Airborne Luchtlandingen en Herdenking 2020

Vanaf ons vakantiepark in Otterlo, ben je zo op de Ginkelse Heide.

Update - helaas gaat het evenement de grootschalige paradrop bij de Ginkelse Heide in Ede dit jaar niet door als gevolg van de overheidsmaatregelen en RIVM richtlijnen inzake Covid19/Corna.

Net als tijdens Operatie Market Garden in 1944, droppen vliegtuigen bijna 2000 parachutisten boven de Ginkelse Heide. Tijdens de Airborne Luchtlandingen en Herdenking op 19 september 2020 worden de dappere strijders die 76 jaar geleden voor onze vrijheid vochten herdacht.

In aanwezigheid van de laatste veteranen worden met de herdenking om 11:00 uur de gebeurtenissen en slachtoffers herdacht bij het Airborne monument. Op deze dag wordt stilgestaan bij hoe waardevol onze vrede en veiligheid is. Dit evenement is geschikt voor jong en oud en gratis toegankelijk. Het begint om 09.00u 's ochtends en duurt tot 17.00u 's middags en vindt plaats op de Ginkelse heide, te Ede.

Het is dit jaar 75 jaar geleden en Gelderland Herdenkt . Er zijn verschillende events en aangelegenheden waarmee wordt stil gestaan bij wat er zich toen afspeelde. 

Vanaf Resort De Wije Werelt ben je nabij en het vakantiepark in Otterlo is een ideaal uitgangspunt om te verblijven om de Airborne Luchtlandingen en Herdenking Ginkelse Heide 2020 bij te wonen.Bekijk de beelden, die gemaakt zijn in 2018, om een impressie te krijgen van de indrukwekkende operatie!

Veilig betalen met: