Omgeving van Otterlo

Rondom Resort De Wije Werelt is veel te doen en te beleven!

De Veluwse omgeving van vakantiepark EuroParcs Resort De Wije Werelt

In de directe omgeving van vakantiepark Resort De Wije Werelt is voor ieder wat wils. In de bos- en waterrijke omgeving kun je mooie wandel- en fietstochten maken. De Veluwe staat voor actief, avontuurlijk, ontspannend en uitdagend. En dat alles op nog geen uurtje rijden van de Randstad. Kom, ontdek en beleef de Veluwe!

Trek de wijde wereld in met een verblijf op dit vakantiepark midden op de Veluwe. EuroParcs Resort De Wije Werelt is te vinden in het hart van de Veluwe en is daarmee ook centraal gelegen in provincie Gelderland. Alle bovenstaande voorzieningen in de omgeving zijn eveneens op korte rijafstand gelegen vanaf vakantiepark De Wije Werelt, nabij gemeente Apeldoorn. Dé kracht van dit resort is de ligging midden in de Veluwe. De ingang van Nationaal Park De Hoge Veluwe, bekend om zijn rondlopende hertjes, dichte bos, het fraaie jachthuis Sint Hubertus en het Kröller-Möller museum, is slechts op enkele honderden meters verwijderd van het vakantiepark. Het vakantiepark ligt verder aan het natuurgebied Het Planken Wambuis met zijn afwisselende landschap van beken, bos, heide, grasgebieden en eeuwenoude grafheuvels. Ook ligt aan het vakantiepark Het Mosselse Zand, befaamd om zijn zandverstuivingen en aansluitend het Speelbos van Oerrr waar kinderen lekker kunnen ravotten in de bomen en door tunnels. 

Maar vakantiepark De Wije Werelt biedt zelf ook veel vertier met faciliteiten als onder meer het zeer populaire familie restaurant en indoor speeltuin De Houtzagerij . En unieke natuuraccommodaties die geheel uit hout van de Veluwe zijn opgetrokken plus een buitenzwembad . En net zoals geldt voor alle vakantieparken van EuroParcs: de vakantiewoningen zijn van binnen spic en span, oftewel luxueus aangekleed. 

Drukteradar Veluwe

Resort De Wije Werelt is gouden sponsor van Natuurmonumenten!

Natuurmonumenten zorgt voor meer dan 100.000 hectare natuur in Nederland, inclusief het culturele erfgoed en maken ons sterk voor meer natuur. Niet alleen in de gebieden die wij beheren, maar ook daarbuiten. EuroParcs Resort De Wije Werelt helpt Natuurmonumenten! Met onze bijdragen kan Natuurmonumenten meer doen voor de natuur en het culturele erfgoed dat zij beheren. Wij helpen Natuurmonumenten om bijvoorbeeld om Bloemrijke Weides, Weidevogels te onderhouden en beschermen.

De Speelnatuur van OERRR bij het Mosselse Zand, naast het resort, is hier ook een voorbeeld van. In deze natuurplek kun je je heerlijk uitleven. Leg de gaafste waterwegen aan met water uit de pomp. Of bouw een coole hut; er liggen ruim voldoende takken. Wil je liever de hoogte in, klim dan lekker stoer de boom in! Wij zijn benieuwd hoe snel jij de speelplek kunt vinden op de parkplattegrond van Resort De Wije Werelt.

Vogels spotten op de Veluwe?

"Zelf loop ik al ruim 35 jaar rond op de Veluwe. Eerst als klein jochie en de laatste jaren ook als professioneel excursieleider. Ik ken de zuidwest Veluwe als mijn broekzak en ik kan je de mooiste plekjes vertellen. Ook weet ik welke vogels en andere dieren er allemaal voorkomen. Dat deel ik met plezier met je, want ik gun iedereen al het moois te zien dat er hier op de Veluwe leeft. Veel leesplezier en daarna lekker op pad! Genieten van de bossen en de heidevelden en alles dat rondloopt en –vliegt.", aldus Vogelwachter Adriaan. Ontdek nu de 6 toptips om wild en vogels te spotten op de Veluwe van Vogelwachter Adriaan! 

Kies een thema en ontdek de uitjes!

Familie

Familie

Genieten met het gezin? Dat is in de omgeving van Resort De Wije Werelt een makkie! Er is zoveel te doen, dat je elke dag op pad kunt! Bekijk de mogelijkheden.  

Rustig aan

Rustig aan

Voor een rustige dag hoef je niet stil te zitten! De omgeving van Resort De Wije Werelt biedt veel activiteiten die niet inspannend zijn, maar wél interessant!  

Culinair

Culinair

Je kunt heerlijk eten in de omgeving van Resort De Wije Werelt. Ontdek ook de gezellige markten en proef de beste ingrediënten, laat je verrassen!  

Actief

Actief

In de omgeving van Resort De Wije Werelt is actief bezig zijn geen probleem. Van wandelen en fietsen tot klimmen in het Klimbos. Bekijk de diverse uitjes.  

Winkelen in de stad

Stedelijk

In de buurt van Resort De Wije Werelt liggen veel leuke plaatsen om te bezoeken! Shoppen, kunst en cultuur snuiven? Wij helpen je graag op weg! 

Familie

Rondreizen

Ontdek de omgeving van resort De Wije Werelt op verschillende manieren. Wandelen, fietsen, met de auto of de trein, de mogelijkheden zijn bijna eindeloos. 

Veilig betalen met: