Omgeving van Lochem

Rondom Resort De Achterhoek is veel te doen en te beleven!

Verken avontuurlijk de omgeving van vakantiepark EuroParcs Resort De Achterhoek

In de directe omgeving van Resort De Achterhoek is voor ieder wat wils. Op deze pagina proberen wij een compleet overzicht van wat er te doen is te geven. Loop ook even langs bij onze receptie, onze medewerkers vertellen je graag over deze veelzijdige omgeving!

Vakantiepark EuroParcs Resort De Achterhoek in Lochem biedt in het oosten van Nederland een kastelenrijke omgeving. In de directe omgeving van vakantiepark De Achterhoek liggen acht - Hackfort, Den Bramel, De Wildenborch, De Wiersse, Het Onstein, De Kieftkamp, Vorden en Suideras - kastelen die zich ertoe lenen om per fiets te verkennen. Dat kun je combineren met het beklimmen van de Lochemse Berg (49,2 meter), het bevaren van de rivier de Berkel en het uitzicht op het gevarieerde coulisselandschap met bossen, landbouwgronden en houtwallen.

Binnenstad Lochem, Doetinchem, Deventer Zupthen, Apeldoorn

Maar het is ook goed toeven in de stadscentra in dit deel van Gelderland. Lochem en verder weg Doetinchem lenen zich uitstekend voor een dagje winkelen. Beide centra zijn gezellig en herbergen een grote variëteit aan winkels. Daarnaast zijn een bezoek aan het theater in Lochem en het Openbaar Vervoer & Speelgoed Museum in Doetinchem aanraders. Overigens zijn ook de historische steden Deventer en Zutphen alsmede met meer moderne Apeldoorn niet ver van Lochem gelegen. Deventer en Zutphen staan bekend om hun gezellige centrum. Deventer heeft het oudste stenen huis, het oudste wandelpark en met de Atheneumbibliotheek ook de oudste wetenschappelijke bibliotheek van Nederland. Zutphen is onder meer bekend vanwege zijn ommuring en stadswallen die dateren uit de Middeleeuwen. 

Op pad voor familiefun Dat alles wekt bij de jongsten van het gezin wel een nieuwsgierige blik op maar meer ook niet. Dat wordt anders bij de Apenheul dat op slechts op pakweg dertig kilometer afstand ligt net als het fameuze Burgers’ Zoo in Arnhem. Ook Kinderpretpark Julianatoren in Apeldoorn en avonturenpark Hellendoorn met meer dan dertig attracties en shows brengen bij jong en ouder een lach op het gezicht! Beide liggen op een half uur rijafstand. ’s Avonds moet je echt eens de bioscoop in Zutphen bezoeken voor een film. Cinemajestic beschikt over 3D HFR films en 360 graden geluid, waardoor het lijkt alsof je middenin de film bevindt.

Vakantiepark in de Achterhoek

Vermaak in de Achterhoek zelf is er ook meer dan voldoende. Zoals het Klimbos Achterhoek in Ruurlo met vlakbij ook pannenkoekboerderij De Heikamp, belevingspark Cactus Oase en het Hof van Eckberge in Eibergen: een veelzijdige 25.000 vierkante meter grote speel- en belevingsaccommodatie met (disco)bowling, 400 vierkante meter lasergamejungle, snoezelruimte, uitdagende klimstructuren, ruim 10.000 liter zoutwateraquaria, 'natuurlijk spelen', houten speel- en klimtoestellen, beachvolleybalveld en bowls (jeu de boules). Ook is er een minizoo. Een andere tip is Erve Brooks in Gerselaar dat zowel een uitdagende binnen- als buitenspeelplaats heeft met onder meer boomstammen die je lopend moet trotseren om geen ‘natje’ te krijgen en een air-trampoline. 

Genoeg te doen op het vakantiepark zelf Regent het of heb je gewoon geen zin om eropuit te trekken? Blijf dan gewoon op het vakantiepark want EuroParcs vakantiepark De Achterhoek heeft faciliteiten en voorzieningen te over een overdekt zwembad , een zwemvijver, interactieve speeltoestellen, een midgetgolfbaan, een tennisbaan (hardcourt), drie jeu de boulesbanen en veelzijdige horeca in de vorm van restaurant Grand Café Merlot , luxe snackbar, recreatiezaal en bruin café. Kortom, genoeg te doen voor jong en ouder!

Hellendoorn

Avonturenpark

Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn is een geweldig attractiepark. Er zijn meer dan 30 attracties en shows, waaronder de stuntshows van de wereldberuchte Sky Pirates. Kom maar eens langs als je durft!

Lochemse Bergroute

Lochemse Bergroute

Barchem

In het prachtige landschap tussen Lochem en Barchem liggen de Lochemse Berg en de Kale Berg. Het nodigt beslist uit om te wandelen met of zonder hond. Het landschap is gevarieerd met robuuste grove dennenbomen en beuken en biedt prachtige vergezichten. 

De Megapret

De Megapret

Lievelde

Megapret is het leukste familie speelpark van de Achterhoek. In een landelijke omgeving vind je een binnen en buiten speelpark geschikt voor kinderen van 0 t/m 12 jaar. Ook voor volwassenen is er van alles te beleven.

De Waarbeek

De Waarbeek

Hengelo

De Waarbeek in Hengelo is een overzichtelijk park voor de jongere kinderen. Zij zullen zich in de talloze attracties een hele dag prima vermaken. En dat voor een betaalbare (vaste) prijs.

Cinemajestic

Cinemajestic

Zutphen

Een bezoek aan de bioscoop Cinemajestic in Zutphen is een ware filmbelevenis en je kunt GRATIS parkeren voor de deur!

Filmhuis De Keizer

Filmhuis De Keizer

Deventer

Filmhuis De Keizer is de plek in Deventer waar actuele films, (voor)premières, klassiekers, jeugdfilms en speciale programma’s getoond worden voor een zo breed mogelijk publiek.

Party & Bowling

Party & Bowling

Steenenkamer

Café-restaurant, party- en bowlingcentrum De Worp is gelegen aan de voet van de Paaschberg. Je kunt er terecht voor een gezellige avond in het café of een lekker hapje eten in het restaurant.

Unieke Uitjes

Unieke Uitjes

Laren

De omgeving van de Achterhoek op een leuke manier beleven? Ga dan op avontuur met Unique Trips! De mogelijkheden zijn eindeloos. Van Solextochten naar een elektrische rikzaag, en van een tocht in een heteluchtballon tot kajakken. Neem nu een kijkje op de website!

JT Bioscoop

JT Bioscoop

Deventer

JT Bioscopen is vooruitstrevend op het gebied van film, comfort, gastgerichtheid, beeld en geluid.

Burgers' Zoo

Burgers' Zoo

Arnhem

Duik in 8 miljoen liter water, ga op avontuur in de overdekte jungle en bewonder de gieren in onze woestijn! Beleef 45 hectare dierenpark in Burgers' Zoo! 

Julianatoren

Julianatoren

Apeldoorn

De Julianatoren is een gezellig, veilig en overzichtelijk pretpark. Het pretpark, met méér dan 60 te gekke attracties, biedt een heerlijk dagje uit aan gezinnen met kinderen van 2 tot 12 jaar.

Apenheul

Apenheul

Apeldoorn

Een bos vol loslopende apen, dát is Apenheul. In dit prachtige, groene park op de Veluwe loopt meer dan de helft van de apen zomaar los tussen de bezoekers!

Blotevoetenland

Blotevoetenland

Gelselaar

Het blotevoetenland is een stuk land van ca. 1 hectare waar onze gasten heerlijk op blote voeten kunnen lopen over diverse soorten ondergronden.  

Klimbos Achterhoek

Klimbos Achterhoek

Ruurlo

In de prachtige bossen van Ruurlo vind je Klimbos Achterhoek. Hier beleef je een magisch dagje uit samen met je familie, vrienden, collega’s of klasgenoten. Het is 15 autominuten vanaf Resort De Achterhoek.

De Heijkamp

De Heijkamp

Ruurlo

‘Even lekker erop uit’ wordt verrassend leuk bij De Heikamp. Bij dit restaurant, aan de rand van de prachtige Ruurlose bossen en gelegen naast het bekende Doolhof Ruurlo, valt bijzonder veel te ontdekken.

Escaperoom Groenlo

Escaperoom Groenlo

Groenlo

De Hollanders willen Grolle terug, een leger van 20.000 manschappen onder leiding van Frederik Hendrik heeft de stad omsingeld… kun jij het aan? 

Brouwhoes

Brouwhoes

Lievelde

De Achterhoek is een echte attractie rijker. De Brouwhoes Bier Experience biedt een unieke ontdekkingsreis voor jong en oud waarin op interactieve manier het brouwproces te ontdekken is. 

Museum More

Museum More

Gorssel

Museum More is een museum voor Nederlands Modern realisme. Beleef een prachtige dag uit waarin Nederlandse realistische, figuratieve topkunst centraal staat.

Kaasboerderij Weenink

Kaasboerderij Weenink

Lievelde

Een verrassende ontmoeting tussen koeien, kaas en kunst. Kaasboerderij Weenink is een echte beleefboerderij voor jong en oud!

Brandweermuseum

Brandweermuseum

Borculo

In Borculo is het Brandweermuseum te vinden en het museum herbergt een unieke verzameling van brandweerwagens, voorwerpen, foto’s en andere attributen.  

Cactus Oase

Cactus Oase

Ruurlo

Belevingspark Cactus oase is een 6000 m2 overdekt cactuspark. Het hele jaar open en dus te bezoeken.

Nationaal Park De Hoge Veluwe

Nationaal Park De Hoge Veluwe

Otterlo

Een van de ingangen van het Nationaal Park De Hoge Veluwe ligt op slechts 2 kilometer afstand van EuroParcs Resort De Wije Werelt. Dus je bent er zo!

Veilig betalen met: