Omgeving van Maarn

EuroParcs Resort De Utrechtse Heuvelrug

Beleef de omgeving van Resort De Utrechtse Heuvelrug

De omgeving van EuroParcs vakantiepark De Utrechtse Heuvelrug biedt meer dan alleen fraaie natuur in het verlengde daarvan inspiratievolle wandel- en fietstochten of een verkoelende duik in Bosbad Henschotermeer. Heb je de fiets niet bij? Je kunt fietsen reserveren bij de fietsverhuur op vakantiepark De Utrechtse Heuvelrug.

Er is veel te doen op recreatiepark Utrecht, maar wie een garantie wil hebben om dieren te zien kan bijvoorbeeld met het gezin naar Ouwehands Dierenpark in Rhenen gaan. Dit dierenpark, op 25 autominuten van EuroParcs Resort De Utrechtse Heuvelrug, huisvest sinds 2017 twee reuzenpanda’s. De zoo geniet verder grote faam met zijn berenbos, een onderkomen van maar liefst twee hectare groot voor bruine beren. Ook Dierenpark Amersfoort, op een klein half uur rijden van EuroParcs Resort De Utrechtse Heuvelrug, is een aanrader, met zijn Siberische tijgers, witte tijgers, leeuwen, andere ‘grote katten’, de Japanse tuin, olifanten, beren en wat al niet meer: deze dierentuin telt ruim driehonderdduizend dieren!

Golfliefhebbers kunnen hun hart ophalen op Golfclub Anderstein in het naburige Maarsbergen. Deze golfbaan telt maar liefst 27 holes, daarnaast maakt de directe omgeving van bos, heide, zandverstuivingen en grasland Golfclub Anderstein een mooie ervaring. 

Wie houdt van stedelijke reuring kan onder meer terecht in Amersfoort met zijn Middeleeuwse centrum met grachten, de zogeheten muurhuizen bij de eeuwenoude stadsmuur en de blikvanger Onze-Lieve-Vrouwetoren. Daarnaast heef Amersfoort ook een uitgebreid winkel- en horecabestand.

Vakantiepark omgeving Utrecht
Gunstig voordeel van een vakantiepark in de omgeving van Utrecht is voor wie naar de stad Utrecht wil. EuroParcs Resort De Utrechtse Heuvelrug is namelijk een vakantiepark in de buurt van Utrecht. Deze bruisende stad doet het hart sneller kloppen van mensen die van uitgaan en shoppen houden. De Neude is een bekende uitgaansplek, winkelen kun je door de hele stad of aan de Woonboulevard aan de zuidzijde van Utrecht. De vierde stad van het land heeft cultureel en historisch ook veel te bieden. Denk aan vele musea zoals het Spoorwegmuseum, het Dick Bruna Huis, de Domtoren natuurlijk en het historische centrum met zijn unieke werven. In totaal heeft Utrecht ruim 1400 Rijksmonumenten, na Amsterdam en Maastricht het hoogste aantal van Nederland. 

Utrecht

Utrecht

Utrecht

Met de prachtige binnenstad en de mooie dom is deze stad niet alleen maar een winkel walhalla. Vanuit Nunspeet makkelijk te bereiken met de trein. Met de auto kunt u er uiteraard ook prima komen of ga slim naar Utrecht met de Park & Ride

Ouwehands Dierenpark

Ouwehands Dierenpark

Utrecht

Ontdek Ouwehands Dierenpark Rhenen in provincie Utrecht. Sta neus aan neus met de ijsbeertweeling, ontdek de speeljungle, ga op avontuur in Expeditie Berenbos! Durf jij het aan? 

Amersfoort

Amersfoort

Utrechts

Cultuur, fietsen & wandelen, shoppen, eten en drinken en meer tips over uit in Amersfoort vind je natuurlijk bij VVV Amersfoort! Fotocredit: Sjoerd Mouissie.

Golfclub Anderstein

Golfclub Anderstein

Utrecht

GC Anderstein is een uitdagende 27-holesbaan op het prachtige Landgoed Anderstein. Gelegen op de grens van Utrechtse Heuvelrug en Gelderse Vallei. De holes zijn verdeeld over de Vallei, Heuvelrug en Heide met elk een eigen karakter. 

Dierenpark Amersfoort

Dierenpark Amersfoort

Amersfoort

Het énige dierenpark met speelse achterdooroverondervoorlangsjes. Ontdek dit speelrijke dierenpark en ontmoet de bewoners. Beleef het samen en plan jullie bezoek!

Henschotermeer (tegen betaling)

Henschotermeer (tegen betaling)

Maarn

Een uniek recreatiegebied middenin de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Genieten van de mooie omgeving, bouwen aan je eigen zandkasteel op het zandstrand, zwemmen, dobberen op het meer of misschien liever sportief wandelen ... er is echt voor iedereen wel iets te doen!

Fiets- en wandeltochten

Fiets- en wandeltochten

Maarn

Er zijn heel veel verschillende fietstochten en/of wandelroutes rondom Maarn en De Utrechtse Heuvelrug te ontdekken. Laat je inspireren, kies de leukste uit en ga het samen de natuur in en beleef het!

Fietsroutes

Fietsroutes

De Utrechtse Heuvelrug

Verken en ontdek De Utrechtse Heuvelrug door middel van verschillende fietsroutes. Het aanbod is divers, welke fietsroute lijkt jou het leukst? En geniet onderweg van de mooiste vergezichten onder het genot van een kopje koffie of thee met wat lekkers!

Nationaal Park

Nationaal Park

De Utrechtse Heuvelrug

Wat is er allemaal te zien op Nationaal Park De Utrechtse Heuvelrug? En wat is er te doen en te beleven? Lees meer over de natuur (planten en dieren), cultuur (kastelen en musea), high lights (landgoederen, en velden) en het erfgoed.

Spoorwegmuseum

Spoorwegmuseum

Utrecht

Het Spoorwegmuseum is niet zomaar een museum. Het is een fascinerende plek waar je ontdekt hoe de trein de wereld heeft veranderd. Met een levensecht station, een theater, spannende attracties en met wisselende tentoonstellingen en evenementen ben je altijd op het juiste spoor! Foto credit: Spoorwegmuseum.

Nijntje museum

Nijntje museum

Utrecht

Het allerleukste museum voor kleuters en peuters; kruipen, zoeken, ruiken, dansen of luister naar de verhalen van Nijntje want spelenderwijs leer je zoveel meer. Plan een bzoek en ontdek jouw wereld samen met Nijntje en haar vriendjes! 

Veilig betalen met: