Omgeving van Nunspeet

Rondom Resort Veluwemeer is veel te doen en te beleven!

Beleef het beste van beide in de omgeving van vakantiepark EuroParcs Resort Veluwemeer

In de directe omgeving van Resort Veluwemeer is voor ieder wat wils. In de bos- en waterrijke omgeving kun je mooie wandel- en fietstochten maken. Prachtige bossen, uitgestrekte heidevelden en zacht stromende beken... Dat is het Veluwemeer! Maar de Veluwe biedt meer! Topattracties, beroemde musea, historische stadjes, moderne accommodaties, culinair genieten en volop gelegenheid om actief te zijn in de adembenemend mooie Veluwse natuur. Het Veluwemeer staat voor actief, avontuurlijk, ontspannend en uitdagend. Maar ook voor verleidelijk lekker. En dat alles op nog geen uurtje rijden van de Randstad.

Vakantiepark EuroParcs Resort Veluwemeer ligt in Nunspeet, direct aan het Veluwemeer. Nunspeet is een plaats met gezellige winkels, sfeervolle horeca en vooral een knusse dorpse sfeer. Meer winkelplezier vind je in Elburg waarbij je de historische uitstraling als gratis bonus erbij krijgt. De vestingstad Elburg staat namelijk voor een reis terug in de tijd. De vele monumenten maken dat deze stad in de top tien staat van Nederlandse steden die je bezocht moet hebben. Daarnaast zijn de oude botters in de haven een bezienswaardigheid. Wie eenzelfde ervaring wil, maar met nog meer vertier, kan kiezen voor een andere vestingstad: Harderwijk. Dan kun je een bezoek aan de stad combineren met een bezoek aan het Dolfinarium met zijn beroemde dolfijnen- en zeeleeuwenshows. Zowel Elburg als Harderwijk ligt op minder dan een kwartier rijden van EuroParcs vakantiepark Veluwemeer. 

Kenmerkend voor Gelderland is de veelzijdige omgeving, zo ook bij Resort Veluwemeer. De Kijktuinen Nunspeet zijn een genot voor het oog net als Landgoed Oud Groevenbeek waar je bij een monumentale villa kunt genieten van de natuurrijke omgeving en de zandverstuivingen op de Hulshort. Qua cultuur is verder het Noord-Veluwse museum met werken van plaatselijke kunstenaars een aanrader. 

Bekijk de beelden van Resort Veluwemeer en de Veluwe

Veluwe op vijf minuten
Maar vakantiepark Resort Veluwemeer is vooral bijzonder door wat al in de naam aangegeven wordt. Beleef het beste van beide in de omgeving van vakantiepark EuroParcs Resort Veluwemeer. Om met het eerste te beginnen: de Veluwe ligt op slechts vijf minuten rijafstand. En wat betreft het meer: het vakantiepark ligt aan het Veluwemeer. Sterker nog, je kunt er met een boot aanmeren in de haven ! Verder beschikt het resort over een beschut zandstrand met dito zwemwater en een surf- en zeilschool - Watersportcentrum WSC WET - bedoeld om kinderen de fijne kneepjes van deze sporten eigen te maken. Ook kun je vanaf het vakantiepark bij Snoekbaars een bootje huren en gaan vissen . Een buitenzwembad, interactieve speelvelden (vooral geschikt om op te voetballen), een restaurant, luxe snackbar en bruin café kleuren de faciliteiten en voorzieningen op het vakantiepark verder in. 

Glinsterende ogen
Met andere woorden, wanneer je de brochure over dit vakantiepark leest, zie je de ogen van jouw kinderen al glinsteren. Zeker als ze ontdekken dat er buiten het Dolfinarium om nog veel meer in de buurt te doen is. De Apenheul ligt op maar dertig minuten rijden, net als kinderpretpark Julianatoren. Walibi Holland met al zijn achtbanen is op maar een kwartiertje rijden gesitueerd. 

Is dit alles? Nee, in de omgeving van vakantiepark Resort Veluwemeer is nóg veel meer te doen. Golfbaan Het Rijk van Nunspeet telt maar liefst 27 holes, het Klimbos Ermelo is geschikt voor het hele gezin en paintball Strande Horst (op slechts twintig minuten rijden van het vakantiepark) is leuk tijdens de activiteit maar biedt ook altijd genoeg stof voor analyse. In de zomer zijn er aan de overzijde van het Veluwemeer op een kwartier rijden ook enkele gerenommeerde festivals: Defqon en Lowlands

En voor wie wil bijkomen na deze overdaad aan activiteit: Wellnesscentrum De Zwaluwhoeve, op slechts twintig minuten rijden van het vakantiepark, is een weldaad voor lichaam en geest. Je kunt zich hier laven aan het comfort in de vele zwembaden en sauna’s. 

Kies een thema en ontdek de uitjes!

Actief

Actief

In de omgeving van Resort Veluwemeer is actief bezig zijn geen probleem. Van wandelen en fietsen tot klimmen in het Klimbos. Bekijk de diverse uitjes.  

Culinair

Culinair

Je kunt heerlijk eten in de omgeving van Resort Veluwemeer. Ontdek ook de gezellige markten en proef de beste ingrediënten, laat je verrassen!  

Familie

Familie

Genieten met het gezin? Dat is in de omgeving van Resort Veluwemeer een makkie! Er is zoveel te doen, dat je elke dag op pad kunt! Bekijk de mogelijkheden.  

Familie

Rondreizen

Ontdek de omgeving van Resort Veluwemeer op verschillende manieren. Wandelen, fietsen, met de auto of de trein, de mogelijkheden zijn bijna eindeloos. 

Rustig aan

Rustig aan

Voor een rustige dag hoef je niet stil te zitten! De omgeving van Resort Veluwemeer biedt veel activiteiten die niet inspannend zijn, maar wél interessant!  

Winkelen in de stad

Stedelijk

In de buurt van Resort Veluwemeer liggen veel leuke plaatsen om te bezoeken! Shoppen, kunst en cultuur snuiven? Wij helpen je graag op weg! 

Veilig betalen met: