Linden en omgeving

Rondom Resort De Kraaijenbergse Plassen is veel te doen en te beleven!

De leukste uitjes in de omgeving van vakantiepark De Kraaijenbergse Plassen

Het Land van Cuijk is de natuurlijke parel van de regio waar EuroParcs Resort De Kraaijenbergse Plassen is gevestigd. Het omvat naast de grote meren omvangrijke bossen, heiden en zandverstuivingen. Bekende natuurparels zijn de Sint Anthonis Staatsbossen en de Overloonse bossen. ‘Recreatief Overloon’ is ook in ander opzicht een toeristische hotspot met zijn mountainbike- en gewone fietsroutes, het dierenpark Zoo Parc Overloon met een witte tijger als blikvanger en een negenholes golfbaan met interessante hoogteverschillen. Ook kent ‘Overloon’ een openluchttheater en veel historie want hier werd in de Tweede Wereldoorlog veel gevochten.

Sowieso is om dit gebied door de eeuwen heen veel strijd geleverd, al sinds de tijd van de Romeinen. Bij Cuijk kwamen veel wegen samen wat dit tot een belangrijk knooppunt maakte. Zo belangrijk dat de Romeinen zelfs hier een grote brug over de Maas bouwden. In Museum Ceuclum in Cuijk, gevestigd in de toren van de rond 1915 gesloopte Sint-Martinuskerk, is veel over de Romeinse tijd van de regio te vinden. Ook later bleef de regio Cuijk economisch interessant wat zich vertaalde naar de bouw van kastelen en in meer algemene zin welvaart. Veel van die geschiedenis is terug te zien in Grave wat sowieso een gezellig stadshart met veel horeca heeft. Meer specifiek is kasteel Tongelaar een aanrader. Dit is een kasteel waarvan de geschiedenis teruggaat tot de negende eeuw. De poorttoren dateert nog altijd uit de vroege vijftiende eeuw. 

Nijmegen is het bruisende hart van de streek waar veel te ondernemen valt. Denk alleen al aan de Vierdaagse wandeltocht en de Batavierenloop, maar het centrum kent los daarvan veel uitgaansmogelijkheden. En er is veel historie te zien zoals in het Museumpark Heilige Land Stichting (in Berg en Dal nabij Nijmegen), op de Grote Markt, in de Grote Kerk en bij de Middeleeuwse gebouwen in de benedenstad. Wie het adrenalineniveau wil opkrikken: amusementspark Tivoli in Berg en Dal biedt met meer dan dertig attracties waaronder een achtbaan en een midgetgolfbaan vermaak voor het hele gezin! 

Tenslotte is een boottocht over de Maas, met uitzicht op de Maasdijken en het Maasheggenlandschap, zeer de moeite waard. 

Fietsroute tip

Fietsroute tip

Linden

Start direct vanaf ons vakantiepark en ga via Cuijk langs het water en door de velden weer terug. De fietsroute is bijna 42 km lang eindeloos te genieten van de natuur en je zult allerlei dieren spotten. Beleef het!

Weekagenda

Weekagenda

Cuijk

Bekijk de weekagenda van Cuijk en bekijk wat er te doen is in de omgeving wanneer je bij ons op vakantiepark verblijft! Ontdek de meest actuele uitjes en activiteiten in de omgeving van Cuijk/Linden!

Staatsbossen Sint Anthonis

Staatsbossen Sint Anthonis

Land van Cuijk

In de Staatsbossen bij Sint Anthonis, een fantastisch te ontdekken natuurgebied dat bestaat uit bos, heide en zandverstuivingen, vind je diverse mooie fiets- en wandelroutes.

Zoo Parc

Zoo Parc

Overloon

Als een echte ontdekkingsreiziger verken je in ZooParc Overloon de gebieden waar cheeta's, tijgers, apen en nog veel meer bijzondere diersoorten leven .. Durf jij deze avontuurlijke Expeditie aan te gaan?

Wandel je mee met de Vierdaagse?

Wandel je mee met de Vierdaagse?

Nijmegen

TIP! Loop je mee en ben je op zoek naar een plek om te overnachten tijdens de Nijmeegse vierdaagse? Dat kan bij ons in Linden, vlakbij Nijmegen, en het vervoer van en naar de start en finish is ook gelijk geregeld! (Foto: Stichting De 4DAAGSE - Ger Loeffen).

Nijmegen

Nijmegen

Nijmegen

In de oudste stad van Nederland weten ze heel goed wat gezelligheid voor iedereen inhoudt! Of je nu into cultuur, natuur, winkels of een hapje en drankje bent, Nijmegen heeft voor ieder wat wils!

De Kraaijenbergse Plassen

De Kraaijenbergse Plassen

Land van Cuijk

Een uniek en populair natuur-, recreatie- en watersportgebied onder toeristen en dagjesmensen. Rondom de plassen is bij uitstek geschikt voor fietsers en wandelaars. 

Openlucht Museum

Openlucht Museum

Arnhem

Aan de hand van oude gebouwen, klederdracht en objecten probeert het Openlucht Museum ware verhalen over het dagelijks leven in Nederland te vertellen.

Ouwehands Dierenpark

Ouwehands Dierenpark

Utrecht

Ontdek Ouwehands Dierenpark Rhenen in provincie Utrecht. Sta neus aan neus met de ijsbeertweeling, ontdek de speeljungle, ga op avontuur in Expeditie Berenbos! Durf jij het aan? 

Wandelroutes

Wandelroutes

Overloon

Ben je een wandelliefhebber? Doordat Overloon omringd is door bossen, kun je hier alle kanten op. In de 'Overloonse Duinen' moet je dan absoluut geweest zijn.

Fietsroutes

Fietsroutes

Overloon

Er is niet alleen een uitdagende MTB route. Ook voor de recreatieve fietser is er genoeg aanbod. Er lopen diverse fietsknooppunten rond en door Overloon. Een mooie fietsroute is bijvoorbeeld de Liberation Route. 

Golfbaan

Golfbaan

Overloon

De golfbaan heeft mooie uitdagende elementen met verschillende hoogtes. Er zijn vijvers met unieke rotspartijen en zelfs een waterval. Zowel de beginnende, als ook de gevorderde golfer zal hier met veel plezier een balletje kunnen slaan.

Openluchttheater

Openluchttheater

Overloon

Het openluchttheater is in de zomer te vinden in het museumpark in Overloon. De bosrijke omgeving zorgt voor een sfeervol decor en een intieme sfeer. Ruik en proef de buitenlucht in het theater met het mooiste plafond.

Het land van Cuijk

Het land van Cuijk

Boxmeer | Cuijk | Sint Anthonis

Ontdek het Land van Cuijk in het noordoosten van Brabant aan de hand van 10 tips!

Veerpont

Veerpont

Cuijk - Middelaar

Met de veerpont over de Maas van Cuijk naar Middelaar en weer terug! En ontdek het land achter de Maas.

Kasteel Tongelaar

Kasteel Tongelaar

Mill

Op woensdag en zondag is het kasteel en de expositie zijn dan te bezichtigen, het koffiehuis, de brouwerij en de veldwinkel zijn open en er is gelegenheid om het informatiepunt van het Brabants Landschap in het torenfort te bezoeken.

de Vierdaagse

de Vierdaagse

Nijmegen

De Vierdaagse van Nijmegen, de Waalstad en haar prachtige, bosrijke omgeving is een uniek wandel event om als wandelaar aan deel te nemen en minstens zo indrukwekkend voor toeschouwers! (Foto: Stichting De 4DAAGSE - Ger Loeffen).

Vierdaagsefeesten

Vierdaagsefeesten

Nijmegen

De Vierdaagsefeesten van Nijmegen zijn de zeven mooiste dagen van het jaar en bijzonder als toerist om mee te maken. Het muzikale programma ontdekken? Lees dan snel meer!

Museum Ceuclum

Museum Ceuclum

Cuijk

Ontdek de collectie van Museum Ceuclum uit de prehistorie, Romeinse tijd, de Middeleeuwen, na 1500, Klokkenstoel en een fenomenaal uitzicht! En de toegang is gratis.

Museumpark Orientalis

Museumpark Orientalis

Heilig Landstichting

Orientalis is een 30 hectare groot Rijksmonument waar beleving, architectuur en natuur samenkomen. In onze drie themadorpen – het Joodse dorp, het Arabische dorp en de Romeinse straat – kun je op een leerzame en leuke manier culturen en religies leren kennen. 

Amusementspark Tivoli

Amusementspark Tivoli

Berg en Dal

Beleef een onvergetelijk dagje uit in Amusementspark Tivoli en laat de superleuke attracties én speeltoestellen, een spetterend entertainmentprogramma en het lekkere eten je meenemen naar een echt kinderparadijs. 

Maasheggen

Maasheggen

Vortum-Mullem

Het luistert nauw als je het Maasheggenlandschap bij Boxmeer op z’n mooist wilt zien. Maar kom je op het juiste tijdstip, dan kríjg je ook wat. Een landschap zoals dat nergens anders in Nederland te vinden is, met uitbundig bloeiende meidoorn- en sleedoornheggen als feestelijke lange linten. 

Grote Markt

Grote Markt

Nijmegen

Bezoek het centrum van Nijmegen middels een culturele stadswandeling (of een dagje shoppen) en beland tussendoor of nadien op de Grote Markt, want er zijn diverse cafés en restaurants te vinden voor een welverdiend hapje en drankje!

Batavierenrace

Batavierenrace

Nijmegen

's Werelds grootste estafetteloop is de Batavierenrace! De volgende editie van de Batavierenrace vindt plaats op 2 mei 2020. Leuk voor de studenten (deelnemers) en leuk voor toeschouwers!

Maas

Maas

Maas

Het vakantiepark heeft een openvaar verbinding met de Maas. Wil je varen over de Maas bij Cuijk en Nijmegen? Ontdek dan het Maas-Waalkanaal!

Cuijk

Cuijk

Cuijk

Cuijk is het culturele hart van het Land van Cuijk. In verschillende musea tref je vele lokale, regionale, nationale en internationale cultuurhistorische schatten. Daarnaast zijn er een groot aantal kunstenaars actief. Behalve cultuur zijn er nog tal van andere bezienswaardigheden. 

Industry Bioscoop

Industry Bioscoop

Cuijk

Een middag of avondje INDUSTRY is meer dan alleen een film kijken. Een druk op de service knop aan de stoel en de medewerkers brengen het snel en ongemerkt. Zo is film kijken helemaal relaxed.

Schouwburg Cuijk

Schouwburg Cuijk

Cuijk

Een eigentijds theater en ontmoetingscentrum in het Land van Cuijk en beschikt over diverse zalen en bieden podium aan professionele- en amateurvoorstellingen en concerten, festivals, jazzmiddagen en lezingen. Kortom: de perfecte plek voor een avond uit!

Restaurants

Restaurants

Cuijk

Ontdek de diversteit aan culinaire restaurants in het centrum van Cuijk! Van lunchrooms, brasseries, tapas en nog veel meer ontdek je rondom de Martinuskerk en de Schouwburg.

Sint-Jansberg

Sint-Jansberg

Plasmolen

De Sint-Jansberg een sprookjesachtig landgoed. Een beboste helling, moeras en akkers. De kans dat je hier een ree ziet is groot! Je wandelt via de kronkelpaden over de heuvels en langs de mooie weilanden. Vanaf de berg geniet je van een prachtig uitzicht.

Mookerheide

Mookerheide

Mook

Een natuurgebied met  uitgestrekte heidevelden, mooie bossen en een rijke geschiedenis. Dé ideale plek om te wandelen en te genieten van de rust. Een mooi gebied dat een bezoek meer dan waard is. 

VisitBrabant

VisitBrabant

Brabant

VisitBrabant en ontdek wat deze prachtige provincie te bieden heeft in de omgeving van onze vakantieparken Resort Kaatsheuvel en Resort De Kraaijenbergse Plassen (fotocredit: VisitBrabant).

Burgers' Zoo

Burgers' Zoo

Arnhem

Duik in 8 miljoen liter water, ga op avontuur in de overdekte jungle en bewonder de gieren in onze woestijn! Beleef 45 hectare dierenpark in Burgers' Zoo! 

Bezoekersdrukte in het Rijk van Nijmegen

Veilig betalen met: