Rustig aan de omgeving ontdekken van Otterlo

Voor een rustige dag hoef je niet stil te zitten! De omgeving van Resort De Wije Werelt biedt veel activiteiten die niet inspannend zijn, maar wél interessant! 

Vogels spotten op de Veluwe?

"Zelf loop ik al ruim 35 jaar rond op de Veluwe. Eerst als klein jochie en de laatste jaren ook als professioneel excursieleider. Ik ken de zuidwest Veluwe als mijn broekzak en ik kan je de mooiste plekjes vertellen. Ook weet ik welke vogels en andere dieren er allemaal voorkomen. Dat deel ik met plezier met je, want ik gun iedereen al het moois te zien dat er hier op de Veluwe leeft. Veel leesplezier en daarna lekker op pad! Genieten van de bossen en de heidevelden en alles dat rondloopt en –vliegt.", aldus Vogelwachter Adriaan. Ontdek nu de 6 toptips om wild en vogels te spotten op de Veluwe van Vogelwachter Adriaan! 

Kröller-Müller Museum

Kröller-Müller Museum

Otterlo

In het Kröller Müller museum vindt u een wereldberoemde collectie kunst, voornamelijk uit de 19e en 20e eeuw. Plan je bezoek! © Alle foto's met dank aan het Krüller-Müller Museum.

Museonder

Museonder

Otterlo

Het eerste ondergrondse museum ter wereld neemt je steeds dieper de grond in. Onderweg kom je van alles tegen, zoals het wortelstelsel van een ruim 135 jaar oude boom, beenderen van dieren die soms al duizenden jaren zijn uitgestorven. Kortom, plan je bezoek!

Openlucht Museum

Openlucht Museum

Arnhem

Aan de hand van oude gebouwen, klederdracht en objecten probeert het Openlucht Museum ware verhalen over het dagelijks leven in Nederland te vertellen.

Pluimveemuseum

Pluimveemuseum

Barneveld

Het Nederlands Pluimveemuseum probeert je alles te vertellen over de geschiedenis van kip en ei. Een leuk, actief en educatief uitje voor het hele gezin! 

Tegelmuseum

Tegelmuseum

Otterlo

In het dorpje Otterlo vind je de grootste en meest unieke verzameling Nederlandse wandtegels en tegeltableaus., namelijk in het Nederlands Tegelmuseum.

Watermuseum

Watermuseum

Arnhem

Interessant voor jong en oud is het Nederlands Watermuseum in Arnhem. Waar je ook komt maakt water een groot deel uit van het dagelijks leven. Benieuwd? 

Passiflorahoeve

Passiflorahoeve

Harskamp

De Passiflorahoeve is een leuk, compleet dagje uit. In onze 5 verschillende vlindertuinen en het nieuwe Vlindermuseum gaat u wat beleven! Nieuwsgierig? 

De Grote Glind

De Grote Glind

Barneveld

De Grote Glind is een Museumboerderij en te vinden vlakbij Resort De Wije Werelt. Gegarandeerd een ontspannen dagje uit en een unieke inkijk in de historie van het boerenleven. 

Zandverstuiving

Zandverstuiving

Otterlo

De Zandverstuiving in Otterlo op de Veluwe is een uniek en bijzonder natuurverschijnsel. Een open plek in de heide of duinen waar geen begroeiing optreedt. Ga voor meer informatie naar de receptie.

Geldersch Landschap & Kasteelen

Geldersch Landschap & Kasteelen

Gelderland

Geldersch Landschap & Kasteelen beheert natuurterreinen, kastelen en landgoederen om van de karakteristieke rijkdom van Gelderland te kunnen genieten! 

Kasteel Doorwerth

Kasteel Doorwerth

Doorwerth

In Kasteel Doorwerth, prachtig gelegen in de uiterwaarden van de Rijn, zijn drie musea te bezoeken. Op de stuwwal erachter ligt een afwisselend heuvellandschap met bossen, akkers en weilanden waar het heerlijk wandelen of fietsen is. ©Foto GLK 

Jachthuis Sint Hubertus

Jachthuis Sint Hubertus

Ingang Otterlo

Tip voor de echte cultuurliefhebber! Jachthuis Sint Hubertus is gelegen op Nationaal Park De Hoge Veluwe (©Foto). Voormalige buitenverblijf van het echtpaar Kröller-Müller, boek nu een rondleiding en ontdek het kunstwerk van Berlage.

Wandelroute Otterlo

Wandelroute Otterlo

Planken Wambuis

ROLSTOELVRIENDELIJK - Ga op avontuur in dit heuvelachtige bos en geniet van het uitzicht over het uitgestrekte heideveld. Kijk bij de observatiepost uit naar de pony’s en de Spaanse Sayaguesa-runderen die op de vlakte van de graasweide grazen! 

Bekijk ook...

Veilig betalen met: