, of sloep, onder de begeleiding van een gids tijdens een rondvaart of actief in een kano of traditionele Giethoornse punter. 

Belevenispad

Belevenispad

Staphorst

Kom het bos voelen, ruiken, proeven, horen en zien... Op het Belevingspad kom je een herriehut, een kleurenkamer, een doolhof en nog veel meer tegen. Je kunt er ook wandelen, fietsen, ontdekken en zwemmen.

Landschap

Landschap

Overijssel

Prachtige bossen, kleine akkertjes vol korenbloemen en klaprozen en unieke hooilandjes met bijzondere bloemen en vlinders. Beleef de mooiste plekken door het landschap van Overijssel te ontdekken.

Veilig betalen met: