Omgeving van Bovenkarspel

Rondom Resort Markermeer is veel te doen en te beleven!

De leukste uitjes in de omgeving van vakantiepark EuroParcs Resort Markermeer

In de directe omgeving van vakantiepark Resort Markermeer is voor ieder wat wils. In de bos- en waterrijke omgeving kun je mooie wandel- en fietstochten maken.

Het beste van stedelijk en landelijk comfort heb je op vakantiepark EuroParcs Resort Markermeer in Bovenkarspel . Proef de rijke zeventiende-eeuwse geschiedenis in steden als Hoorn, Enkhuizen en Medemblik waar in het centrum de tijd qua architectuur stil lijkt te hebben gestaan. Zie de Dromedaris in Enkhuizen, voel de gezelligheid op de Roode Steen in Hoorn of bezoek kasteel Radboud in Medemblik. Voor alle drie de steden geldt: de havens kunnen zo op een stilleven vastgelegd worden. De geschiedenis herleeft ook in bekende musea als het Zuiderzee Museum in Enkhuizen en het Westfries Museum in Hoorn. 

Maar wie kiest voor een vakantiepark als EuroParcs Resort Markermeer kiest vooral voor de landelijke omgeving van Markermeer. Voor het panoramabeeld over het Markermeer, direct vanuit de vakantiewoning of vanaf de Markermeerdijk tijdens een fietstocht. Of vanaf het gloednieuwe natuurgebied de Marker Wadden tussen Enkhuizen en Lelystad. 

Voor de kids is er, naast zwemplezier in het Markermeer en speelplezier in de speeltuin, ook genoeg te doen in de omgeving. Trekpleisters zijn attractiepark Sprookjeswonderland in Enkhuizen, binnen- en buitenspeelplaats (met zwembad) De Holle Bolle Boom in Tuitjenhorn, dierentuin Van Blaenckendaell Park eveneens in Tuitjenhorn en dierentuin Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna. Verder kijken de kinderen ook de ogen uit in het en tijdens een dagje zeevissen vanuit de haven van Den Oever. 

Supcentre

Supcentre

Enkhuizen

Fun op het water! Volg Sup lessen, ontdek Sup Yoga, Paddlefit, huur een Supboard en indien gewenst een wetsuit of ga mee op Sup tocht! Tip: ontdek de Sunrise Sup Tocht!

Sprookjes wonderland

Sprookjes wonderland

Enkhuizen

Dé plek voor uw jonge kroost om de verhalen die u voorleest voor het slapen gaan werkelijkheid te laten worden. Ontmoet de Gelaarsde Kat of Sneeuwwitje en de gemene heks. Geniet van de treinrit, de dieren die er leven of van het pannenkoekenhuis.

Blotevoetenpad

Blotevoetenpad

Bovenkarspel

Het blotevoetenpad is een wandelpad met vele uitdagingen. Ontdek het zelf op het blotevoetenpad van Gouwe Voeten te vinden in de omgeving van Resort Markermeer.

Klimpark

Klimpark

Bovenkarspel

Hou jij van spanning, actief bezig zijn en natuur? Dan kan je bij Klimpark Streekbos in Bovenkarspel je lol op. Voor jong en oud, beginnende en gevorderde klimmers. Een natuurbeleving op en top.

Volkssterrenwacht

Volkssterrenwacht

Streekbos

Vereniging Orion is gevestigd in een prachtig natuurgebied "Streekbos" Het Streekbos Paviljoen ligt aan een meer met een groot strand. Het zeker de moeite waard om hier eens een wandeling te maken.

Streekbos

Streekbos

Bovenkarspel

In de kop van Noord Holland, tussen Hoorn en Enkhuizen ligt het prachtige natuurgebeid Streekbos Bovenkarspel. U bent van harte welkom in ons gezellige restaurant IJgenweis, gelegen in het Streekbos Paviljoen.

Escaperoom

Escaperoom

Purmerend

Ga de uitdaging aan en vind met je team al improviserend de weg door de escaperooms, gaan jullie het redden binnen 60 minuten? Kies voor De Bank Kraak, of Romanov's Bunker.

Zuiderzeemuseum

Zuiderzeemuseum

Enkhuizen

Een openluchtmuseum. Onder het genot van een boottochtje kunt u hier niet alleen zien hoe de Hollanders leefden 100 jaar geleden, maar u kunt het zelfs ruiken, proeven en voelen. Het typische Oudhollandse gevoel wordt hier tot leven gebracht.

Kasteel Radboud

Kasteel Radboud

Medemblik

Bezoek het museum in Kasteel Radboud of geniet van een hapje of drankje op het heerlijke terras van het Kasteel Café.

Veerboot Enkhuizen - Stavoren

Veerboot Enkhuizen - Stavoren

Enkhuizen

Steek het IJsselmeer per veerboot over en vaar vanaf Enkhuizen naar Stavoren voor een dagje weg. De overtocht duurt zo'n 80 minuten.

Cinema Enkhuizen

Cinema Enkhuizen

Enkhuizen

Een bezoek aan de bioscoop Cinema Enkhuizen in de Dromedaris in Enkhuizen is een ware filmbelevenis voor jong én oud!

Stoomtram

Stoomtram

Hoorn-Medemblik

Maak de spannendste tijdreis met de stoomtram van Hoorn naar Medemblik. Daar vandaan kun je met de boot door naar Enkhuizen, waar je tevens ook een bezoek kunt brengen aan het Zuiderzee Museum.

Partycentrum Happy Days

Partycentrum Happy Days

Grootebroek

Hét partycenturm van Noord-Holland waar je terecht kunt om te bowlen, karten, lasergamen, eten en nog veel meer.

Flessenscheepjes Museum

Flessenscheepjes Museum

Enkhuizen

Het Flessenscheepjes Museum in Enkhuizen heeft, met meer dan 1000 exemplaren, 's werelds grootst collectie flessenscheepjes. 

Bootverhuur Enkhuizen

Bootverhuur Enkhuizen

Enkhuizen

Met Bootverhuur Enkhuizen beleef je een onvergetelijke dag op het water. Maak een uitgebreide dagtocht op één van onze boten vanaf onze opstapplaats in het centrum van Enkhuizen.

Stoommachine Museum

Stoommachine Museum

Medemblik

Het Stoommachine Museum in Medemblik is gevestigd in het Stoomgemaal Vier Noorder Koggen. Het museum brengt de techniek van stoommachines en de historische achtergrond van de industrialisatie in beeld. 

Zeilschool en Strandpaviljoen Enkhuizen

Zeilschool en Strandpaviljoen Enkhuizen

Enkhuizen

Bij Zeilschool Enkhuizen kun je terecht om zeilboten te huren, zeil lessen te volgen en om heerlijk te genieten op het terras van het strandpaviljoen. Kortom: waterbeleving voor iedereen. 

Veilig betalen met: