Kastelenrijkdom rondom Maarn

EuroParcs Resort De Utrechtse Heuvelrug

Kastelenrijkdom rondom De Utrechtse Heuvelrug

Maar de omgeving van EuroParcs Resort De Utrechtse Heuvelrug is niet alleen inspirerend door het gevarieerde landschap. In een straal van maximaal tien minuten rijden om het resort zijn ook diverse kastelen te bewonderen of landhuizen die vroeger een kasteel waren. Denk aan Kasteel Maarsbergen in het gelijknamige dorp welke via een prachtige wandelroute of een leuke fietstocht van 5 km te bereiken is. Kasteel Geerestein is 3,5 km fietsen of wandelen vanaf vakantiepark De Utrechtse Heuvelrug en iets verderop is het koetshuis van kasteel Groenewoude in Woudenberg te ontdekken. Huis Doorn en kasteel Moersbergen in Doorn zijn met een half uur fietsen vanaf het vakantiepark te bewonderen. En iets verder van Doorn is Kasteel Sterkenburg te aanschouwen.

Bij Huis Doorn staat ook het mausoleum van de laatste Duitse keizer Wilhelm II die na de Eerste Wereldoorlog naar Nederland vluchtte, asiel kreeg en uiteindelijk ruim twintig jaar in het Doornse kasteel woonde. Bij Woudenberg tref je tevens de zeventien meter hoge Pyramide van Austerlitz die in 1804 door soldaten van Napoleon werd gemaakt, met op de top een stenen obelisk uit 1894. 

Het rijke landschap, zowel letterlijk als figuurlijk, maakt dat Resort De Utrechtse Heuvelrug de interesse van veel Nederlanders heeft om er een vakantie te vieren, ter ontspanning en ter inspiratie. Want wie na een welverdiende vakantie vertrekt van het resort heeft een twinkeling in de ogen van alle indrukken. Zowel jong als ouder. Kortom, diverse leuke fietstochten te maken welke eveneens uitstekend te combineren zijn met een bezoek aan een van de kastelen of landgoederen rondom EuroParcs Resort De Utrechtse Heuvelrug. Wat een rijke historie aan bezienswaardigheden!

Veilig betalen met: