Amsterdam en omgeving

Ontdek en beleef de omgeving van Citycamping Het Amsterdamse Bos

Amsterdam ligt in het hart van Nederland en is daardoor natuurlijk uitermate geschikt voor allerlei uitstapjes in ons prachtige land. Wij hebben alvast een overzicht gemaakt van beroemde  ”dit moet je gezien hebben!” plaatsen in de omgeving van onze bruisende hoofdstad, waar Amsterdam echt tot leven komt. 

Duik de geschiedenis in en bezoek het Achterhuis waarin Anne Frank tijdens de tweede wereld oorlog zich verborgen hield. Ontdek hoe het er aan toe gaat tijdens de Bloemenveiling in Aalsmeer. Ben jij een voetballiefhebber of Ajax fan? Dan is de Johan Cruijff ArenA een dikke tip! Ga je graag op pad met de fiets om te genieten van de natuur en om de omgeving te ontdekken? Raadpleeg dan even het Fietsroutenetwerk. Vergeet het Amsterdamse Bos niet! Ga voor kaas, klompen en souvenirs naar de 150 jaar oude boerderij Clara Maria. Ben je op zoek naar een leuk en educatief uitje voor met de kids? Ga dan naar Science Center Nemo in Amsterdam. Ben jij een kunstliefhebber? Dan raden wij natuurlijk het Van Gogh Museum aan. Maar vergeet onze hoofdstad niet: Amsterdam!

Bekijk de uitjes in de omgeving van ons vakantiepark in Amstelveen, hieronder!

Anne Frank Huis

Anne Frank Huis

Amsterdam

Het verhaal van Anne Frank, het Achterhuis en haar dagboek. Ontdek haar verhaal en bezoek het Anne Frank Huis waar zij zat onder gedoken in bezet Nederland.

Artis

Artis

Amsterdam

ARTIS. Wandel onder de bomen. Bewonder de dieren en planten. Reis naar de sterren. Geniet van het erfgoed. Bestudeer wat je ziet. Zit in het gras. Beleef de natuur, midden in de stad. 

Bioscopen

Bioscopen

Weer of geen weer? In de omgeving van het vakantiepark zijn er meerdere bioscopen. Ontdek welke films er draaien en geniet van een avondje uit!

LoL

LoL

Aalsmeer

Gezellig een dagje uit met het gezin in deze ‘’cave’’, een sfeervolle grot wat u toegang biedt tot 3 leuke activiteiten onder 1 dak: Speelparadijs, Trampolinepark (JumpXL) en Glowgolf. 

Madame Tussauds

Madame Tussauds

Amsterdam

In de beroemde wassenbeelden attractie in Amsterdam ontmoet je de sterren, de royals en nog veel meer celebrities. Stap in hartje centrum de verbazingwekkende wereld van Madame Tussauds in!

Boot huren

Boot huren

Amsterdam

Al 10 jaar verzorgt Boot Huren Amsterdam unieke boottochten in de grachten van Amsterdam. Voor groepen van 2 tot 600 personen. Ontdek snel wat er mogelijk is!

Park & Ride

Park & Ride

Amsterdam

Er zijn verschillende mogelijkheden om goedkoop jouw auto te parkeren aan de rand van Amsterdam. Daar vandaan kun je makkelijk met het openbaar vervoer verder reizen naar het centrum.

Zaandam

Zaandam

Zaandam

Zaandam is een stad gelegen net boven Amsterdam aan de Zaan. Hier vind je de ‘’Zaanse Schans’’. Verder biedt het vernieuwde winkelcentrum ook genoeg winkel plezier en kun je één van de drie musea bezoeken.

Fun Forest

Fun Forest

Amstelveen

Welkom bij Klimpark Fun Forest in het Amsterdamse bos. Wat je in een gewoon bos niet mag, mag hier wel. Je gaat de bomen in. Drie uur lang klim je van boom tot boom!

NEMO

NEMO

Amsterdam

Ben je op zoek naar een uniek, interactief en educatief museum dat leuk is voor de hele familie? Breng dan een bezoek aan Nemo Science Museum, het walhalla voor iedere nieuwsgierige ziel die van experimenteren houdt.

Rijksmuseum

Rijksmuseum

Amsterdam

Het Rijksmuseum is het museum van Nederland. In 2013 heeft het geheel vernieuwd zijn deuren geopend voor het publiek met faciliteiten voor jong en oud. Foto: John Lewis Marshall

Rollende keukens

Rollende keukens

Amsterdam

Hier vind je tientallen mobiele eetgelegenheden wat samen één groot openlucht restaurant wordt. Dit vindt jaarlijks plaats in de Westergasfabriek Amsterdam.

Van Gogh Museum

Van Gogh Museum

Amsterdam

Ontdek het leven en werk van Vincent van Gogh. Een bezoek aan het Van Gogh Museum is een unieke ervaring. Nergens ter wereld is het mogelijk om zoveel schilderijen van Vincent van Gogh bij elkaar te zien. 

Boerderij Clara Maria

Boerderij Clara Maria

Amstelveen

Het best bewaarde geheim uit de polder! In het polderlandschap ten zuidwesten van Amsterdam bevindt zich de 150 jaar oude boerderij Clara Maria. Hier waan je je werkelijk terug in de tijd. In de oorspronkelijke stal worden nu op ambachtelijke wijze heerlijke Goudse kazen en houten klompen gemaakt. 

Alkmaar

Alkmaar

Alkmaar

Alkmaar is vooral Hollands kaasstad. Van de eerste vrijdag in april t/m de eerste vrijdag in september wordt op vrijdagmorgen van 10.00 tot 12.30 uur een traditionele kaasmarkt gehouden.

Kaasmarkt

Kaasmarkt

Alkmaar

Jaarlijks tussen maart en september is er elke vrijdag een kaasmarkt op het Waagplein te Alkmaar met een bijzonder schouwspel van sjouwende kaasdragers.

Museum het Rembrandthuis

Museum het Rembrandthuis

Amsterdam

Bezoek het huis waar Rembrandt tussen 1639 en 1658 heeft gewoond. Tussen 1606 en 1607 is dit pand gebouwd in wat toen de Sint-Anthonisbreestraat heette. De naam Jodenbreestraat is van later datum. Ontdek het huis, de tentoonstellingen en ontmoet Rembrandt.

Het Amsterdamse Bos

Het Amsterdamse Bos

Amstelveen

Het park is gelegen in het bekende “Amsterdamse Bos”. Dit is e je recreatie/ natuurgebied met echt heel veel mogelijkheden. Op loop- en fietsafstand vind je een pannenkoekenhuis, geitenboerderij, kanoverhuur, fietsverhuur, maneges, overdekt zwembad en hengelsport mogelijkheden. Voor álle mogelijkheden in het Amsterdamse Bos lees snel verder!

Hermitage Amsterdam

Hermitage Amsterdam

Amsterdam

Door de relatie tussen De Nieuwe Kerk en de Hermitage, ontstaan door de vele contacten tijdens de organisatie van grote tentoonstellingen, ontstond bij de directeur van De Nieuwe kerk, Ernst Veen, het idee voor een vestiging van het Russische museum in Amsterdam, ingegeven door de 300-jarige historische band tussen beide steden. 

Volendam

Volendam

Volendam

Het mooie vissersdorp aan het IJsselmeer, met zijn klederdracht, muziek en vis. Kleine huisjes op het doolhof achter de haven, souvenirwinkels, restaurants met met sfeer en met vis zo uit het water vers op het bord.

Zwemmen en kinderbaden

Zwemmen en kinderbaden

Het Amsterdamse Bos

Op verschillende plekken kun je zwemmen in het Amsterdamse Bos. Voor de allerkleinsten zijn er twee kinderbaden. Er is ook een officiële zwemlocatie in het Bos: de Grote Vijver heeft een apart zwemgedeelte. 

Geitenboerderij

Geitenboerderij

Het Amsterdamse Bos

Op een schitterende plek, midden in het Amsterdamse Bos ligt Geitenboerderij Ridammerhoeve. Naast geiten lopen er ook kippen, varkens, koeien en paarden rond. Bezoekers zijn welkom een kijkje te nemen!

Pannenkoekenboerderij

Pannenkoekenboerderij

Het Amsterdamse Bos

Een prachtige boswandeling maken in het Amsterdamse Bos en dan heerlijk pannenkoeken eten bij Boerderij Meerzicht of juist een vlotte maaltijd in de lunchpauze van het werk. Een ding is zeker, die twee dingen horen gewoon bij elkaar; de prachtige natuur en zo'n overheerlijke pannenkoek.
 

Speeleilanden

Speeleilanden

Het Amsterdamse Bos

De eilanden in de Grote Vijver van het Amsterdamse Bos vormen een avontuurlijk speelbos voor kinderen. Er is een spannende waterspeelplek en de eilanden zijn bereikbaar met wankele loopbruggen en een zelf te bedienen pontje. Daarnaast is er ruimte om hutten te bouwen, te picknicken of in de zon te liggen. 

Sup en meer

Sup en meer

Het Amsterdamse Bos

Spring op een surfplank en beweeg jezelf voort met een peddel die je aan weerskanten door het water haalt. Sup & Meer is een Stand Up Paddle Floating Club gelegen aan het Nieuwe Meer in het Amsterdamse Bos.

Veerponten Nieuwe Meer

Veerponten Nieuwe Meer

Het Amsterdamse Bos

Van half april tot half oktober varen er twee veerponten over het Nieuwe Meervan en naar het Amsterdamse Bos: Veerpont Nieuwe Meer en fiets- en voetveerpontje 'Ome Piet'.

Veilig betalen met: