Omgeving van Dordrecht

Rondom Resort De Biesbosch is veel te doen en te beleven!

Top vakantieuitjes in de omgeving van vakantiepark EuroParcs Resort De Biesbosch

In de directe omgeving van Resort De Biesbosch is voor ieder wat wils. Op deze pagina proberen wij een compleet overzicht van wat er te doen is te geven. Loop ook even langs bij onze receptie voor inspiratie, onze medewerkers vertellen je graag over deze veelzijdige omgeving!

Vakantiepark EuroParcs Resort De Biesbosch ligt recht tegenover het gelijknamige natuurgebied. Op de kruising van het Hollands Diep en de Dordtse Kil. Je kunt met een boot vanaf de jachthaven bij het vakantiepark dit uitgestrekte natuurgebied verkennen en wellicht een bever spotten! Sowieso zul je veel (water)vogels aantreffen. Bijzonder verder is dat er vanuit het Biesbosch bezoekerscentrum in Dordrecht ook nachtelijke excursies, compleet met een gezellig kampvuur en spannende verhalen, worden georganiseerd. Dat is al spannend voor de kinderen, je kunt ze ook een blos van geluk op de wangen bezorgen door met ze te gaan vissen. Op gewone vis of op snoekbaars. Met Snoekbaars Bootverhuur ben je zo op het water om je hengel uit te gooien. Het vakantiepark zorgt, wanneer je voor dat laatste kiest, voor excursies naar de Moerdijkbrug waar altijd veel vis zit. 

Voor wie minder moeite wil doen om dierenleven te zien: Diergaarde Blijdorp Rotterdam behoeft nauwelijks toelichting en ligt op slechts twintig minuten rijden van vakantiepark Resort De Biesbosch. De dierentuin valt op met zijn Aziëhuis, vlinderkas Amazonica (waar je ook piranha’s treft), Congo-biotoop (met de grootste binnenplaats voor okapi’s ter wereld) en Oceanium 2.0 (waar in een serie aquaria Het Grote Barièrrerif wordt nagebootst). Verder is het Plaswijckpark in Rotterdam een aanrader voor het gezin. Hier kun je met de kinderen wandelen en spelen, maar er is ook een ‘dierenwijck’ met wallaby’s, apen, een vari, nandoe en alpaca. 

Efteling ligt niet ver weg Voor wie actie wil met de kids: de Efteling ligt op maar dertig kilometer van EuroParcs Resort De Biesbosch. GoKart in Dordrecht biedt verder een spectaculaire indoorbaan en eveneens in Dordrecht is Skischool Drechtsteden gelegen. Deze kunstskibaan is dé ideale plek voor kinderen en voor volwassenen om te leren skiën of snowboarden. Leuk voor jong en ouder is ook Klimpark Fun Forest Rotterdam en Glowgolf & Escape Room Capelle aan den IJssel. Wat een escape room is spreekt voor zich, glowgolf is midgetgolf in een beperkt verlichte ruimte, het zogeheten glow-in-the dark minigolf.

Heel veel winkelmogelijkheden De ligging nabij de Randstad maakt dat er voor gasten van het vakantiepark in Dordrecht veel opties zijn. Je kunt dat eventueel combineren met een vleugje Nederlandse historie. Dordrecht is de oudste stad van Holland, ligt namelijk op slechts tien kilometer afstand. Het centrum van deze stad is een blik op het verleden met het Hof en de Grote Kerk, maar Dordrecht heeft met de Dordtse Voorstraat ook de langste winkelstraat van Nederland. 

Een kwartier verder is Rotterdam gelegen. Ook hier uiteraard volop shopfun, maar Rotterdam heeft meer zoals de Erasmusbrug en de Markthal waar boodschappen doen door alle buitenlandse invloeden een ervaring op zich is. Ook interessant: Breda, dat ook binnen een half uur rijden van vakantiepark De Biesbosch is gelegen. Deze Nassaustad bij uitzicht heeft niet alleen een historisch stadshart, maar ook een interessant winkelbestand en heel veel gezellige restaurants, bars en andere uitgaansmogelijkheden. Dat heeft Breda de titel ‘Beste Uitgaansstad’ opgeleverd. Daarnaast ligt op nog geen dertig kilometer van het resort Roosendaal. Daar is Rosada Factory Outlet gevestigd met zestig merkwinkels die kortingen van dertig tot zeventig procent geven op merkkleding. Kortom de omgeving van vakantiepark Resort De Biesbosch is rijk aan leuke, educatieve, interessante, vermakelijke uitstapjes.

Het vakantiepark zelf biedt ook veel Maar EuroParcs Resort De Biesbosch herbergt zelf ook genoeg faciliteiten met een hoop vertier, zoals een binnen- en buitenzwembad, een multifunctioneel sportveld, een dierenweide, een indoor speelparadijs en een grote speeltuin en als kers op de taart horeca in oud-Hollandse sfeer. In horeca gelegenheid Brasserie De Biesbosch kun je heerlijk dineren, lunchen, borrelen of genieten van een feest. Ook kun je in belendende pand in de luxe snackbar met het gezin een patatje met meer lekkers eten. Kortom, Dordrecht is hét uitvalspunt voor het bezoeken van deze top uitjes tijdens jouw vakantie bij EuroParcs.

Nationaal Park De Biesbosch

Nationaal Park De Biesbosch

Dordrecht

Je kunt in Nationaal Park De Biesbosch volop wandelen door de polders, je kunt fietsen over oude dijkjes, langs rivieren en dorpen. De natte, ruige natuur van dit moeras laat zich vooral beleven vanaf het water in een bootje of kano.

Dordrecht

Dordrecht

Dordrecht

De oudste stad van Nederland is Dordrecht. In het centrum zijn vele historische bezienswaardigheden en musea te vinden en de langste winkelstraat van Nederland, de Voorstraat.

Kinderdijk

Kinderdijk

Kinderdijk

Nederland is beroemd om haar molens! Nergens in de wereld vind je zoveel molens bij elkaar als in het dorpje Kinderdijk! Loop of fiets langs en geniet van een stukje bijzonder Nederlands erfgoed.

Rotterdam

Rotterdam

Rotterdam

Rotterdam, World Port World City, is een stad die je zelf moet ervaren. Een jonge, dynamische wereldstad met een opvallend centurm met een imposante skyline.

Go Kart

Go Kart

Dordrecht

Karten bij Go Kart is een sensatie op zich. Op de spectaculaire, sensationele en (vooral) veilige indoor kartbaan kunt u naar hartelust racen! Kom karten, lasergamen, segway rijden en meer bij Go Kart in Dordrecht.

Skicentrum Drechtsteden

Skicentrum Drechtsteden

Dordrecht

Skicentrum Drechtsteden is een kunstskibaan en dé ideale plek voor kinderen en voor volwassenen om te leren skiën of snowboarden. Natuurlijk kunt ook vrij skiën of snowboarden!

Klimpark Fun Forest

Klimpark Fun Forest

Rotterdam

Klimmen in het Kralingse Bos bij klimpark Fun Forest Rotterdam. Balanceren over wiebelbruggen of vliegen van de ene boom naar de andere. Je voelt je hier een echte Tarzan of Jane!

Glowgolf & Escaperoom

Glowgolf & Escaperoom

Capelle aan den IJssel

GlowGolf®. Midgetgolf is nog nooit zo spectaculair geweest! Kom jij een balletje slaan in het overdekte glow-in-the-dark-minigolfbaan? Leuk voor jong en oud.

Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp

Rotterdam

Diergaarde Blijdorp is een dagje uit. Een dag waarbij je ondergedompeld wordt in het dieren- en plantenleven uit de hele wereld. Ontdek en beleef het!

De Efteling

De Efteling

Kaatsheuvel

De Efteling is een begrip in de wereld van de attractieparken en een icoon als het gaat om entertainment in Nederland. Laat u betoveren door de prachtige attracties en duizelingwekkende achtbanen.

Breda

Breda

Breda

Breda is een sprankelende, gezellige Brabantse stad met een sfeervol, historisch centrum. Kom winkelen, bewonder de monumenten en proef de Brabantse gastvrijheid! (Foto: Mariëlle Houben)

Markthal

Markthal

Rotterdam

De bruisende markthal is een foodmark. Je kan er van alles vinden, van verse vis, brood, mals vlees, ontelbaar veel soorten kaas en verse groenten. Boodschappen doen wordt een ware belevenis! (Foto: Ossip van Duivenbode)

Rosada Designer Outlet

Rosada Designer Outlet

Roosendaal

In Rosada vind je maar liefst 60 merkwinkels met altijd minimaal 30 tot 70% korting. Ook voor een heerlijke lunch kunt u er terecht. En er is voldoende parkeergelegenheid.

Plaswijckpark

Plaswijckpark

Rotterdam

Het Plaswijckpark in Rotterdam is een echt familiepark. In de drie verschillende 'wijcken' kun je spelen, zwemmen of wandelen. In het dierenwijck leven vele diersoorten zoals apen en wallaby’s.

Veilig betalen met: